Freitag, 9. Mai 2014

Viime viikon vessat

Olimme muutaman päivän Berliinissä, Allumies osittain työasioissa, minä "lomalla" tukemassa lankoni vaimoa dramaattisessa Ruusujen sodassa ja juhlimassa pariskunnan tyttären 17v synttäreitä, mutta jäihän siinä väliin aina jonkun verran aikaa tavata kummipoikaa ja itäberliiniläisiä ystäviä ja jopa kuvata vessoja.
Yhtenä päivänä kävimme Köpenickin kaupunginosassa ja kiertelimme vähän Berliinin rajojen ulkopuolellakin. Siellä tuli yhdessä pikkukaupungissa baarissa vastaan tällainen kahden hengen vessa. Onneksi sain olla siellä yksin. Tuli  vähän mieleen Amurin työläismuseon vanhat ulkovessat, siellähän asukkaat istuivat rivissä.


Kreuzbergin kaupunginosassa vähän hienommassa ravintolassa  (suosittelen, siis ravintolaa ja miksei vessaakin) tuli vastaan tällainen miesten vessa. Ei siis tullut minua vastaan vaan kummipoikaa, jonka lähetin takaisin ottamaan kännylläni kuvan perusteellisesta saksalaisesta jätteiden lajittelusta. Ravintoloitsija omistaa  viinitilan nimeltä Horcher ja viinilistalla on tietenkin myös sen viiniä.  Seinällä oli hauska teksti:
Auttakaa meitä lajittelemaan: muu viini, Horcher-viini.


Se kaikkein kaunein vessa oli tämä Gendarmermarktin yleinen vessa.
19 Kommentare:

 1. Vessapostaukset ovat aina erityisen mielenkintoisia, yleisistä vessoista voisi tehdä oikein kansainvälisen haasteen :) Tuosta parivessasta tuli mieleen vanhat kouluvessat. Olen nähnyt näitä uusia malleja muuallakin ja minusta aika hassua, mutta ehkä tabut ovat katoamassa tässäkin asiassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo parivessa oli entisen DDR:n alueella, siellä ei oltu niin tarkkoja.

   Löschen
 2. Minun tekee mieli usein kuvata Saksassa vessoja;) No, olen sitä tenytkin, mutta laattojen takia...;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Metroasemilla olisi ollut kauniita kaakeleita.

   Löschen
 3. Tuplavessa olisi loistava lasten kanssa!

  (Turunpääkirjaston lastenhoitohuoneessa on sellainen. Yksi iso, yksi pieni, yksi hoitopöytä. :-) )

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihan samaa ajattelinkin, hyvä lapsiperheille.

   Löschen
 4. Alimmainen vessa on tyylikäs. Hauska nähdä matkakuvia tältäkin kantilta:-)) Vaikka en nyt kuitenkaan naura yhtä hillittömästi kuin meidän pojanpojat kakka-pissa-kakka-puheittensa päälle. Asiaan kuuluu kyllä sekin, että pitää olla väsynyt ja sitä en nyt ole.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nimittävät leikillisesti Achteckcafeksi noita vanhoja.

   Löschen
 5. Kun meidän tyttö oli pieni, kävi hän ensimmäiseksi aina kurkkaamassa, millainen vessanpönttö ja erikoisesti pöntön kannet olivat. Sitten tuli meille silmät loistaen kertomaan, jos oli muu kuin pelkkä valkoinen kansi. - Käväisitkö katsomassa, miltä tuo alimmainen vessa sisäpuolelta näytti? Joskus ovat sellaisia, ettei viitsi sisään astua.

  AntwortenLöschen
 6. Hankasalmella yhdellä huoltoasemalla on semmoinen äiti-lapsi-vessa eli iso pönttö ja pikkupönttö.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 7. Kun lapset oli pieniä, he eivät halunneet laskea äitiä yksin edes vessaan. Ja kaipasivat kaveria, kun itse menivät. Minä kyllä mieluiten toimitan ne asiat ihan yksityisesti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Äitini kertoi, että minä en osannut pissata, kun naapurin kissa tuli viereen, ei ollut tarpeeksi intiimi tunnelma mulle.

   Löschen
 8. Ruususen sota kuulostaakin erittäin dramaattiselta.Vessoja on hauska kuvata;Tel Avivissa on tosi kivoja vessoja eri ravintoloissa ja kahviloissa,ja niille on pyhitetty ihan oma Instagram-profiilikin;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei Vanhasen Ruususen sota vaan tämä
   http://www.imdb.com/title/tt0098621/

   Löschen
  2. Niin arvelinkin,olen nähnyt tuon leffan pari kertaa;D

   Löschen
 9. Ensimmäisen kuvan oikeanpuoleisen vessanpötön takana on pyörätuolimerkki ja vieressä kädensija. Päättelen siitä, että tähän ratkaisuun on päädytty siksi, että 1.05.2002 asti on olemassa laki, jonka mukaan liikuntarajoitteisilla on oltava esteetön pääsy julkisiin rakennuksiin ja ravintoloihin (Behindertengleichstellungsgesetz). Berliiniläisillä on hersyvä ja kansanomainen huumrintajunsa joka alalla. . Berliinin keskustasta ei 1945 tainnut jäädä kiveä kiven päälle, mutta näköjään ovat löytäneet jostakin maankolkasta tuon söpön keisarinaikuisen pissuaarin ja tuoneet Gendarmeriemarktille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi hyvin olla, vaikka luulen, että ei kaikkien tarvitse vielä jälkikäteen hankkia invavessaa. Me oltiin yhdessä berliiniläisessä baarissa, jossa oli jopa vain yksi vessa miehille ja naisille, se ei kyllä tietääkseni ole luvallista. Mun tuttava on terapeutti, vastaanotto toisessa kerroksessa (siis suomalaisittain toisessa ja saksalaisittain ensimmäisessä). Jos hän menettäisi lisenssinsä, sitä ei enää saisi niihin tiloihin.

   Löschen