Montag, 29. Juli 2013

Helteellä voi hyvällä omallatunnolla

paeta pihan tukalasta kuumuudesta sisälle ja nauttia tvkaistan tarjonnasta ja katsoa vaikkapa Downton Abbey-sarjan uusintaa, jota ei ole Saksassa ilmeisesti vielä koskaan näytetty. Ystäväni B on vihreänä kateudesta.


Helle ei sentään saavuttanut viikonloppuna odotettua/pelättyä+40°C vaan korkein virallinen lämpötila oli vaivaiset +38,2°C. Nyt on pari päivää helpotusta ja vain +26°C, kunnes loppuviikosta taas +35°C. Mikä onni, että emme olemme nyt pyörälomalla kuten yhdet tuttavamme.
Kasveja on kasteltu ahkerasti eivätkä ole onneksi vielä läkähtyneet. Kiinanruusupensas ja moni muu on täydessä kukassa.


Ulko-oveen saatiin vihdoin sisäpuolellekin uusi kahva,  Bauhaus-designia 1920-luvulta. Se on kiiltävää nikkeliä, johon heijastuu tässä kuvassa erinomaisesti blondit hiukseni, musta t-paitani ja sininen essuni.


Kommentare:

 1. Venytetty Allu. :-D

  On siellä kyllä ihan hirveän kuuma. Ovatkos nuo ihan kesälle tyypillisiä lämpötilalukemia siellä, vai onko nyt joku poikkeuksellinen lämpöaalto? Täällä taitaa olla kesä ohi. :-(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole ihan tyypillistä, kaikkien aikojen ennätys on vain 40,2C (vain=Intiaan verrattuna) eikä täällä yleensä näin pitkään ole näin kamalan kuumaa. Saksa oli nyt vaan viikonloppuna koko Euroopan kuumin maa.

   Löschen
 2. Viisi kesää olen viettänyt Saksassa ja silloin oli Suomessa aina lämpimämpää ja sitä kyllä jaksettiin sikäläisissä lehdissä aina toitottaa, vaikka siihen aikaan oli ihan sama, millainen sää oli – kuumuudesta kun kärsii vasta näin vanhempana. Kukkaraukat kyllä kärsivät iästä riippumatta, nyt on tosin luvassa sadetta, voi kun tulisi hiukan!!
  Miksi johdattelit minut yrnoon, sen tiedot eivät pidä koskaan paikkaansa, eivät teidän eivätkä meidän:-(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kummipoika purjehtii ja väitti, että yrno on aina pitänyt paikkansa. Nykyään en kyllä usko enää mihinkään säätiedotukseen. Kuten tiedät, Suomessa on kylmää ja sateista vain silloin, kun tuon sinne saksalaisia. Viimeksi joku vuosi sitten kun välitin harjoittelijatytön Helsinkiin, oli neljä viikkoa kamala ilma. Kummipoika olisi vienyt hänet purjehtimaan, mutta se ei ollut mahdollista kehnon sään takia. Olkaa iloisia, että en ole tullut pilaamaan säätä tänä vuonna! Ensi vuodelle en lupaa mitään. :-)

   Löschen
 3. Ihana Allu, tässäpä sinulle arvoitus: Lähdemme ihan pian Baijeriin ja pakkaamme aikuisten oikeasti matkalaukkuun pipoja, tumppuja lapsille ja aikuisille hanskoja. Keksitkö minne asti matkamme jatkuu vuokra-autolla, jos tuollaisia tamineita mukaamme tarvitsemme? HK

  AntwortenLöschen
 4. Meillä viime yön ukkonen hoiti kastelun ja viilentämisen. Tänään oli ihan hyvä päivä lukea uudessa riippumatossa lehtiä.

  Upea ovenkahva!

  AntwortenLöschen
 5. Minullekkin on usein käynyt kuin Clarissalle, että Saksassa on kylmää, sateista ja Suomessa Sonne pur. Se oli joskus kun asuin siellä teijän lähellä. Suomen lämpöennätys saavutettiin tasan 3v sitten ja se oli tietysti meillä, Joensuun lentoasemalla (Liperin Kunta, meiltä 4km), 37,2 astetta Celciusta, siis plussaa. Talvella voi olla yhtä paljon miinusta! Mutta meidän +37,2 on paljon siedettävämpää kuin teidän, nicht schwül.

