Samstag, 21. Dezember 2013

Lauantain hommia
Jippii, harjoittelen uuden PC:n käyttöä ja sain kuin sainkin nuo valokuvat tänne, vaikka muuten on tässä vielä hankaluuksia kuvakansioiden kanssa. Olin aamulla syövästä toipuvan M-serkun kanssa aamiaisella palokunnan vanhassa talossa, jossa on nyt mm. kahvila.  Olimme kymmeneltä aamulla ensimmäiset asiakkaat. M lähtee jouluksi Etelä-Tiroliin ja yrittää reppana siellä unohtaa kaikki huolet ja harmit (12 vuoden ihmissuhteen rikkoutumisen ja syövän) ja vein hänelle lainaksi matkaoppaamme ja annoin vähän matka-avustusta ja toivotin hyvää joulua.
Nyt täällä kirjoitetaan ostoslistoja jouluruokia varten. Ruokavieraita tulee sekä aattona että tapaninpäivänä, kaukaisimmat heistä jopa Singaporesta asti.


Marsipaanimassaa ostin jo ja karamelliväriä ja aion tehdä huomenna noita pieniä kynttilöitä jälkiruokaa varten.

Mutta nyt lähden ostamaan oikein paljon joulutähtiä, hyasintteja ja kuusenoksia ikkunalle hämäämään vieraita, jotka eivät saa huomata, että heidän äskettäin tuomansa orkidea on jo kuollut. Se kuoli ihan tosissaan enkä ollut surullinenkaan, kun en kovasti tykkää orkideoista ja se oli sellainen kaikkein kamalin väri ja malli.

11 Kommentare:

 1. Onpa tuonne palokunnan vanhan taloon saatu kivan näköinen kahvila! Toivottavasti M-serkku saa ihanan joulun Etelä-Tirolissa.

  Hyviä joulunaluspäiviä, Allu!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siellä on oikein aktiivinen Soziokulturelles Zentrum.
   Kivoja joulunaluspäiviä sinnekin, taidatte olla lähdössä itäiseen Suomeen näkemään lunta.

   Löschen
 2. Kivan näköinen aamaisipaikka! Ja samoin minä toivon että M-serkku saa ihanan joulun.
  Ja mukavaa ja stressitöntä joulun valmistelua;kivan näköiset marsipaanikynttilät!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On kiva paikka. On tässä varmaan vielä stressiäkin tulossa, mutta kai se kuuluu jouluun.

   Löschen
 3. Minulla on ihan ulkopuolinen olo naissa blogeissa nyt kun niin monet kirjoittavat joulun valmistelusta ja meilla ei sita joulua juurikaan vieteta. Mietin huvikseni etta tekisinko jouluaiheisen sapattiaterian perheelle perjantaina. Mutta toisaalta, kun en ole jouluruokia kokannut juurikaan, se olisi aika riskaabeli kokeilu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä tykkään joulusta, koristeista ja valoista ja juhlatunnelmasta, mutta meillä ei syödä sitä, mitä suomalainen pitää jouluruokana vaan jotain muuta juhlaruokaa. Onhan se Suomessa kiva, että on niitä perinteitä, mutta kun tuo kämppäkaveri ei tykkää maksalaatikosta eikä saksalaiset tykkää lantuista, kun se on niille sota-ajan ruokaa, vaikka eihän tuo kaveri niin vanha ole, että olisi elänyt sota-ajalla, mutta varmaan vanhemmiltaan perinyt ennakkoluuloja.

   Löschen
 4. Kivan näköinen tuo kahvila, ovat ymmärtäneet säilyttää väriskaalankin oikeana: palokunnanpunaista ja ja keltaista. Ihana istahtaa tähän koneen eteen, koska pieni joulustressin poikanen jo pääsi yllättämään. Oli taas liikaa sellaisia minkä taakseen jättää, sen edestään löytää-töitä.
  Muuten, jouluruokaperinteet ovat kyllä muuttuneet paljon siitä, kun sinä jätit tämän maan ja muuttuvat vauhdilla edelleenkin. Laatikot ja lipeäkalat alkavat loistaa poissaolollaan, onneksi ei kuitenkaan meidän pöydästämme.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Etteks te enää levitä olkiakaan lattialle niinkuin silloin minun aikaan 1930-luvulla? :-))

   Olkien levittäminen lattialle johtui muka siitä, kun vainajien henkien jouluyönä, vuoden pisimpänä yönä, luultiin kuljeskelevan pirtin lattialla entisillä asuinpaikoilla. Ettei jalkojen kopina häiritsisi vainajien rauhaa, levitettiin olkia lattialle.

   - Merikarvia 1935

   Löschen
  2. No eihän me nyt noin moderneja olla, että oikein olkia lattialle!!
   Tai pitäisikö kuitenkin mennä nyt hakemaan niitä, mutta mistä? Herkkäuskoinen kun olen:-)

   Löschen
 5. Hauskan näköinen kynttiläjälkkäri!
  Huomaan että kirjoitat ostoslistan kokonaan saksaksi :) Mulla se(kin) on sekakielistä tekstiä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sekakieltä tääläkin, oiein taas huvitti, kun kirjoitin reseptiä muistiin: 1 TL Senf, 2 TL hunajaa. Kynttilät tein jo, tuli ihan kivoja, vaikka en olekaan käsityöihminen.

   Löschen