Montag, 24. Februar 2014

Pyörälenkillä

Kun lämpömittari näytti +16C, laitettiin pyörät auton perään ja ajettiin Erft-joelle, jonka rantaa kulkee kiva pyörätie ja pyöräiltiin noin 30km (eikä edes peffaan koske!). Rekisterikilpi on vielä vanhasta autosta, mutta onneksi kukaan poliisi ei huomannut.Enpä ole aikaisimpina vuosina aloittanut treenausta pyörälomaa varten näin aikaisin. Tänä vuonna pyörälomamme vie meidät toukokuussa neljään eri maahan.
kuva: eurobike.at


21 Kommentare:

 1. Pakko sanoa, että kauniita kuvia, vaikka eivät oikein sovikaan tähän vuodenaikaan. No, onhan tuo vesi onneksi vielä hiukan jäässä. Mistä tämä ilmastonmuutos johtuukaan! Olimme juuri iltaisella kävelylenkillä, +8 astetta ja lämmin kesätuuli veivät ajatukset pois hiihtolomista, joita nyt monet viettävät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tärkein unohtui: kyllä te sitten olette kunnioitettavan reipas pariskunta!

   Löschen
  2. Ei ole jäätä näkynyt tänä vuonna eikä pakkasta ja marketat kukkii edelleen meidän pihassa. Mutta on teilläkin lämmintä verrattuna lapsuuteni helmikuihin. Ei meissä ole mitään kunnioitettavaa tai Allumies on kyllä sportti, entinen käsipalloilija kunnes kielsin lajin, kun oli jatkuvasti jotain vammoja, kun se laji on todella brutaali.

   Löschen
 2. On teillä kevät kiitettävän pitkällä.

  Ja taas valitsitte hienon pyörämatkakohteen. Kauanko kestää Lichtensteinin ohitus?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipä taida kovin kauan kestää eikä olla siellä yötäkään. Koko reitti on tässä linkissä:
   http://www.eurobike.at/de/tour/radreise-drei-seen-vier-laender_t_4348

   Löschen
 3. Ihanan keväiseltä näyttää. Täälläkin tosin vesi lorisee rännistä ja toissapäivänä satanut lumi, 15cm, sulaa onneksi pois. Kesän pyöräilyjä odotan minäkin, vihdoinkin tervein käsin saa sitä tehdä, jippii! Teillä on taas vähän pidempi pyöräretki tiedossa :) Kiva!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se käsivaiva onkin varmaan haitannut pyörälläajoa ja ystäväni Gina joutui yhden pyörälomankin samaisen leikkauksen takia perumaan. Kiva, että saat asiat kuntoon ennen haikaran käyntiä.

   Löschen
 4. Ihanan näköisiä maisemia lenkillänne on ollut!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä niistä nautti ja kiva, kun ei ole autoja lähelläkään.

   Löschen
 5. Keväistä todella on. Hyvä että aloitatte pyörätreeninne näin aikaisin, kun olette noin vuorisille seuduille menossa. Berliinissäkin mittari nousee toiselle kymmenelle ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Mutta minun pyöräilyjä haittaa voimakas pähkinäpuiden siitepöly, mikä harmittaa kovasti. Menen uimaan hallille, siellä ei siitepölyt haittaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuon pyöräreitin pitäis olla ihan kohtuullinen, pikkusen mäkiä St.Gallenissa, mutta muuten aika helppoa maastoa järven tai joen rannalla.

   Löschen
 6. Kiitos Allu mukavasta blogista !

  Voiko esittää toivepostauksen aiheen ?

  Olemme tekemässä "Keski-Euroopan mäkiviikot" retken huhtikuussa. Reittinä Munchen-Innsbruck-Bormio-Langenargen-Munchen.

  Hotellit varattu, mutta etsiskelen vinkkejä ruokapaikoiksi. Ne on aina niin hankala löytää... Tuon luostarin bongasin pari juttua aikaisemmin. Mutta vinkkejä otetaan vastaan lisää ! Kaikki apu kelpaa :)

  Kiitos ja hyvää kevään jatkoa !

