Dienstag, 15. Juli 2014

Ensimmäinen matkapäivä

Ensimmäinen etappimme oli Saksan puolella melkein Itämeren rannalla oleva Panker, jossa on yli 500v vanha herraskartano ja sen yhteydessä hotelli ja ravintola ja paljon kivoja putiikkeja. Meillä oli nätti huone ja ruoka oli hyvää ja aamiainen tarjottiin à la carte, mikä sopii hyvin meille puhvettia vieroksuville. Luulenpa, että eksymme tuonne toisenkin kerran.


Ruotsin läpi oli taas mukava ajella, kun siellä ei ole niin paljon ruuhkaista liikennettä kuin täällä keski-Euroopassa. Yövyimme Huskvarnassa linnahotellissa, joka oli enemmänkin B&B-paikka ja meillä oli vaikeuksia löytää se, kun ei ollut minkäänlaisia kylttejä ja navigaattori väitti, että olette perillä, mutta ei ollut taloa siinä paikassa, mutta löytyihän se rakennus sitten piilostaan ison puiston takaa.
 Aamiainen tarjottiin hienoissa puitteissa


mutta petyin kahviin, joka oli lasipannussa pitkään lämpimänä pidettyä kitkerää litkua. Kun emäntä tuli sisään uuden pannun kanssa, ilahduin, mutta liian aikaisin, sillä se uusi kahvi sekoitettiin vanhan litkun joukkoon ja olin todella pettynyt ruotsalaisen kahvikulttuuriin, mutta sitten tuli Tukholmassa kompensaatio, siellä sain todella hyvää ja kauniisti tarjoiltua kahvia. Minusta malli muistutti jotenkin Wilhelm Buschin Moritzia, sitä Maxin veljeä.


Kahvila nimeltä Chokladkoppen oli muutenkin kivan näköinen paikka ja tietenkin muu vanha Tukholma. Olimme siellä jo yhden aikaan ja kun laiva lähti vasta kahdeksalta, ehdimme kävellä Gamla stanissa.


Ruotsalaiset ovat taitavaa porukkaa ja heillä on hyvä maku. Tällaisen hienon pallinkin ovat osanneet valmistaa, ursprungsland Sverige kuten teksti sanoo.

11 Kommentare:

 1. Linnat ja kartanot ovat aina ihastuttavia yöpymispaikkoja. Meillä niitä ei ole niin paljon, mutta Virossa useampikin sellainen. Huskvarnasta minulle tulee aina mieleen ompelukone ja moottorisaha.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huskvarna ei ole näkemisen arvoinen paikka, mutta ihan vieressä on Jönköping ja se oli ihan kiva paikka. Hotellin lähellä oli Husqvarna Fabriksmuseum, sieltä olisi löytynyt ompelukone ja saha.

   Löschen
 2. Kiitos Gamla Stanin kuppila-vinkistä, sinne olen taas menossa elokuun alussa. Matka on tosin erilainen, sillä mukana on kaksi kummilapsen tyttöä.

  Meilläkin on Husqvarnan ompelukone ja nähtävästi ajalta ennen sotia. :)

  AntwortenLöschen
 3. Pidin niin näiden kuvien tunnelmasta! Uskon, että puhuit tuolla reippaasti ruotsia. Älä vain sano, että ei kun englantia:-)
  Husqvarna on niin tuttu minulle. Jos jotakin ompelen, niin teen sen perityllä Husqvarna ompelukoneella, mihellä taas on edelleen autotallissa tuon merkkinen polkupyörä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tiedä, mikä mua vaivasi, mutta siloin tällöin tilasin ainakin ruotsiksi ruokia ja jostain syystä väliin tuli RANSKALAISIA sanoja, kai mä olen fiini madame, joka puhuu ranskaa. Och oli aina et.

   Löschen
  2. Hassua kun tuolla Merenkurkussa yritin puhua ruotsia, mutta pahus kun sekaan alkoi tulla VENÄLÄISIÄ sanoja. Mie taijan olla sitten olla maatuschka :)

   Maikki

   Löschen
  3. Ehkä tulee mieleen se kieli, mitä on viimeksi opiskellut.

   Löschen
 4. Onneksi tukholmalainen kahvi pelasti kahvinsaannin.

  AntwortenLöschen
 5. Antworten
  1. Aalton huonekalut tulevat Paimiosta, tuossa lukee. Sitten ne uudet tehdään Ruattist.

   Löschen