Montag, 14. Juli 2014

Mihinkään ei voi enää luottaa

Kun saavuimme menomatkalla Ruotsiin, siellä oli tietenkin taas kaunis ilma kuten aina. Menimme lautalla Fehmarnin kautta Vogelflug-linjaa ja jatkoimme Helsingöristä Helsingborgiin, jossa meitä odotti tällainen sää eli Ruotsi piti ikuisen lupauksensa:


Mutta entäs sitten Suomessa! Siellä on ennen AINA satanut ja nyt olimme Suomessa jo viisi tuntia ja sitten vasta alkoi sataa. Ei ole luottamista Suomen ilmoihin (tai keleihin niinkuin nykyään sanotaan. Oli muuten hauskaa, kun Allumies kerran kysyi, että miksi ihmeessä täällä ihmiset puhuu nykyään aina tien kunnosta.). Tehtiin uusi lämpökylmyysennätys eli +11,5C, mutta onneksi ne sateet kestivät vain kolmisen päivää ja sittenhän sää muuttui todella hienoksi ja pysyikin sellaisena koko ajan. Olipa miehellä ihmettelemistä, kun ei ole moista ennen Suomessa kokenut. Järvivesi oli tosin kylmää, mutta mies on urhea ja menee saunasta aina uimaan riippumatta veden lämmöstä, kun minä taan tarvitsen yli +20C.
Muutenkin matka meni hienosti, tapasin sukulaisia ja ystäviä ja last but not least jopa kolme blogiystävää. Helena tarjosi meille hienon aamiaisen, Maikin kanssa koettiin uskomattoman mielenkiintoisia asioita järvellä, siitä joskus myöhemmin enemmän ja Jaelin kanssa juotiin kahvit Helsingissä, tosin aikaa oli valitettavasti aivan liian vähän, mutta oli silti niin kiva tavata livenä.
Eilen aamulla Malmössa satoi kissoja ja koiria ja se sade jatkui sitten myöskin Saksan puolella. Oikeastaan oli tarkoitus olla vielä yksi yö pohjois-Saksassa, mutta sade ajoi meidät kotiin. Moottoritiellä ajettiin välillä 60kmh, kun näkymät oli tällaiset

Täällä kotona oli onneksi poutaa ja juuri kun aloimme kantaa kantaa kamoja sisälle,  naapurit tulivat kutsumaan katsomaan jalkapallo-MM-ottelua ja meillehän se sopi aivan mainiosti, kun voimme nähdä Saksan voittavan ja saimme pientä purtavaakin, kun oma jääkaappi oli täysin tyhjä.
Maarianhaminassa muuten näyttivät olevan edellisessä pelissä Brasilian puolella. Joka puolella kaupunkia näkyi Brasilian värejä ja tällainen porukka marssi kadulla katsomaan ottelua ulkoravintolaan. Sanoin heille, että heillä on väärät vaatteet päällä, eivät uskoneet, mutta seuraavana päivänä olivat häntä koipien välissä.


Minä piirsin meidän auton likaiseen takaikkunaan isot numerot 7:1. Hyvä Saksa♥

22 Kommentare:

 1. Me näimme tuon Saksa-Brasilia-ottelun Saksassa ja olihan se aika huikeaa katsottavaa. :) Ja nyt sitten loppuottelu eilen. Loistavaa!

  Kuten tiedätkin, helle hellii nyt Suomea ja sää on kuin kesäistä unelmaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Juu, tiedän, että on helle, niinhän se on aina ollut, kun me olemme Suomesta lähteneet, mutta nyt meni jotain pieleen, kun oli jo sitä ennenkin kesäistä. :-)

   Löschen
  2. Sitä hellettähän on aina ollut heti kun olemme poistuneet Suomesta!

   Löschen
  3. Aha, ensin blogger ei huolinut kommenttiani, mutta muutti sitten mielensä.

   Löschen
 2. Hyvin tuntuu Suomen matkanne onnistuneen. Tiukasta aikataulustanne johtuen ei ollut aikaa tavata, mutta josko ensi kesänä. Mökkeilemme ensi kesänäkin useita viikkoja samoilla seuduilla.

  Jalkapalloa on katsottu täälläkin ja iloittu Saksan voitosta. Maassa lienevät suuret juhlat, kun joukkue palaa tiistaina kotimaahan.

  Lämmintä on edelleen ja hyvä niin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huomasinkin matkan varrella kyltin sinne teille. Silloin Hauhon päivänä oli varmaan se kamalin sadepäivä eiikä päästy oikein kunnolla ulos ihailemaan niitä mökkimaisemia ja istuttiin takkatulen ääressä lämmittelemässä ja kuivattelemassa.

