Sonntag, 20. Oktober 2013

Sukutapaaminen

Perinteinen vuosittainen sukutapaaminen oli taas kerran vanhan Altenbergin tuomiokirkon vieressä.


Séparéemme ikkunasta näkyi komea tuomiokirkko, jossa käydään aina sisälläkin, sillä suvun vanhin, C-täti (84v), haluaa aina käydä ihailemassa kultaista madonnaa, joka roikkuu alttarin edessä ja sytyttämässä kynttilöitä kaikkien edesmenneiden sukulaisten muistolle.


Suvun toiseksi vanhin, Artus-setä (ihmisiässä 79v) ei niin välitä kirkoista vaan mieluummin kiertelee ravintolan pöydän alla etsimässä almuja. Tämä setä oli korkeasta iästä huolimatta vielä niin reipas, etten saanut yhtään terävää kuvaa, kun hän liikkui niin kovasti.20 Kommentare:

 1. Jostain syystä tämä sedän kuva latautui hitaasti ja ihmettelin tovin almujen etsimistä pöydän alta, mutta sehän oli ihan loogista. Toivottavasti hän sai tarpeeksi almuja, jos hänelle ei muuten anneta ruokaa - mitä en tietenkään usko.

  Meillekin on tulossa lähiviikkoina sukutapaaminen, mutta valitettavasti hautajaisten muodossa. Surullista, kun ihminen joutuu lähtemään mielestämme liian aikaisin, tässä tapauksessa melkein konkreettisesti "saappaat jalassa" elettyään poikansa mukaan "sellaisen elämän kuin oli itse halunnut."

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noutajat ei kuulemma omasta mielestään saa koskaan tarpeeksi ruokaa, siis tarkoitan tuota noutajakoiraa. Ja ne toiset noutajat tulee hyvin usein väärään aikaan.

   Löschen
  2. Allu, olen saanut pitää kaksi hyvin pitkäikäistä noutajaa ja vakuutan, että vielä sen toisen noutajan saapuessa, maistuu leikki ja ruoka. Sitä jotenkin sanotaan, että sellainen emäntä kuin koira tai sellainen koira kuin emäntä;)

   Löschen
 2. Se koira pitäisi viedä noutopöytään, niin tulisi kylläiseksi. Altenberger Dom muistuttaa kovasti Abtei Marienstattia Westerwaldissa, missä aikoinaan astelin alttarille.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistelinkin, että olet siitä kertonut, molemmathan ovat Zisterziensereiden (en taas muista sitä suomalaista sanaa)

   Löschen
  2. On se vaikea sana ....zz

   Maikki

   Löschen
  3. Marienstatt kuuluu Bistum Limburgiin, missä tämä tuhlaajapiispa pitää majaansa. Saas nähdä, miten miehelle käy.

   Maikki

   Löschen
  4. Katos vaa, vai Limburgiin kuuluu. Se piispa on kyllä niin kamala tyyppi että... Näen sen aina sanovan, miten oli pakko lentää Intiaan EKASSA luokassa, kun eihän hän olisi voinut mennä businessluokan lennon jälkeisessä kunnossa niiden köyhien ihmisparkojen luokse. Ja sen kylpyamme maksoi 15000€!!! Se valehtelee jatkuvasti, kuinka kehtaakin. Katsotaan, minkä ratkaisun Vatikaani keksii, ei se itse vapaaehtoisesti eroa.

   Löschen
 3. Samanlainen kaunis katse on Artus-sedällä kuin oli meidän Arthur-noutajalla. Voi kun tuli taas ikävä.

  AntwortenLöschen
 4. Hih, tuo viimeinen oli hauska. Minä jo kuvittelin mielessäni Artus-sedän konttaamassa pöytien alla ja etsimässä kolikoita. :-)

  AntwortenLöschen
 5. Vaikuttava kirkko! Minakin mietin etta mita almuja se vanha seta etsii... :)

  AntwortenLöschen
 6. Oi, Artur-setä on hurmaava♥

  Meidän suuriruhtinatar Olga eli ihmisiässä 103 vuotiaaksi!

  AntwortenLöschen
 7. Koirien iän laskemisessahan on jo uudet standardit. Isojen koirien ikä lasketaan edelleen x7, mutta keskikokoisilla ja pienillä koirilla laskukaava on jo eri.

  Tässä uusi versio aiiheesta: http://www.purina.fi/Home/All+About+Dogs/Living+Together+Dog/Get+More+Out+Of+Life+Dog/Your+Dogs+Age+In+Human+Years.htm

  (tai sitten näin: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22479412)  AntwortenLöschen
 8. No enpäs kattonut tuota sivua tarkkaan, muistelin erästä prosuuria. Eipä lasketa x7 enää isot koirat...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Omistajat sanoivat koiran olevan ihmisiässä 79v, en tiedä, mitä laskutapaa ovat käyttäneet. Ei tuo taida hyvin vanhaksi elää, kun on jotain vaivoja, mm. munuaiset ei oikein toimi.

   Löschen
 9. Ihana koira. Minun lempikoiriani.

  AntwortenLöschen