Donnerstag, 1. Dezember 2011

Ghost bike

Taas sai kaupungilla yksi polkupyöräilijä surmansa, kun rekka-auto ei kääntyessään huomioinut pyöräilijää. Pyöräkerhot ovat alkaneet pystyttää muistomerkkejä tällaisten kamalien onnettomuuksien takia.  Yhdessä isossa risteyksessä on tämä valkoinen polkypyörä eli ns. ghost bike muistuttamassa kauhusenariosta. Vieressä on aina myös kukkia ja kynttilöitä.


foto: radgefahren.de

Kommentare:

 1. Koskettava ja järistyttävä, mutta tehokas keino muistuttaa varovaisuuteen liikenteessä.

  AntwortenLöschen
 2. Niin surullista, mutta hyvä muistutus kaikille liikenteessä liikkujille.
  Minun lähisukulaiseni menehtyi tuollaisessa onnettomuudessa vuosia sitten.

  AntwortenLöschen
 3. Katja: kyllä sitä aina alkaa miettimään, kun menee tuosta ohi
  Clarissa: on täälläkin kaupunki jo herännyt ja alkanut vähän miettimään, miten noita risteyksiä voisi saada turvallisemmaksi.

  AntwortenLöschen
 4. Antaapa ajattelemisen aihetta. Vaikuttava tapa vaikuttaa ennaltaehkäisevästi.

  AntwortenLöschen
 5. Surullista tosiaan. Sen tosiasian eteen olen itsekin joutunut usein, että autoilijat törmäävät eteen ottamatta pyöräilijää edes pyörätiellä huomioon. Siitä huolimatta luen itseni edelleenkin pyöräilijäksi. Turvallisuutenki vuoksi tosin ajan väliin jopa jalkakäytävällä.

  AntwortenLöschen
 6. Marjatta: kyllä se pysäyttää
  anja: on ne jotain jo saaneet aikaan näillä muistomerkeillä, kaupunki on luvannut tehdä jotain
  Sira: jalkakäytävällä ajaminen maksaa meillä 20€, jos sattuu poliisi vastaan

  AntwortenLöschen
 7. Toivottavasti on tehokas keino tämä muistutus. Surullista, itsekin pyöräilen, mutta en talvella.

  AntwortenLöschen
 8. Allu, tiedän, että nyt kyseessä pyöräilijä, mutta vaihdetaan hiukan eli jalankulkijaan...

  Kun olimme viimeksi Sveitsissä ja edellisestä kerrasta oli mennyt muutama vuosi, ihmettelimme kovasti, kun Zürichissä lähestyimme jotain kadunylityspaikkaa, niin autot pysähtyivät jo kilometriä ennen. Sitten muistimme, että siellä olisi laki, että jos joku ilmoittaa auton ylittäneen suojaviivan, kun siinä on jo seisomassa jalankulkijoita, niin sakot rapsahtaa ilman mitään todistamista. Se oli niin ilmiömäisen silmiinpistävää eikä me oltu alasti tms.

  Suomessa saa ylittää kadun henkensä kaupalla...Autoilija on kunkku!

  AntwortenLöschen
 9. Helena: en minäkään lumessa ajaisi
  Leena: olen kyllä huomannut, että Suomessa pitää varoa autoilijoita. Ja sen olen myös huomannut, että jos ajetaan moottoritielle, siellä ei kukaan siirry vasemmalle kaistalle antaakseen sisäänajavalle autolle tilaa, vaan pitää kiinni oikeudestaan kaistaansa ja täällä otetaan muutkin huomioon ja sitten ne muutkin ottaa puolestaan meidät huomioon.

  AntwortenLöschen
 10. Surullista! Täälläkin on liian usein tuollaista tapahtunut.Auto-onnettomuuksien uhreille on monesti tapahtumapaikalle pystytetty jonkinlainen muistojuttu.

  AntwortenLöschen
 11. Yaelian: täällä on kanssa paljon sellaisia paikkoja, jonne ihmiset vie kynttilöitä ja kukkia esimerkiksi kolaripaikalla, mutta tuo pyörä on jännä. Ensimmäinen ghost bike oli USA:ssa vuonna 2003.

  AntwortenLöschen
 12. Aloinpa tässä miettiä, että pyörällä ajaessa minusta on iljettävää, kun pitää koko ajan varoa hurjastelevia autoilijoita, ja autolla ajaessa minusta on iljettävää, kun pitää koko ajan varoa hurjastelevia pyöräilijöitä. Ehkä molemmat voisivat yrittää olla vähän varovaisempia ja tarkkaavaisempia liikenteessä?

  AntwortenLöschen
 13. Sauerkraut: tuossa kohtaa ei ollut edes hurjastelijasta kyse, vaan risteys on niin hassu, että rekka ei oikein pystynyt näkemään pyöräilijää. Siinä pitäisi muuttaa pyörätietä tai laittaa erilaiset liikennevalot. Mikä täällä on nykyään hankalaa, on se, että joillakin yhdensuuntaisilla kaduilla saa ajaa pyörällä molempiin suuntiin ja siinä autoilijat usein unohtaa katsoa molempiin suuntiin.

  AntwortenLöschen
 14. Kyllä se maksaa täälläkin. Kaksi kertaa on poliisi pysäyttänyt, mutta vain huomautuksella, etten ole enää alle 8 vuotias tai pyörätie kulkee tien toisella puolen.

  AntwortenLöschen