Montag, 26. November 2012

Vietnam VIII

Matka jatkui Nha Trang'in rannikkokaupunkiin, jonka ranskalaiset kolonialistit ristivät Vietnamin Nizzaksi ja kyllähän se vähän Nizzaa muistuttikin. Nha Trang on kuuluisa turistikohde, sinne mennään mielellään rantalomalle. Hotellimme* oli upealla paikalla ja isolta parvekkeeltamme meillä oli tällainen näköala:

Tässä kävi sellainen hauska juttu, että meille oli alunperin tarkoitettu huone 25.kerroksesta, mutta kaksi (muuten ihan kivaa) sinkkunaista porukastamme oli saanut huoneen kuudennesta kerroksesta ja rukoilemalla pyytäneet saada huoneen ylimmästä kerroksesta ja niinpä heille oli sitten annettu se meille tarkoitettu huone ja meille annettiin heidän huoneensa. Mutta niinkuin saksalainen sanoo, kleine Sünden bestraft der liebe Gott sofort eli pienistä synneistä Jumala rankaisee heti ja niinpä me saimme tämän huoneen isolla parvekkeella ja komealla näköalalla ja tytöt saivat rakennuksen sivusta pieniparvekkeisen kämpän, josta oli osaksi näkymät rakennustyömaalle.

Seuraavana päivänä meillä oli rantapäivä ja ajelimme tunnin verran veneellä läheiseen saareen. Matkalla näimme mm. tällaisia ihmeellisiä veneitä, joissa oli neonputkia. Ne ovat mustekalan kalastusveneitä. Kun neonvalot pannaan pimeässä päälle, mustekalat tulevat uteliaana katsomaan.


Tällaisella koriveneellä olisimme päässeet soutelemaan, mutta ei löytynyt vapaaehtoisia.

Ja sitten pääsimme vihdoin perille pikku paratiisiimme, ns. Mini beachille, missä meillä oli viitisen tuntia aikaa nauttia varjoisasta paikasta ja uida puhtaassa vedessä. Siellä oli myös norjalaisporukka, mutta he eivät välittäneet varjosta vaan makasivat koko ajan paahtavassa auringossa ja olivat punaisia kuin krapu. Me loikoilimme, uimme, söimme, joimme herkullista mango smoothia ja luimme ja minä sain (äänestä päätellen eunukilta) ihanaa jalkahierontaa. Matkamme oli opintomatka ja osittain aika raskas ja siksi tuollainen puolen päivän laiskottelu teki hyvää.

Rannalta palattuamme kävimme katsomassa erään kuuluisan vietnamilaisen valokuvaajan galleriaa. Long Thanh ottaa vanhoilla analoogisilla kameroilla upeita mustavalkoisia kuvia ja kehittää ne itse. Hänen kuviaan on ollut näytteillä kaikkialla maailmassa, mm. myös Helsingissä. Ostimme häneltä yhden kuvan, mutta en ole vielä ehtinyt viedä sitä kehystettäväksi.

Galleriasta palatessa olisi  Allumiehellä ollut mahdollisuus mennä parturiin, mutta ei hän sitten kuitenkaan nähnyt tarvetta, vaikka olisi ollut näin hieno salonki.

*Novotel, hyvällä paikalla ja jumalainen ruoka

27 Kommentare:

 1. Onpa tosiaan jännä yhdistelmä Rivieraa ja Aasiaa! Ihania maisemia, rentouttavia tunnelmia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä tuolla sai rentoutua, kaunis ilma, ihana meri, hyvää ruokaa, raitista ilmaa ja kaikki niin PUHDASTA. Siellä rannallakin käveli koko ajan joku, joka noukki pienenkin roskan heti pois.

