Freitag, 4. Oktober 2013

Perjantain viikkokatsaus

Ylitin keskiviikkona uimasta tullessa Reinin kävellen sillan yli (uida en uskaltanut, virtaus on sen verran kova) ja vastaan tuli ryhmä, jota veti edessä kulkeva mies ja hänen perässään oli paririvissä kuusi ihmistä, taisivat vielä pitää köydestä kiinni kuten jotkut lastentarhalapset ja heidän silmillään oli mustat laput. Kun sitten pääsin museon kohdalle, näin tämän polkupyörän ja mainoksen ja tajusin, mistä oli kysymys. Tarjolla on kaupunkikierros, jossa tutustutaan kaupunkiin haistelemalla, maistelemalla, kuulostelemalla. Kaikkea ne keksii.


Eilen oli Saksan yhdistymisen juhlapäivä ja juhlimme sitä ystäviemme luona herkkuruokien parissa. Gina oli laittanut jälkiruoaksi taivaallista itse tehtyä mansikkajäätelöä ja sen kanssa mansikkapistaasibasilikakakkua, kyllä meidän kelpasi.


Matkatoimisto lähetti kivan kamelikirjan.


Ranskasta päin puhaltaa meille fööni lämmintä ilmaa, tänään luvassa +23C tai jossain jopa +25C.


Hauskaa viikonloppua!

Kommentare:

 1. Mitä herkkuja Gina teille tarjosikaan! Voitin kerran Unicefin arpajaisista jäätelökoneen, taidan otta sen esille,vaikka jäätelöä voi tehdä ilmankin sitä. Täällä ranniikon tuntumassa oli eilen n.14 ast. ja luvassa on enemmän lämpöä tännekin, nyt jo tuntuvat tuulenhenkäykset niin kesäisiltä.
  Hieno idea tuo "näkövammaisten" kaupunkikierros. Kun olin lapsi, oli Kindergarten täälläkin lastentarha, nythän se on päiväkoti:(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katos vaan, käytänkö mä taas jotain ihan vanhanaikaisia suomalaisia sanoja. Päiväkoti oli lapsuudessani mielestäni sellainen paikka, jossa oli vähempivaraisten vanhempien lapset.

   Löschen
  2. Sanon aina kiusallani tarha, vaikka saankin ihmetteleviä katseita osakseni eivätkä varsinkaan pikkulapset ymmärrä ollenkaan, mistä puhutaan. Päiväkotien opettajat ovat kyllä edelleen lastentarhanopettajia.
   Päiväkodista ei täällä koskaan ennen vanhaan puhuttu. Oli lastenseimi pienille ja lastentarha isommille.

   Löschen
 2. Taitaa olla goldener Oktober, kun on noin lämmintä. On siellä Omanissa vielä lämpimämpää....wann geht es los?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kastanjoiden lehdet eivät ole vielä muuttuneet kullaksi, vaikka aurinkoista on ollut.
   9.11. on tarkoitus lentää.

   Löschen
 3. Minä kun joskus erehdyn puhumaan lastentarhasta niin oikaistaan heti että se on päiväkoti nykyään, tarhasta kai tulee enemmän eläimet mieleen.
  Ai Omaniin seuraavaksi? Siellä voi olla vielä lämpeempi..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hups, kas kun mua ei ole korjattu ennen, olen varmaan aina sanonut tarha, jo ihan tuon saksan KinderGARTEN-sanankin takia ja onhan ne amerikkalaiset jopa omineet sen kindergardenin, angstin, bratwurstin, zeitgeistin ja monen muun lisäksi.

   Löschen
 4. Gina taitaa jo voida paremmin:) Mielenkiintoinen matkakohde tuo seuraava matkanne.Entä mites olisi vaikka Jerusalem joskus....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viimeinen kemo kolmannesta kemojaksosta oli viime viikolla ja veriarvot kunnossa.Ehkä joskus Jerusalemkin.

   Löschen
 5. Onpas todella herkullisen näköistä jälkiruokaa. Ihan vesi kielelle tulee. Meillä täällä Berliinissäkin paistoi aurinko, mutta tuuli oli kylmä ja mittari nousi vain 14 asteeseen - aivan kuten tänäänkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eilen täällä oli aivan kamala tuuli ja ilma tuntui kylmemmältä kuin mitä mittari näytti ja huomiseksi on kai luvattu jo kylmempää.

   Löschen
 6. Hienoa, että G. voi noin hyvin. Kaunis herkkulautanen teille!

  Oletteko te menossa kamelivaellukselle? Mie lähden huomenna kirjamessuille tyhjän repun (ja pankkikortin) kanssa. Mutta sitä ennen nautin tänään S-kauppojen hulluilta päiviltä ostamastani R:n viinilasista juomaa. Täytyyhän nekin koeajaa. Helena tabletilla 😊

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sanotaan nyt niin, että kemo on tältä erää ohi ja veriarvot normaalit. Toivotaan vaan, että ehtis saada polvileikkauksen tehtyä ennenkuin tulee taas jotain ongelmia.

   Löschen
 7. Postinkantajilla tuollainen, miehelläni näppärämpi pyöräkärry saksofonille.

  AntwortenLöschen
 8. Teillä on kiva matkatomisto, kun kirjoja lähettelee! HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eihän ne niitä ilmaiseksi lähetä, kuuluu matkan hintaan, yksi kirja per nuppi. Usein me otetaan toiseksi kirjaksi ihan joku muu maa, kun esim. Omanista ei tarvitse kahta kirjaa.

   Löschen