Samstag, 11. Mai 2013
Raparperi-marenki-piirakka
Viikko sitten sain naapurin synttäreillä taivaallista raparperipiirakkaa:
175 g voita
150 g sokeria
3 TL vaniljasokeria
veitsenkärjellinen suolaa
3 keltuaista
250 g vehnäjauhoja
1,5 TL leivinjauhetta
4 rkl maitoa
500 g raparperin paloja
3 valkuaista
200 g sokeria
100 g murskattuja hasselpähkinöitä
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
Lisää kuivat aineet, mausteet ja maito.
Levitä taikina uunipellille ja sen päälle raparperin palaset.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja levitä se piirakan päälle.
Ripottele lopuksi päälle pähkinäpalaset.
Paista uunin keskiosassa 35 min. +200C.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Teetkö tuon huomiselle kahvihetkelle? Minä en aio leipoa enää mitään tämän kevään aikana, vaan tyhjennän pakastimesta kaiken sen sisällön kesäksi.
AntwortenLöschenPäätin olla leipomatta, tulisi varmaan syötyä liikaa eikä meillä ole ketään vieraitakaan odotettavissa, kun kaikki juhlivat äitienpäivää.
LöschenSamoin kuin Sira, tyhjennän minäkin pakastinta, vähitellen. Siellä on vielä monta purkkia raparperia ja raparperimansikkasosetta, joten tuo ohje tuli vähän kuin tilauksesta.
AntwortenLöschenNo sitten vaan leipomaan. Pitäisi kai munkin pakastaa raparperia, en ole koskaan sitä kokeillut. Me kun ei muutenkaan kovasti pakasteta muuta kuin jotain leftovers, mutta raparperia olisi kiva olla, kun rakastan sitä.
LöschenTehtävä suoritettu! Nam.
Löschen10 pistettä ja papukaijamerkki Clarissalle hyvästä suorituksesta!
LöschenNami:) Minä taas vietin koko aamupäivän leipomalla juustokakkuja..
AntwortenLöschenai oikein kakkuja? niistähän riittäisi sitten vähän vaikka tänne meille.
LöschenPähkinöiden sijasta voi varmaan laittaa mantelia. Voisin ehkä kokeilla tätä parin viikon päästä kun palaan kotiin ja OMAN pihan raparpereista. Olivat vielä eilen aika pieniä. Että tervetuloa!
AntwortenLöschenManteli sopii varmaan yhtä hyvin. Kiitos kutsusta, mutta ei taida mahtua kalenteriin Turun keikka.
Löschen