   Löschen
 2. Hieno homma pààstà mukaan, vaikka blogistanian kautta. Oliko Allu-mies opintomatkailija? Vai?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kun siis koko porukka. Nämä ryhmämatkat, joita teemme, ovat aina ns. Studienreisen, missä saa joskus melkein liikaakiin tietoa maasta ja ihmisistä. Tämä toimisto on erikoistunut niihin ja heidän matkaoppaansa on aina joutuneet käymään kovan koulun ja läpäisemään assessment centerit sun muut ennenkuin heidät päästetään asiakkaisiin kiinni. Viime vuonna Intian matkalla oli mm. heidän supervisor kokonaisen päivän tarkkailemassa, tekeekö oppaamme kaiken oikein.

   Löschen
 3. Vietnamistakin näyttää löytyvän kaikenlaista laidasta laitaan – luksusta ja köyhyyttä. Todella mielenkiintoista nähdä tämä kaunis puoli tuosta maasta, josta usein esitetään vain se toinen kääntöpuoli.
  Siis eikö teidän perheestä kukaan uskaltanut mennä tuolla koriveneellä soutelemaan? Ihme!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei halunnut hänkään soudella ja minä olisin pelännyt, että kamera putoaa veteen ja kaikki lomakuvat menis siinä.

   Löschen
 4. Traumhaft schön! Tuo neonvalolla kalastus muistuttaa tuulastusta Suomessa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 5. Miten hieno matka teillä on ollutkaan! Mutta eikö todella kukaan uskaltanut koriveneeseen? Sehän olisi ollut jännä kokemus.

  AntwortenLöschen
 6. Erikoinen parturipaikka, harmi ettei Allumies mennyt klipattavaksi. Hilpeän näköistä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on yksi kaveri, joka käy aina ulkomailla lomalla ollessa parturissa, on ollut Kiinassa, Keniassa ja vaikka missä. Allumies oli muuten muutama vuosi sitten Yhdysvaltojen itärannikolla parturissa, taisi olla Bar Harborissa. Se salonki oli niin vanhanaikainen, ettei sellaista Euroopassa varmaan näy ja leikkaus oli yhtä epämoderni ja täkäläinen parturi ihmetteli, että missäs olet oikein ollut parturissa, kun tällainen kampaus.

   Löschen
 7. Haha, sitä saa mitä tilaa - ja joskus saa vielä jotain paljon parempaa! Oikein hykerrytti teidän puolestanne, kun saitte tuommoiset näköalat ja kaikkea. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se huonejuttu olikin sitten running gag loppuloman aikaan, vinoiltiin aina tytöille, että monennessako kerroksessa olette.

   Löschen
 8. Miten kaunis paikka ja niin ihanan väristä vettä.Hih,oli teillä kyllä tuuri kun saittekin sen paremman huoneen ja näköalan;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se vesi oli niin kaunista ja puhdasta ja oli niin ihana uida.

   Löschen
 9. Kyllä nyt kovasti ihmettelen, ettei Allumiehellä ollut sen vertaa seikkailunhalua, että olis lähtenyt vähän melomaan tai sitten käynyt parturissa. Tuolla Väylän varressa häntä sanottaisiin nyt knapsuksi! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onko knapsu vähän niinkuin saksaksi sanottaisi Warmduscher tai Weichei tai Frauenversteher?

   Löschen
  2. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

   Löschen
  3. Mies, jolla on naismaisia taipumuksia tai harrastuksia, kuten kotityöt tai tuo naiselle kukkia. :) Siis ei luolamies, mutta jos oikein ymmärsin, Warmduscher voisi olla.

   Löschen
  4. No ne on sitten juuri noita vastikkeita. Frauenversteher kuuluu siihen luokkaan myös.

   Löschen
 10. Hih, voi apua mikà parturi!!!! Ja aivan ihana tuo korivene :D

  AntwortenLöschen
 11. Tuollaisia katupartureita ollaan nähty myös Intiassa, usein vain tuoli ja yksi peili.

  AntwortenLöschen
 12. Antworten
  1. Meillä sataa vettä, pääsispä taas tuonne paratiisiin. Ja just eilen illalla kerroin kavereille, miten ihanaa ruokaa me saatiin siellä.

   Löschen