Samstag, 21. September 2013

Syksy saapuu

Keltaisen-kipeät
ulpukat veen
Helinä kaislojen
kanteleen

Korennon leikki
     ja surviaisen
     keinuvaisen

Suvi on hienotunteinen.
Hyvästeittä se lähti
heti kun syttyi kuumeinen
ensimmäinen tähti.

- Aaro HellaakoskiEi löytynyt kuvaa ulpukasta, pitää korvata se saksanpähkinäpuun kellertävällä lehdellä. Meille kalenterin syksy saapuu lauhana, luvassa on jopa +22C.


Kommentare:

 1. Hieno runo ja näköjään niin sopiva, jos kesä ei teitä sen kummemmin hyvästellyt, vaan jatkuu syksynä.
  (Hellaakosken runoja lukiessani kuulen väistämättä hänen sisarensa niitä lausuvan koulun aamuhartaudessa, hän kun oli yksi opettajistamme)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onpas teillä ollut hieno aamuhartaus, meillä uskonnon opettaja Himatuikku (oikeastaan Kotivalo) puhui jotain nukuttavalla äänellä ja mun piti aina taistella murisevaa vatsaa vasten, kun en ollut syönyt aamupalaa.

   Löschen
  2. Meillä opettajat piti aamuhartauden vuorollaan ja kun vanhareksi sen ikuisuuden kestävän puheensa piti, alkoi juhlasalin lattia kolahdella, kun tytöt pyörtyilivät peräjälkeen.

   Löschen
  3. Meillä pyörtyi yksi luokkakaveri laulutunnilla, kun ei laulettu opettajan mielestä tarpeeksi kovaa ja rangaistukseksi jouduttiin seisomaan yhdellä jalalla ja laulamaan ja yksi poika pyörtyi, nolo juttu opettajalle.

   Löschen
 2. Rakastan syksyy! Juuri pomittu omia viinirypäleitä :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän ystävillä on täällä kanssa omia rypäleitä.

   Löschen
 3. Hellaakoski oli nuoruuteni runoilijoita. Valitettavasti en ole saanut hankittua hänen runojaan toisin kuin muiden aikalaistensa. Minulla oli teininä poikaystävä, joka teki vaikutusta lausumalla Hellaakoskea ulkomuistista. Erityisesti muistan Haukan...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. PS. Nyt on Hesarissa juttua Marcelista.

   Löschen
  2. Sääli, ettei hän elä enää, oli aina hauska kuunnella hänen puhettaan.

   Löschen
 4. Syksy on tuolla minunkin viidakossa, ei kun puutarhassa, jossa on vielä muutamia viinirypäleitä. En jaksanut tehdä tänä syksynä niistä hilloa.

  Hellaakoskella onkin paljon luonto- ja vuodenaikoja runoja, mutta parhaiten muistan Hauen laulun. (liittyy kaukaa eiliseen seminaariin, jonka aiheena oli luontoa tai ympäristöä koskeva tutkimus meidän lafkassa). http://www.youtube.com/watch?v=gKFQ44cFJ6g

  AntwortenLöschen
 5. Täällä syksy on saapunut. Saa kaivaa sukkahousut ja villatakit esiin. Säätiedotuksessa on sadesuora, mutta antaa sataa. Johan sitä hellettä riittikin. Peittoa ei tosin vielä ole tarvinnut, mutta eiköhän se palelun yökin ole jo lähellä?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Päivät on vielä ihmeen lämpimiä, mutta viime yönä huomasin, että ohuen ohuen kesäpeiton voisi vaihtaa vähän paksumpaan, kun ikkuna oli - kuten aina - auki ja tuli sisään vähän viileämpää ilmaa.

   Löschen
 6. Onpa hieno runo syksyn alulle. Niin syksy saapuu vähitellen tännekin. Tänään on luvassa hyvä sää ´ja kurpitsajuhlat puistossamme. Syksyn merkki sekin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hokkaido-kurpitsaa on meillä illalla ruokapöydässä, nam.

   Löschen