Sonntag, 16. März 2014

Yksinäinen aamu

Allumies on viikonlopun kuoronsa leirillä Marienheidessa (vilkutukset Maikille, taidat tuntea kylän) ja minä vietän täällä yksinäistä aamua. Kevät on saapunut kaupunkiin eli pitkään kestäneet kesäiset lämpötilat ovat laskeneet ja aamun sämpylänhakumatkalla +11C tuntui tosi kylmältä.


Ukraina on nyt vallannut kokonaan lehden etusivun, kun täällä oli pitkään teemana Baijerin Pinocchio eli Bayer Münchenin futisseuran presidentti Uli Hoeness veronkierrosrikoksiensa takia. Oikeuskäsittelyn aikana summa nousi päivittäin, Pinocchio myönsi ensin kavaltaneensa 3,5 miljoonaa ja lopulta summa nousi lähes kymmenkertaiseksi. Helpotus, että saamme uskoa jonkunlaiseen oikeuteen tässä maassa ja Hoeness sai 3,5 vuoden vankilatuomion. Mitä minä en tosin ymmärrä, on asia, että tuomiossa otettiin huomioon hänen "elämäntyönsä". Otetaanko se muidenkin rikollisten tuomiossa huomioon?  Raiskaajan? Murhaajan? Pedofiilin? Hoenessin kahmimilla 30 miljoonalla olisi voinut rakentaa aika monta lastentarhaa ja vanhainkotia.

Youtube on nyt täynnä pilkkalauluja Pinocchiosta:Hoeness ei tienaa miljoonia ainoastaan jalkapallossa vaan hän on myös makkaratehtailija ja saattaapa olla, että suomalaisetkin syövät hänen bratwurstejaan, sillä Lidl voisi hyvinkin olla kaverin asiakas.
Hyvää sunnuntaita! Tää lähtee nyt hommiin makuuhuoneen puolelle, sillä huomenna tulee meidän uusi sänky kolmen kuukauden odotuksen jälkeen.

15 Kommentare:

 1. Kauniisti olet kattanut itsellesi aamiaispöydän. Mutta ethän sinä niin yksinäinen ollut, olihan sinulla kuitenkin Ulin seuraa, haa.....Niinpä niin, Uli sai rangaistuksensa, mutta oliko tuomio oikeudenmukainen, siitä en ole niinkään varma. Rahalla ja kunnialla pärjää aina!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pelkäsin, että ne rahan ja kunnian takia antavat ehdollisen tuomion, siksi olin iloinen kuullessani, että joutuu pukeutumaan vanginvaatteisiin ja muuttamaan hienosta palatsistaan joksikin aikaan pieneen kopperoon. H kun on ollut aina olevinaan oikea Saubermann. Ihmetyttää kuulla baijerilaisten kommentteja, heidän mielestään Hoeness on ollut pelkkä hyvöäntekijä. Helppohan se on ollut jakaa meidän verorahoista vähän hyväntekeväisyyteenkin.

   Löschen
 2. Noita veronkiertäjiä ja muita pettureita kyllä löytyy joka maasta, mutta mitäs sä nyt pilaat noin miellyttävän aamuhetken tylsillä uutisilla. Arvaapa, mitä minä katselin aamiaista nauttiessani? Yöllä oli tullut hiukan lunta, aurinko paistoi ja mustarastas,talitiainen, töyhtötiainen, punatulkku, sinitiainen, viherpeippo, keltasirkku, hömötiainen, fasaani ja orava, kaikki kavereineen olivat siementen kimpussa. Oli siinä vilinää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siinä ei tarvitse televisiota, kun on ruudun takana omasta takaa elämää. Ihana seurata tuollaista.

   Löschen
  2. Minä en edes tunnistaisi noin montaa lintua. Hömötiainen on kiva sana, piti oikein tutkia, mikä se on saksaksi -> Weidenmeise, hömö on paljon hauskempi sana. Minä puhun aina vain tinteistä. Ja töyhtötiainen on Haubenmeise, hei, tässähän oppii kivasti eläintiedettä.

   Löschen
  3. Jo koulussa meillä oli lintutentti, minun mielestäni ne kaikki täytetyt linnut olivat silloin samannäköisiä ruskeanharmaita tyyppejä. Sen sijaan pihabongaus, johon hiljattain taas osallistuimme, pistää opettelemaan kaikki tinttien ja rastaitten ym. sukulaiset. Kiitos saksankurssista, noita en tiennytkään.

   Löschen
 3. Oisit kutsunut minut aamiaiselle! Herkulliselta näytti paitsi nuo uutiset. Pääkaupungin aviisi meillä uhrasi 4,5 sivua puukotuksen uhriksi joutuneelle filosofille. Hänen tikattu vatsanahka sai kyllä kahvin väärään kurkkuun!

  Nyt lähden nauttimaan viimeisistä lumimaisemista täällä päin, ts. myöhäiselle päiväkävelylle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minäkin ihmettelin vähän sitä vatsanahkakuvaa.

   Löschen
  2. Ja minä lähden katsomaan sitä vatsanahkakuvaa. Jäi aviisi avaamatta aamulla. kun noita lintuja tarkkailin.

   Löschen
 4. Onpas teilläkin aika littana lehti. Harmittaa, kun Hesari on kutistunut sellaiseksi, että siinä ei tunnu olevan oikein mitään luettavaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näyttää kuvassa jostain syystä littanaltama kuin tosiasiassa on, mutta täällä saa ylipäänsä olla onnellinen, että sunnuntaina tulee joku lehti, ennen ei ilmestynyt mikään eikä meidän paikallinenkaan ilmesty ja ollaan siksi tilattu tuo frankfurtilainen sunnuntailehti, jossa on kyllä paljon asiaa. Suomessa rakastin sitä Hesarin paksua sunnuntainumeroa.

   Löschen
 5. Minä en tiennyt tuosta jalkapallojutusta mitään. Pyysin pojan paikalle, että nyt on Allu kirjoittanut sinua kiinnostavasta aiheesta. Arvasi tietysti heti aiheen. Mukavaa alkavaa viikkoa. Meillä on todennäköisesti huomenna n. seitsemän astetta pakkasta. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin tosiaan, teillä on Bayern-fan perheessä, mutta ei taida vielä niin paljon ymmärtää tästä asiasta, mutta eivät sitä ymmärrä monet aikuiset baijerilaisetkaan, heidän mielestä asia on aivan o.k. ja Hoeness on puolijumala, tehköön vaikka mitä laitonta. Mielestäni pahinta on, että Hoeness on aina arvostellut muita ja puhunut, ketä kaikkia pitäisi laittaa vankilaan pienemmistäkin rikoksista.

   Löschen
 6. Sattuneesta syystä matkailemme pääosin "jalkapallokaupungeissa", mutta missään en ole nähnyt niin paljon fanipaitoja kuin viime kesänä Münchenissä :). HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Faneja riittää shekkivihkoseuralle, jolla on varaa ostaa maailman parhaat pelaajat ja ostaa niitä myös kilpailjoilta ihan vaan penkille istumaan ja näin estämään pelaamaan kilpailijoiden joukkueessa.

   Löschen