  Eilen vietettiin Neffen synttäreitä keskellä Haukivettä nuotiolla ja tänään lähtivät sitten kanootilla reissuun ja luvassa on ihan kaunista säätä, joskus sadekuuro, jotta malttavat nukkua edes välillä eli on joskus Suomessakin kaunista kun tulee vieraita Saksasta. Minulla vaan oli ennen samanlaisia kokemuksia kuin sinulla.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulle on käynyt kerran niin, että täällä oli lähtiessä kylmää ja sateista ja Suomessa hieno kesäpäivä. Olin silloin (tietenkin) yksin matkalla, tiedän vielä vuodenkin, se oli 1996, silloin oli nimittäin Düsselin kentällä tulipalo.

   Löschen
 6. Tänäään oli jo 31 astetta vaikka 2 ensimmäistä päivää olivat ihan miellyttäviä.Pahinta ei ole nyt kuumuus vaan kosteus,hiki pinnassa koko ajan... Kiva ovenkahva!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, se kosteus on paha, teillä taitaa olla vieläkin pahempi. Lauantai oli pahin päivä aikoihin, mietin jo, että jos lähtis patjan kanssa kellariin nukkumaan.

   Löschen
 7. Joitain vuosia sitten yksi tuttava expatperhe tuli kesähelteellä tutustumaan tulevaan asuntoonsa Etelä-Saksaan ja kuumuus oli niin sietämätöntä, että päätyivät nukkumaan asuntonsa kellarikoppiin, kaksi aikuista ja kaksi lasta.
  terv. sopivanlämpimästä Suomesta paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä olen kyllä kerran meinannut tukehtua Suomessa, kun olin tuttavien luona yötä, pienessä huoneessa kuumassa yläkerrassa, jossa oli pakko pitää ovi kiinni ja tuuletusikkuna oli niin pienenpieni, ettei ilma vaihtunut lainkaan. Meillä kun on täällä helteellä öisin molemmilla puolilla taloa isot ikkunat selkosen selällään. Se on täällä mahdollista, kun kaikki ikkunat saa auki ja ei ole hyttysiä.

   Löschen
 8. Mahtavat helteet teillä tosiaan! Vaikka ei voi valittaa, lämmintä oli täälläkin viikonloppuna ja nytkin vaikka on sateista, mutta silti kovin hikistä. Nautitaan nyt vaan, kyllä se pakkanen sieltä taas tulee...Downton Abbey on aivan ihana!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se niin ihana se Downton Abbey, olen nauttinut niistä jaksoista, vielä yksi katsomatta.

   Löschen
 9. Juu, vähän ongelmallisia nuo ullakkoasunnot tai huoneet helteellä, vaikka toisaalta aika kivoja. Meidän pieni Saksan asunto on juuri tuollainen, vain vinoja, lappeella olevia aika pieniä ikkunoita. Onneksi on sentään parveke ja saa kunnon läpivedon. Tosin se ei paljon auta, jos yölläkin on ulkona yli 30 plussaa (kuten muutama vuosi sitten Lyonissa useamman viikon ajan ja vanhuksia ja sairaita kuoli kuin kärpäsiä) ja meillä alakerran pulla- ja vihanneskaupan kuljetusautot aloittavat kolinansa aamuviideltä. Mutta mutta, talvi oli niin karmea ja pitkä, että en valita, totean vain.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä kolisee vain lehden tuoja, mutta en sitä kovin usein onneksi kuule. Joo, ei kannata valittaa ja aamuisin ja myöhään illalla nautin ulkona olosta.

   Löschen
 10. Kiva kun saa olla ihan oman mielen mukaan :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jede Jeck es anders, sanotaan Kölnin perustuslaissa, eli It takes all kinds. :D

   Löschen