Samstag, 7. Dezember 2013

Piparkakku-ukko ja uusi sänky

Poikkesimme viime sunnuntaina Elsassin puolelle Wissembourgin joulutorille ja ostin sieltä söpön ruostuneen piparkakku-ukon, joka koristaa nyt meidän etupihaa. Eihän tuo marketta oikein tähän joulunalusaikaan sovi, mutta kun en raaski sitä poiskaan heittää. Nuo sydämet on tässä kännykuvassa vähän liian pinkkiin menevää väriä ja muutenkin värit on omituiset, mutta kun PC ei toimi edelleenkään. Kaspersky etsii sieltä nyt virusta, mutta ei ole vielä löytänyt.
Meillähän oli eilen tavallinen arkipäivä ja kävimme ostamassa uudet sängyn ja patjat. Pitkään onkin jo katseltu ja mietitty ja nyt vihdoin löytyi oikeat. Minusta tuntuu, että saksalaiset ovat paljon tarkempia patjojen suhteen kuin suomalaiset ja vierastavat kovaa patjaa. Mitenkähän minäkin olen saanut nukuttua kotona siinä laverisängyssä, jossa oli aika ohut vaahtomuovipatja , kun pitää olla vaikka mitä ihmeellistä.  Allumies huomasi patjoissa eroja, minä olisin ottaa ne kaikki. Tietysti me siis saimme testata patjoja ja tuli heti mieleen tämä Saksan parhaimman koomikon Loriot'in (miten tuosta nimestä tehdään genetiivi suomessa?) sketsi [KLIK].

23 Kommentare:

 1. Olisinpa minäkin muuttanut Saksaan, olisin ehkä vihdoin löytänyt täydellisen patjan, ne 'ihmeelliset' varmaan sopisi hyvin. Söpö piparkakku-ukko :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä patjaa olis aika hankala lähettää, muuten olisin tarjoutunut hommaamaan, vaikka kyllä se pitää itse testata.

   Löschen
 2. Teillä on sielläpäin niin ihanat joulutorit! Hyvä että löytyi patjat ja sänky! Teillä on ihanat tyynytkin,en ole koskaan nukkunut niin hyvin kuin Saksan hotelleissa,johtuen mukavista tyynyistä;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä käytetään aika isoja tyynyjä, useimmiten 80x80.

   Löschen
  2. Tyynyistä olen ehdottomasti samaa mieltä, mutta kyllä täälläkin jo sänkyihin osataan panostaa. Ei tietenkään me, jotka hassaamme rahamme alituiseen talon remontointiin;)

   Mutta vaikka ne tyynyt ovat isoja, ne eivät ole liian korkeita. Minähän nukun vatsallani kuin paholainen, joten jos tyyny on liian korkea, niskat menevät pahaan asentoon.

   Löschen
  3. Sitä se sänkyekspertti selittikin, että tyyny ei saa olla liian korkea.

   Löschen
 3. Ihana pipariukko - se olisi lähtenyt minunkin mukaan.

  AntwortenLöschen
 4. Hauska pipariukko ja melkein vielä hauskempi tuo laverisänkykommentti:-)) Jopa Suomessa hankkii melkein jokainen oman yksilöllisen, omalle selälle sopivan patjan! Me tosin saimme periä tyttären hyvät sängyt ja patjat, kun ostivat uudet, fysioterapeutin suosittelemat. Hyviä unia uusissa sängyissä teillekin♡
  Kesämökillä meillä on laverisängyt ja pari patjaa päällä, voi että kun nukun siellä huonosti, aamulla herään aina kroppa kankeana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sorry, minä kun olen lähtenyt kotoa jo kivikaudella, silloin mulla oli vaan laverisänky eikä mitään selkään sopivaa sälepohjaa tai mikä on Lattenrost suomeksi. Nykyään kai harrastetaan paljon boxspring-vuoteita. Mutta kauppias sanoi, että Pohjoismaissa nukkumiskulttuuri on vähän erilaista ja käytetään kovempia patjoja, kun täällä väitetään nykyään, että kova ei olisikaan hyvä.

   Löschen
 5. Hyviä öitä uusilla patjoilla, isoisän 1926 ostamassa rautasängyssä vaahtomuovipatjalla itsekin Suomessa nukuin, isä laittoi lastulevyn tms. patjan alle kuitenkin (en tiedä mikä alkujaan ollut). Margareta on oikein jouluinen Herra Piparin vierellä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No en mä sitten ollut ainoa, joka nukkui levyn päällä.

