Samstag, 9. März 2013

Matalapainetta ja kristallimaljakkoja

Eilisin aurinkoisen +19°C päivän jälkeen tänään lämpötila laski melkein 10°C ja nyt sataa tihuttelee. Pohjois-Saksassa on kai jopa lunta tiedossa. Enpä ole tällaista talvea ennen Saksassa kokenut.

Onneksi on vielä vähän aikaa lohdutuksena kauniita kukkia, joista anemonetulppaanikimppu lähtee tänään vierailemaan


ja pääsiäiskori viedään huomiseen kyläpaikkaan


Kirsikan oksat jäävät onneksi kotiin, toivottavasti alkavat kukkimaan.Älkää ihmetelkö tuota hopeajalkaista kristallimaljakkoa, joka ei sovi yhtään meidän huushollin tyyliin, mutta joka silti on minulle niin rakas, että tulen kuljettamaan sitä mukanani vielä vanhainkotiinkin. Se on nimittäin häälahja minun vanhalta, pieneltä, kyttyräselkäiseltä Viljo-sedältäni, joka oli naimisissa Helli-tädin kanssa, jolla oli yksi ruskea ja yksi sininen silmä.  Viljo oli maailman ihanin ja kiltein setä ja hän oli jäänyt jo leskeksi ja tuli sitten yksin häihimme kantaen tuota isoa painavaa maljakkoa, jonka jalkaan on kaiverrettu minun nimikirjaimeni. Viljo varmaan ajatteli, että jos tulee avioero, on selvää, kuka saa pitää arvokkaan maljakon. Tässä kuvassa olen hänen sylissään muutama vuosi sitten.


19 Kommentare:

 1. Ich finde die Vase total schön und empfinde sie gar nicht als so stilbrüchig.

  AntwortenLöschen
 2. Jaa, ei meillä ainakaan lunta vielä satele. Lämpö on juuri ja juuri plussan puolella ja taivas harmaa.
  Vaasi kulkekoon kunnialla vanhainkotiin saakka. Sopii hyvin noihin kirsikan oksiin. Minäkin tunsin yhden nuoren miehen, jolla oli eriparisilmät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lumi on enemmän Hampurin suunnalla.

   Löschen
  2. Mikään ei ole pysyvää...Nyt täällä tuli räntäsade. Ei olisi pitänyt mennä kehuskelemaan.

   Löschen
  3. man soll den Tag nicht vor dem Abend loben

   Löschen
 3. Nätti pieni maljakko:)
  Meillä on tänään ihan normaalia eli vähän yli 20 astetta mutta viikon säätiedotus sai minut pahalle tuulelle,sillä luvassa on monta päivää helteellä ja yksi päivä jopa 34 asteella.Eikä ole lainkaan satanut vaikka talvi alkoi niin lupaavasti viime vuoden puolella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli nyt +12C, eilinen päivä oli todella kiva ja nyt onneksi tihkusade loppui.

   Löschen
 4. Joissakin esineissä on tunnearvoa, vaikka ei muuten miellyttäisikään, kokemusta on. On sinulla kauniita kukka-asetelmia, Saksassa niitä osataan tehdä.
  Meillä on kyllä ollut aurinkoinen talvi, minun mielestäni. Läheiseni väittävät, että viime vuosi oli paljon kauniimpi. Heille ehkä, mutta ei minulle. Viime vuonna sairastelin, enkä muista niitä aurinkoisia päiviä, mutta tänä vuonna olen nauttinut jokaisesta auringonsäteestä ja myöskin lumisateesta.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne osaa täällä floristiikkaa, kun taas esimerkiksi Ranskassa on kamalan mauttomia kukkakimppuja myynnissä.

   Löschen
 5. Todella kaunis maljakko ja ihana tarina siihen liittyen. Helsingissä oli mitä mainioin hiihtokeli tänään. Suksi luisti ja aurinko paistoi täysin siniseltä taivaalta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maaliskuu on Suomessa kiva, kävin joku vuosi sitten ja oli aivan upea ilma.

   Löschen
 6. Siellä Keski-Euroopassa on minun vaatimattoman kokemukseni mukaan sää niin vaihtelevaa, että ei tiedä onko talvi tai kevät. Kun olimme Wienissä ja Prahassa oli silloisen helmi-maaliskuun vaihteessa +20°C ja kun pääsimme kotiin, tuli sinne hirveät lumimyrskyt, joku siinä menetti henkensäkin.

  Vaasilla on niin suuri tunnearvo, että mitä väliä sillä on sopiiko vai ei omaan sisustukseen. Meillä on paljon tuollaisia tunteisiin vetoavia esineitä ja usein katselen niitä ja ajattelen lämpimin ajatuksin henkilöä, jolta olemme ne saaneet. Niinhän sinäkin nyt teet, joten mitä höpötät:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulla on jotenkin nuo tunteet nyt niin kovasti esillä, kun sain niitä sukutietoja. Viljo-setä piti mua aina hyvänä kuten kuvasta näkyy.

   Löschen
 7. Kauniit kukka-asetelmat! Kyllä meillekin voi tulla kylään. Nyt tosin tänään oli pakkasta -22 C eikä koko päivän paistanut aurinko juuri yhtään lämmittänyt. Illalla ei sitten valitettavasti näkynyt kovin hienoja revontulia, tähtitaivas on edelleen komea, koska täällä ei ole valosaastetta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En voi tulla, kun kukat kuolee matkalla, sorry vaan.

   Löschen
 8. Ihana tarina Viljosta. Minun isäni oli myös Viljo. Ei kaikkea muka muodista poisolevaa saa heittää pois.

  Mistä Frau on saanut kirsikanoksia? Kirsikka- ja luumupuita ei saa leikata kuin syksyllä, sama koskee pilvikirsikoita.

  Omenapuun oksia oikein pitää leikata keväällä ja niitä on kiva laittaa maljakkoon aikaistamaan kevättä. Alkavat kukkia sopivasti pääsiäiseksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä taitaa olla eri lait kirsikkapuiden leikkaukselle. Minä ostin oksat maalaistalon puutarhakaupasta.

   Löschen
 9. Jotkut aarteet on vaan sydämen aarteita; riippumatta siitä miltä ne näyttää toisille ne on maailman ihanimpia itselle!

  ihana ♥

  AntwortenLöschen