Montag, 25. November 2013

Abu Dhabi

Abu Dhabi on Dubain pikkusisko, vaikka se onkin Emiraattien pääkaupunki. Ulkomaalaisten osuus on täällä vähän pienempi kuin Dubaissa.  Nähtävyyksiin kuuluu mm. Emirate Towers, jotka kuvasin iltakävelyllä. Eihän siellä kukaan kävele tai käy kävelyllä, me olimme ainoat ihmiset, jotka kulkivat jalan.

Tärkein nähtävyys on kuitenkin  Shaikh Zayed moskeija, joka kuuluu Mekan ja Medinan jälkeen maailman suurimpiin moskeijoihin.

Lattian peittää 5627 neliömetrin kokoinen persialaismatto, johon on aina tietyn välimatkan päähän kudottu paksumpi kohta, jonka avulla rukoilevat tietävät, mille kohtaa asettuvat ilman että joutuvat kosketuksiin seuraavan ihmisen kanssa. Tässä satuin saamaan kuvan paikallisistakin. Ihmisten kuvaaminen emiraateissa on valitettavasti kovin vaikeaa, enemmän kuin kerran sain kieltävän vastauksen, kun kysyin, saako ottaa kuvan.

Moskeijan sanotaan maksaneen 420 miljoonaa euroa, sillä rahalla olisi voinut ruokkia jo muutaman nälkää näkevän ihmisen tässä maapallollamme. Katossa roikkuu Swarowskin kristallikruunut. Kitsch as kitsch can meikäläisen mielestä, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä.16 Kommentare:

 1. Mielenkiintoinen tuo moskeija ja valtavan suuri. Hurjaa, jos se tosiaan on maksanut niin paljon. Ulkomailla paljon kirkoissa, moskeijoissa ja luostareissa käyneenä nämä meidän kotimaiset luterilaiset kirkot on kovin vaisuja ja valjuja kaiken tuollaisen prameuden jälkeen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä kyllä tykkään mm. täkäläisestä romaanisesta Pyhän Martin kirkoksta , vaikka se on niin yksinkertainen ja vähän kruusattu sisältä. Jos haluaisin pysähtyä rauhoittumaan, olisin mieluummin siellä kuin isommassa ja kruusatummassa tuomiokirkossa, joka toki myös on henkeäsalpaava sekin.

   Löschen
 2. No koreeta on, ei voi muuta sanoa.

  AntwortenLöschen
 3. En viitsi siteerata tässä sitä suomalaista tylsää sananlaskua vaatteilla koreilemista, sillä on olemassa myös niin upeita palatseja ja moskeijoita (esimerkiksi Istanbulissa näin niitä). Mutta en ole koskaan pitänyt Swarowskin kristalleista enkä myöskään barokista!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä Kairon moskeija tai Istanbul tai Kölnin moskeija on meidän mielestä onnistuneempia.

   Löschen
 4. No on komeata totisesti. En varmaankaan viihtyisi tuollaisissa olosuhteissa.

  AntwortenLöschen
 5. Mun piti kommentoida, että "prameeta on", mutta Anu olikin vienyt jo sanat suustani. :-)

  Oliko Abu Dhabi sinusta kivempi paikka kuin Dubai?

  AntwortenLöschen
 6. Me oltiin niin vähän aikaa siellä, että tunnen ainoastaan nuo tornit, hotellin ja moskeijan. Ainakin se on tyyliltään samaa eli pilvenpiirtäjiä jne.

  AntwortenLöschen
 7. Onpas vaikuttavan näköinen moskeija;tuon rakentamisessa ei ainakaan ole rahaa säästetty!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sheikeillä ei ole pikkurahan puutetta, vaikka öljyvarastot alkavat kyllä pienentyä ja Dubaikin on joutunut keksimään muita tuloja. Abu Dhabissa taitaa olla vielä enemmän öljyä.

   Löschen