Sonntag, 6. Oktober 2013

Tatteja, tattis

Eilen meille hymyili tukkuliikkeessä laatikollinen kuvankauniita herkkutatteja ja halusi välttämättä mukaan. Illalla ne pääsivät sipulin ja valkosipulin kanssa paistinpannulle ja saivat sitten mausteeksi sormisuolaa, mustapippuria ja vähän raastettua sitruunankuorta ja reilusti lehtipersiljaa. Mukana vielä tuoretta maalaispatonkia ja roseeviiniä. Lopuista sienistä kokeillaan tehdä tämän illan vieraalle tattibruschettaa amuse-boucheksi.




12 Kommentare:

  1. Herkullista! Täällähän ovat suppikset nyt se pyhä puheenaihe:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Suppilovahveroista en tiedä täällä mitään, veljeni kyllä kerää niitä Suomessa. Täällä kasvaa pyökkimetsissä paljon mustatorvisieniä.

      Löschen
  2. Mä en ole varmaan koskaan ostanut tatteja, enkä varmaan syönytkään niitä. Enkä tietäisi, miten niitä voisi valmistaa. Vaikka eihän tuo monimutkaiselta kuulosta. Kyllä se vaan niin on, että yksinkertainen on monesti parasta.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Paras tatti me ollaan saatu joskus Toscanassa, se oli sellainen oikein iso tatti grillattuna ja siitä puhutaan vielä kymmenenkin vuoden jälkeen, kun oli niin hyvää.

      Löschen
  3. Todellakin herkullista! Aivan vesi kielelle tulee. Pidän sienistä, vaikken monia sieniä tunnekaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. En ole minäkään mikään asiantuntija, kantarellit vaan tunnistan hyvin ja herkkutatit.

      Löschen
  4. Tänä vuonna on saatu vain yksi herkkutatti, kanttarelleja sitäkin enemmän, ne on veljeni taas poiminut Ruskealan venäläismummoilta tien varressa. Kerran hän poimi itse minulle takillisen (ei ollut muuta astiaa mukana) kanttarelleja äitimme kotikunnan suomalaiselta hautausmaalta, ne oli tietysti erityisen arvokkaita.

    Maikki

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei ollut meilläkään pari viikkoa sitten patikkaretkellä mitään astiaa mukana paitsi yhdellä naisella muovikassi.

      Löschen
  5. Nami:) Vähän samaan tapaan teen minäkin tattini;ovat tosin täällä aika tyyriitä vaikka ovatkin täällä kasvatettuja.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä ne vaan oli niin helppo tehdä ja hyviä.

      Löschen
  6. Nälkähän näitä sinun postauksia lukiessa tulee... Yhtään suppista tai kantarelliä enkä muutakaan syötävää sientä ole tänä syksynä itse päässyt poimimaan. :( Torilla niitä toki on.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tervetuloa vaan syömään, tänä iltana olisi riittänyt sullekin mm. herkullista helmikanaa cassisviikunakastikkeessa.

      Löschen