  Ulla Haminasta

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En taida saada postausta tuosta aikaan ja vaikea tietää mistä ja minkähintaisesta tykkäätte. Viime vuonna Innsbruckissa me syötiin täällä. Se oli ihan o.k. paikka, ei mikään luksusravintola, mutta hyvä ruoka. Meidän hotelli oli siinä melkein vastapäätä.
   Osoitteesta http://www.innsbruck.info/essen-trinken/restaurants.html löytyy paljon ravintoloita. Haubenlokale tarkoittaa gourmetravintoloita, Gasthöfe taas tirolilaistyylistä paikallista ravintolaa.
   Langenargenista tunnen vain nimeltä yhden italialaisen ravintolan schuppen13.de, jolla on Bib Gourmand eli hyvä hinta-laatu-suhde, mutta uskon, että sieltä Bodenseen rannalta löytyy montakin ravintolaa, jossa saa mm. hyvää kalaa. Bodenseefelchen on sikäläinen herkullinen siikalaji, jos tykkäätte kalasta.
   Münchenissä me ei kovin usein syödä ulkona, kun ollaan ystävien luona, mutta sieltä löytyy tietenkin tunnetut oluttuvat http://www.augustinerkeller.de/de/Restaurant.htm, http://www.zum-franziskaner.de/ ja paljon muuta.
   Michelinin suosituksia löytyy http://restaurant.michelin.de/, sinne pitää laittaa Ort eli paikkakunnan nimi, sitten joku Budgetista etsiä hintaluokka tai ravintolan Art eli luokka, siellä on myös Bib Gourmand-ravintolat. Pitää vain katsoa, että paikkakunta on se oikea, sillä Michelin listaa myös lähipaikkakuntien ravintolat mukana.
   Kysy vaan, jos on jotain kysyttävää ja yritän vastata.

   Löschen
  2. Kiitos Allu !

   Tässähän tuli paljon hyvää tietoa. Täytyy katsastaa ilman muuta kaikki linkit. Miehet olivat jo bonganneetkin nuo oluttuvat :).

   Me ollaan kaikkiruokaisia, joten tuo kalajuttu oli hyvä tieto. Ja ravintoloiden ei tarvitse olla Michelin tähden ravintoloita, pääasia on, että on hyvää ruokaa :)

   Saako vielä kysyä toista juttua ? No kysyn kuitenkin :) Olemme reissussa pääsiäisviikon ja pääsiäinenhän on siellä paljon isompi juhla kuin täällä Suomessa. Pitääkö ottaa huomioon jotain erityistä ?

   Kiitos taas !
   Hauskaa viikonloppua !

   Ulla

   Löschen
  3. Ei sen pääsiäisen takia mitään ihmeelistä tarvi huomioida. Jossakin saattaa olla pääsiäistoreja. Muuten ne päivät on ihan vaan pyhiä, jolloin kaupat on kiinni ja ravintolat saattaa olla täydempiä kuin arkisin ja saattaa olla kamalasti liikennettä moottoriteillä, kun on pitkä viikonloppu.

   Löschen
 7. Tiedätkö, minäkin kaivoin pyöräni tänään esiin varastosta! Enpä muista, milloin viimeksi olisin pyöräillyt helmikuussa.... Meillä täällä on 2 astetta lämmintä.

  Millaisia nuo pyöräilylomanne ovat? Pyöräilettekö ryhmän mukana oppaan johdolla, vai saatteko mennä ihan omaa tahtianne?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Järjestäjä varaa hotellit ja kuljettaa matkatavarat hotellista toiseen ja antaa kartat ja ajo-ohjeet ja pyörälaukut/karttalaukut ja haluttaessa voi lainata pyörän. Me lainataan aina pyörä, sillä jos siihen tulee vikaa, voi soittaa ja he tuovat uuden tai tulevat korjaamaan, kun taas oma pyörä pitää hoitaa itse. Me ollaan 5-6 hengen porukka ja ajetaan ilman opasta, mutta on myös isompia ryhmiä, joissa on opas mukana, mutta me halutaan olla flexibel ja pitää paussia kun halutaan ja syödä missä halutaan.

   Löschen
 8. Allu, pääsiskö tarakalle? Kyselee HK aurinkoisesta ja lämpimästä Helsingistä

  AntwortenLöschen
 9. teillä on niin vihreää ja sellaiset maisemat,joissa kelpaa pyöräillä:) Mun pitää viedä pyörä korjattavaksi....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei taida tuosta paljon parempaa pyöräreittiä olla, kun on hyvät pyörätiet, vähän ihmisiä, ei yhtään autoa, kauniit maisemat, virtaava joki, metsät ja rannat täynnä lumikelloja.

   Löschen