   Löschen
 6. Katsotkos itsenäisyyspvän juhlat Yle-Areenalta? Olisi kiva tietää mitä ulkosuomalainen niistä ajatteli.

  Sirkku

  AntwortenLöschen
 7. Katsoin ja kylläpä kannattikin katsoa, sillä ohjelma oli loistava. Saapa nähdä, mitä Helsingissä tarjotaan seuraavalla kerralla.

  AntwortenLöschen
 8. Minusta juhlat oli tosi hienot. Ainoa miinus oli tuo inhottava laulaja nimeltä Loiri. On tietysti minun ja myös meidän henkilökohtainen mielipide, ei meistä hänessä minkäänlaista karismaa ole. Mutta presidenttipari tosi tyylikäs. Meiltä lähti just 4v ja 7v kotia kohti, joten lepo on tarpeen.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä tykkään Loirista, varsinkin kun hän oli nyt laihtunut, oli välillä vähän läskimooseksen näköinen. Jenni Haukio oli sympaattinen, miten ihmeessä joku jaksaa seistä ja kätellä niin pitkään ja olla aina yhtä ystävällisen näköinen. Hänellä oli varmaan kädet pelissä siinä hienon ohjelman ideoissa ja hänestä huomasi, että hän nautti konsertista. No on teillä varmaan hiljentynyt huusholli, meillä laitellaan ruokaa Allumiehen työkaverille + vaimolle ja mun pitäis oikeastaan imuroida olohuone, se rouva kun on niin superhausfrau, muuten vaikka pyörtyy täällä pölyyn.

   Löschen
 9. Laverisänky on tullut tutuksi mullekin, ja olikohan se vaahtokumipatja tai jotain vastaavaa. Mökillä oli hetekka ja usein nukuin siinä alle työnnettävässä "laatikossa", tietty kuitenkin esiin vedettynä. Oli kunnon reunat. Täällä maailmalla ärsyttää siauspatjojen puute, joten onkin tuotu niitä Suomesta auton kontissa.
  Loriotista tykkään ja Loirista, ainakin Leino-tulkinnat on mun makuun. Onhan Loiri muutenkin aika merkittävä henkilö Suomen kulttuurielämässä. Elokuvista (mm. Pojat ja Turhapurot) ja musiikista saa jokainen olla tietysti mitä mieltä haluaa, mutta silti Loirilla on merkittävä asema.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tulimme just kauniista ministerimme glögitilaisuudesta, jossa saimme puheen lisäksi kuunnella upeaa klarinettia.

   En voi kuunnella sekunnin tuhannesosaa Loiria, en etenkään rääkkäämässä upeaa Leinoa.

   Löschen
  2. Olen samaa mieltä kanssasi, Leena Loirista, minusta hän raiskaa äänellään niin hienot runot.

   Maikki

   Löschen
  3. Paskeriville, niitä sijauspatjoja minäkin olen koko Saksan ajan kaipaillut ja nyt perjantaina vasta tajusin, että niitä on täällä kyllä saatavana, vaikka en ole ikinä niitä missään huomannut. Saksaksi ne on nimeltää Topper, se oli meille molemmille uusi sana ja me tilattiin nyt sängykaupan yhteydessä sellaiset.

   Löschen
 10. En tiedä, onko Saksassa saatavana Tempur-sarjan patjoja, sijauspatjoja ja tyynyjä. Runsaan kahden vuoden käyttökokemuksella voin sanoa, että parhaat ikinä.

  Tampere-talon konsertti oli upea. Presidenttipari oli tyylikäs ja rouva niin kaunis. Pidän kovasti Loirista ja mielestäni hän onnistui hyvin. Makuasioita tietty.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On täällä Tempuria kaupoissa ja oli tuossakin liikkeessä, josta ostimme, mutta myyjä ei suositellut patjana, tyynyä tosin ja meillä onkin ollut Tempur-tyynyt jo pitkään ja pidämme niistä.

   Löschen
  2. Patjojen ostossa lienee tärkeintä, että patja tuntuu hyvältä käyttäjän selälle. Meillä on onneksi niin.
   Onnea uusille patjoille, toivottavasti olette tehneet hyvän valinnan.

   Löschen