Freitag, 10. Mai 2013

Kaikki vihertää

Helatorstain 10km lenkki kulki Sieg-joen seudulla erittäin vihreissä maisemissa. Valitettavasti tuo ylin kuva antaa vain aavistaa, miten paljon erilaisia vihreitä värejä maastossa oli.


Metsä oli täynnä tällaisia valkoisia kukkia, joiden nimeä en tiedä. Kahdeksikon kasviopin tiedoillani luulisin sitä jonkunlaiseksi ketoneilikaksi, mutta ehkä tänne eksyy joku biologi kertomaan kukan oikean nimen.

Vuoristossa ei luonto ollut aivan niin pitkällä kuin täällä alempana kaupungissa. Siellä omenapuu ei ollut vielä heittänyt kaikkia terälehtiänsä maahan.

Helatorstai on Saksassa myös Vatertag eli isäinpäivä. Sitä ei vietetä mitenkään perhepäivänä vaan miehet lähtevät porukalla eväiden ja ennen kaikkea juomien kanssa liikkeelle, mielellään hevoskärryillä, jotka on koristeltu koivunoksilla. Meitäkin tuli metsässä muutama iloinen miesporukka vastaan. Tässä kuva tyypillisestä saksalaisesta isäinpäiväryhmästä.

(Jos joku haluaa liittyä Clarissan mukaan laulamaan saksalaista lastenlaulua Grün, grün, grün sind alle meine Kleider, nuotit ja teksti löytyvät tästä.)

Kommentare:

 1. Vihreä on lempivärejäni, hieno kuva tuo eka. Minulla oli kasvioppia vain keskikoulussa, lukiossa otin sen tilalle psykologian. Yhdeksikkö jäi sitten todistukseen tuosta aineesta, mutta ei se paljon tuon kukan tunnistamisessa auta. Guugle ehdottaa, että se voisi olla hopeahärkki - Cerastium tomentosum?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minusta siinä hopeahärkissä on netissä olevan kuvan "hopeiset" lehdet ja tuossa oli ihan vihreät, mutta ilmeisesti kuitenkin neilikkasukua.

   Löschen
 2. AIvan ihania värejä!
  Mekin oltiin eilen ajelulla vuoristossa ja ihasteltiin vehreyttä. Ja on uskomatonta, miten 'vihreä' on niin monta väriä!!

  Hauskaa, että isäinpäivää viettävät isukit ihan keskenään! Sehän on melkein niinkuin varpajaiset! ;)
  Haliterkut ja kivaa viikonloppua ♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niitä vihreitä sävyjä oli vaikka millä mitalla, kuvassa ne ei oikein näy, mutta voi vähän ainakin aavistaa.
   Kivaa viikonloppua Sveitsinmaallekin!

   Löschen
 3. Tuo saksalainen Vatertag on typerin juhlapäivä, mitä tiedän:
  tappeluita ja liikenneonnettomuuksia. Poliisilla oli taas näköjään riittänyt työtä. Minun tuttavapiirini miehet eivät tuollaista miestenpäivää harrasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole meidänkään tuttavapiirissä koskaan vietetty, mutta eilen nähtiin taas, miten paljon sitä vietetään ainakin maaseudulla.

   Löschen
 4. Vaan kyllä isäinpäivää berliiniläiset viettävät perhepiknikin muodossa. Pääasiahan on, että mennään ulos luontoon ja nautitaan sitten eväitä siellä. Usein nuo hevoskärryläiset "isät" ovat vielä poikamiehiä ja lapsettomia, vaikka kyllä joukkoon mahtuu perheisiäkin. Ja alunperin kai tämä isäin päivä on ollutkin herrainpäivä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nimenomaan ne varmaan olivat perheettömiä eikä isiä eikä mitään herrojakaan.

   Löschen
 5. Minulle tuli mieleen Vogelmiere (Stellaria media). Nelkengewächs siis. Ja, Himmelfahrt ist Vatertag.... Missäpäin olitte, Siebengebirge vai Siegerland?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siegerlandissa oltiin. Enpä usko, että olisi Vogelmiere, mutta who knows.

   Löschen
  2. Ex-Gatte on kotoisin Siegerlandista, joten tuttua seutua! Minäkin vähän epäilin sitä Vogelmiereä, sillä se on aika hentoinen.

   Maikki

   Löschen
  3. ... und der Gatte, den sie hatte, fiel vom Blatte :D

   Löschen
 6. Kyseessä lienee ketohärkki. Se on keski-Euroopasta tännekin levinnyt, mutta meillä yleisempi on kuitenkin hopeahärkki vaaleanharmaine lehtineen.
  Ja omenankukkia, ah. Meillä vasta silmuilla...

  AntwortenLöschen
 7. Meillä oli tänään koivuissa hiirenkorvat, ihanan keväisen vihreät! Mutta nyt matkaan junassa kohti pohjoista ja siellä kevät ei tietyti ole näin pitkällä kuin tois puol jokkee.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipä ne koivut taida olla Pohjois-Saksassakaan vielä ihan täydessä lehdessä.

   Löschen
 8. Biologiystäväni epäilee kasvia heinätähtimöksi eli Stellaria graminea.

  AntwortenLöschen