Montag, 11. März 2013

11. maaliskuuta

Kaksi vuotta sitten:

1) Fukushima

kuva: Goo-gle kuv-ahaku


2) minun oma (pieni) fukushimani samalta päivältäsillä erotuksella että Fukushiman uhrit eivät herää henkiin tai parane koskaan, mutta minun katkenneet ranteeni ovat täysin parantuneet, vain arvet jäljellä muistona.
Minusta ei ole vieläkään tullut atomivoiman fania ja ottaisin naapuriini mieluummin puutarhakaupan kuin atomivoimalan.Kommentare:

 1. Hyvä, että kädet saatiin täysin kuntoon!
  Tuota atomivoimala-asiaa en ymmärrä ollenkaan. En ole vielä tähän mennessä tavannut ihmistä, joka haluaisi sellaisen naapuriksi. Missä ne roistot ovat, jotka atomivoimaa puolustavat ja kannattavat uusien voimaloiden rakentamista?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. mutta kun ei nekään sitten kuitenkaan halua atomivoimalaa naapurikseen....

   Löschen
  2. ......vaan mahdollisimman kauas omilta nurkilta:-(

   Löschen
 2. Hienoa, että ranteet pelaavat kuten ennen!
  Kyllä NIMBY-ilmiö on vahva, eihän täällä Suomessa haluta tuulimyllyjäkään lähistölle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mutta mistä olisitte sitten valmiit luopumaan? Sähkönkulutus kasvaa koko ajan kaikkialla maailmassa. En tiedä, voidaanko noilla vaihtoehtoisilla muodoilla ihan oikeasti korvata atomivoima?

   Löschen
 3. Heiliger Florian,
  verschon mein Haus,
  zünd andre an.
  (Sankt Florians-Prinzip)

  AntwortenLöschen
 4. Tässä menee nyt jotenkin nuo vastaukset vääriin kohtii. Florian oli Helenalle.
  Nyt on vuorossa Anonym: eiköhän ne viisaat ihmiset löytäis jotain vaihtoehtoa, aurinko, tuuli, bio jne. Onhan niitä monta maata, jossa ei ole (enää) lainkaan atomivoimaa, tietääkseni mm. Italia. Voihan sitä tällainen tavallinen pulliainenkin jo vähän säästää energiaa. Meillä esimerkiksi lämmitys menee yöksi pois ja muutenkin lämmitetään vähemmän kuin esim. monen suomalaisen huushollissa. Tiedän monta suomalaista, jotka ovat kotonaan talvellakin t-paidassa, kun sisällä on niin kuuma. Minä meinaan aina tukehtua nukkuessani Suomessa.

  AntwortenLöschen
 5. Olet oikeassa, että Suomessa asunnot ovat liian lämpimiä. Ei siellä tarvitse paljasjaloin ja t-paidassa olla, ja suurin osa asunnoista on jopa sähkölämmitteisiä. Meillä kotona ei ole näin, reinot on jalassa ja fleese päälle ja välillä voi mennä viltin alle lukemaan kirjaa. Vaihtoehtoisen energian kanssa on meillä vaikeampaa kuin Keski-Euroopassa. Täällä ei tuule niin paljon kuin teillä ja varsinkin talvella pakkasaikaan on ihan tyyntä eli nichts geht. Aurinkoenergia on hieno juttu, mutta kun on se kaamosaika und nur düster. Mökeillä näkyy jo usein aurinkopaneeleja. Puullahan voi myös lämmittää, mutta nykyisin sen tuottamat pienhiukkaset ovat terveyshaitallisia. Ja sähkönkulutus senkun kasvaa. Mulla oli tuttavia Grohnden atomivoimalan vieressä Weserin varrella ja he sanoivat, että siellä on niin rauhallista asua, kun ketään ei liiku niillä kulmilla.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivottavasti heidän lapsetkin pysyy terveenä. Tulee vaan mieleen Burli

   Löschen
  2. Ei onnistu se linkki tästä läppäriltä. Pitää laittaa koko osoite:
   http://http//www.youtube.com/watch?v=_fgYiCD93QY&list=PL47BB3F91DDC7B70C.

   Löschen
  3. En ole atomienergian puolustaja, meillä on rajan takana niitä ihan liikaa. Halusin vain sanoa, että ei ole mitään optimaalista energialähdettä. Ainoa mahdollisuus olisi, että me kaikki vähennetään kulutusta, mikä on tietysti aika vaikeaa. Nuo tuttavani Grohndessa olivat jo ikääntyneitä ja lapset oli muuttaneet aikoja sitten muualle.

   Löschen
 6. Kiva että kädet ovat kunnossa. Vanhat atomivoimalat - hävitettäköön ne kaikki!!!! Eikä yhtään uutta atomivoimalaa tilalle! Minäkin tunnen tuon Weserin varrella olevan Grohndin atomivoimalan. Siellähän ne lehmät laiduntavat atomivoimalan lähellä. Eivätkä ihmiset lainkaan ole tyytyväisiä siitä, että voimala on siinä vieressä.

  AntwortenLöschen
 7. Hyvä että kätesi ovat täysin parantuneet:)
  ja samalla surullista muistaa mitä Fukushimassa tapahtui.Toivottavasti sellaista ei tapahtu uudelleen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan kaiken niin hyvin, kun heräsin nukutuksesta ja televisiossa tuli koko ajan Fukushimasta.

   Löschen
 8. Kaksi vuotta tuntuu niin lyhyeltä ajalta, kun ajattelee Fukushimaa ... mutta sun onnettomuudesta tuntuu olevan iäisyys ... hassua, miten asiat muistikuviin järjestyy... onneksi sun kädet parani !! RIP kaikille Japanin uhreille ...

  AntwortenLöschen