Montag, 9. Dezember 2013

Joulutorilla

Mikä on Saksan suosituin joulutori?
Onko se
a) Nürnbergin Christkindlmarkt
vai
b) Weihnachtsmarkt am Kölner Dom ??

Enpä olisi uskonut, mutta se on tosiaan tämä Kölnin pidetyin joulutori (kaupungissa on varmaan ainakin seitsemän joulutoria), jolla käy neljä miljoonaa vierasta. Tänään oli tosi ihana sää ja minäkin eksyin paikalle.


Minä kyllä rakastan tätä kaupunkia ja aina kun näen tuomiokirkon, alkaa sydän pomputtaa ja tykkään näistä ihmisistä , sellaisista kuten tänään ratikassa vieressäni istuva nainen, joka ehti kertoa koko elämäntarinansa minulle ventovieraalle ja toivotti sitten hyvää joulun odotusaikaa.

14 Kommentare:

 1. Kukapa nyt ei Kölnistä tykkäisi! Aina silloin tällöin palaamme muistoissamme sinne tämän mun kaverini kanssa.

  AntwortenLöschen
 2. Ja sitten joskus palaatte oikeasti eikä vain muistoissa.

  AntwortenLöschen
 3. Olen niin jouluihminen, että kaipaan joulutoreja niiden kaupallisuudesta huolimatta. Sää näytti olleen kaunis, mutta toivotaan nyt kuitenkin lumisempia maisemia Suomeen tullessasi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näyttää kai huonolta lumitilanne Helsingissä, harmi, olisi ollut niin kiva mun vieraille.

   Löschen
 4. Enpä ole ollut Kölnissä,vain ohi ajanut mutta olen tästä blogistasi huomannut että kaunis paikka on:)

  AntwortenLöschen
 5. Kölnin Weihnachtsmarkt oli aikoinaan yvinkin tuttu. Kerran oli jopa pakkasta, kun haettiin suomalaisvieraat lentokentältä ja mentiin Weihnachtsmarktille. Toinen lempparini on Bamberg, missä on niin ihana joulutori.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 6. Mä olen käynyt Kölnissä joskus tosi kauan sitten, ja paljon en kaupungista muista, mutta sen muistan, että tykkäsin paikasta valtavasti. <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katos vaan, ai olet käynyt. Me ollaan sen verran lännessä, että tänne ei kaikki eksy.

   Löschen
 7. Minä en ole käynyt vielä lainkaan joulutoreilla. Mutta nyt lähden katsomaan, miltä Prahan joulutori näyttää. Mukavia vierailuja joulutoreilla!

  AntwortenLöschen
 8. Oi oi, ihana Praha, olen ollut siellä viikon työasä joulunalusaikaan.

  AntwortenLöschen
 9. Köln on kiva kaupunki! Terveisiä Valkenburgin joululuolista, joissa kävimme lauantaina - siis ihan kivenheiton päässä Kölnistä. Siellä oli listalla myös halbe Hahnia, mutta ei syöty.

  Nyt ainakin Turussa sataa ihanasti lunta, mutta aamulla säätiedotus lupaili myös vesisadetta. Toivottavasti Hesaankin tulee lisää lunta, eilen kentällä näkyi olevan valkoinen kerros maassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Valkenburgissa ollaa käyty, tosin ei Kerstemarktilla. Olispa edes pieni kerros lunta! Eilen, kun täällä paistoi vielä aurinko, tajusin, että samaan aikaan Helsingissä on jo ollut pari tuntia pimeää.

   Löschen