Dienstag, 31. Juli 2012

Kaiken maailman vessoja

Viikonloppu vieraiden kanssa päättyi kakkukahveihin kaupungin parhaista kakuista tunnetussa kahvilassa tuomiokirkon vieressä. Kun yksi porukan miehistä palasi kahvilan vessasta, hän nauroi ääneen näkemäänsä. Miesten vessan kopeissa on läpinäkyvä lasinen ovi, joka muuttuu läpinäkymättömäksi maitolasiksi vasta kun ovi pannaan sisältä lukkoon. Joku reppana ei ollut tajunnut lukita ovea ja hänen täysistuntonsa näkyi kaikille muille vessassa kävijöille. Ystävämme oli antanut miesparalle merkkejä, että lukitsisi ovensa.


kuva kahvilan nettisivulta


On tässä matkustellessa tullut nähtyä kaikenlaisia vessoja, mm. nämä kiinalaisvessat, joista alimmainen oli vain reikä lattiassa, ei mitään vesihuuhtelua eikä ovea.


Luksuksellisempi oli sitten taas Madonna Inn-motellin miesten vessa Kaliforniassa. Kitsch as kitsch can.

Kommentare:

 1. Karmeeta :)
  Meillä tollanen kylpyhuone ja vessa kerran hotellissa, mutta ei värit muuttuneet....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hotelleissa näkee paljon lasiseiniä, mutta siellä on aina kaihtimet, jotka voi vetää eteen, ettei matkakaverin tarvitse katsella.

   Löschen
 2. Mielenkiintoisia kohteita edellisissä postauksissasi, varsinkin jokiristeily kiinnostaa meitäkin.

  Totta, että matkustaminen avartaa. Hyvän kahvilan/ruokapaikan taso näkyy myös siinä, että WC-tilat ovat siistit ja asialliset. Selkeät opasteet auttavat satunnaista kävijää käyttäymään oikein.

  Terveiset Riian matkalta. Erittäin viehättävä kohde.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ilmeisesti tuolla ei ollut opasteita, ei ehkä kaikilla kielillä. Dom-Hotellissa on myös erikoinen pisuaari ja Allumies joutui kerran neuvomaan japanilaiskaveria, kun se ei tajunnut, minne siinä pissataan.

   Löschen
 3. Miten ihmeessä se lasi muuttuu? Tai, eiköhän kohta ala ihan mikä tahansa olemaan mahollista...

  En ookkaan tossa kakkukahvilassa käynyt. Nyt suunnitellaan ens karnevaaleille matkaa (jos saadaan koiravahti, ni sit tullaan ihan satavarmana)Kölniin, jos lapset vielä kerran porukalla sinne menneitä muistelemaan, kohta ovat kaikki aikuisia :D, täytyy sitten testata kakutkin. Tai ainakin yksi :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se on kaksinkertainen lasi,jossa välissä jotain kristallinestettä, joka lukon sulkemisesta levittäytyy kaikkialle, näin maallikon sanoilla sanottuna.
   Tervetuloa vaan karnevaaleihin, me tosin kyllä varmaan taas matkustetaan muualle.

   Löschen
 4. Pitääkin muistuttaa MR Clarissaa, että lukitsee sitten tuon oven.
  Miten mun päässäni alkoi soida teemaan liittyen Benny Törnroosin RUTI-RUTI-RUMPSIS PUM - PRUTILUTTAN . Kuuntele sinäkin, täällä siitä on pätkä:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pitäisköhän ehdottaa, että soittaisivat tuota laulua siellä vessassa. :-))

   Löschen
 5. Se Schwedenklo oli kyllä kanssa oiva. Mutta Tornin naistenvessan maisemat ovat upeat. (miesten vessassa en ole käynyt, joten en tiedä niistä mitään.)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siitä puuceestä on mun blogissa ollut joskus kuva, mutta en löydä enää. Tornin vessa on tuttu, se on näytetty saksalaisvieraillekin.

   Löschen
 6. Höh, en tykkää tuommoisesta vessasta. Mulle voisi käydä juuri noin. Myötähäpeä iski. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mutta tuo kiinalainen vessahan oli paljon pahempi, siellä ei ole ovea lainkaan. :-)

   Löschen
 7. No jo on vessa! Mä varmaan kääntyisin kannoillani, jos näkisin lasikopin vessan tilalla - en edes tajuaisi testata, mitä käy jos oven lukitsee ... :D

  Ihmeellisin vessa mistä minä olen kuullut oli sellainen pisuaari, mikä oli peililasia. Ravintolan puolella näytti siltä että katossa oli peili, ja vessan puolella näytti siltä että siinä on vain lasi ja että lorotetaan kaikkien nähden ... :D Ne muutamat asiakkaat, jotka tiesivät peililasi-jutun, osasivat osoitella kohti peilejä ja naureskella, niin että jos joku oli juuri silloin toimituksella, niin varmasti tuli pieni hiki että 'näkeekö ne sittenkin?!' ... :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi jestas, kyllä moni varmaan pelästyy.

   Löschen
 8. Luulin kommentoineeni tänne, mutta se unohtui, kun luin juttuasi R:lle: Me naurettiin ihan hulluina ja sitten R. alkoi tietenkin kertoa, mitä kaikkea hänelle oli sattunut suuressa maailmassa...

  AntwortenLöschen