   Löschen
 3. Siis en enää ikänä mene sun kanssa yhtäaikaa Suomeen!!!! Siellähän on aina huonot ilmat, kun käyt vierailulla. Eka viikolla oli pakko käydä ostamassa lisää lämpimiä vaatteita. Allu-miehelle onnea Saksan voitosta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hihi! Mitäs menit samaan aikaan, en ole koskaan salaillut sitä ominaisuuttani saada Suomessa aikaan huonon sään. Oi että se mun uusi untuvatikkitakki oli mainio, kesän paras ostos ja Suomesta ostin sitten Sievin punaiset saappaa. Ei ole olemassa huonoa säätä vaan vain väärät vaatteet vai miten sitä sanotaan.

   Löschen
 4. Minä en jaksanut kattoa koko loppuottelua, kun oltiin just tultu reissusta kotiin. Mutta tiesin muutenkin, että Saksa voittaa! Se sade taisi sitten siirtyä Itämeren sille puolen odottamaan teitä.
  Se sun taikki ei ollut pelkästään käytännöllinen vaan myös tyylikäs! Koittakaa nyt kotiutua!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä oli kyllä meidän lomankin aikana satanut ja pihassa rehottaa kaikki kasvit, kun on ollut lämmintä ja sadetta eli täydelliset olosuhteet rikkaruohoille(kin).

   Löschen
 5. Hyvinhän tuosta teidän auton glasista näkyy verrattuna siihen miten omastani näkyi eilen puoliltapäivin Ranskan Jurassa. Liikenne suorastaan pysähtyi. Vettä on tullut Keski-Euroopassakin.
  Peli oli vähän pitkästyttävä, mutta onneksi oli sentään niitä vähältä piti juttuja ja se ainokainen oli tosi tyylikäs. Ranska-Nigeria-ottelua seurasin Ljubljanassa ja siellä olivat kovasti Nigerian puolella. No Saksahan sitten pudotti Ranskan, mitä olikin hauska katsella ja erityisesti kuunnella Saksassa.
  Ranskassa on tänään juhlapäivä ja ainakin näillä seuduilla tosi hiljaista, ruokakauppa tosin auki ettei nälkään pääse kuolemaan.
  hyvää viikkoa paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se peli tosiaan joka suhteessa pitkävetinen verrattuna siihen Brasilia-peliin, jota me yritettiin katsoa Ahvenanmaalla mökissä liikuttelemalla piuhoja sinne sun tänne että saatiin Sveriges tv jotenkin näkymään ja kun muutamaksi minuutiksi tuli ruutuun jonkunnäköinen kuva, siinä luki 3:0 ja luultiin jo melkein, että siinä tv:ssä oli joku vika, niin uskomatonta se oli. Hyvää Bastillen valloituspäivää!

   Löschen
 6. Kiva matkahan teillä oli, säänkin puolesta.Blogiystävien tapaaminen oli varmaan jännää, olivat varmaan kuin vanhoja tuttuja, jota Helena jo onkin. Yrnosta näin kuvia Kölnin sateisista ja viileistäkin päivistä matkanne aikana ja ajattelin, että onneksi saitte olla täällä nauttimassa auringosta.
  Ruotsi on muuten ystävällinen maa – teille se yleensä näyttää aurinkoisen puolensa, me olemme kiitollisia, kun se yleensä ottaa vastaan myrskyt ja rajuilmat eivätkä ne jaksa tulla sitten enää lahden tälle puolelle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosiaan ihan niinkuin olis vanhoja tuttuja.
   Eivät ole ainakaan meidän pihan kasvit kuivuneet, sen verran on satanut.

   Löschen
 7. Hieno Suomiloma, kerrankin saitte vahan nauttia kesastakin. Kiva kun tapasitte Jaelin kanssa. Ensi vuonna toivottavasti tehdaan isommatkin bloggaritreffit.

  AntwortenLöschen
 8. Allu, me vaan uidaan ja uidaan, sillä Päijänteen lämpötila on nyt +22. Minullakin on tuo +20 raja, sillä enhän ole mikään avantouimari;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aika nopeasti se vesi lämpenee, meillä oli tosiaan +15C, se on mulle sama kuin olisin avannossa.

   Löschen
 9. Siis mikä tätä kommentointia vaivaa?
  Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa, vaikkakin noin pikaisesti. Seuraavalla kerralla tulette sitten tänne mökille, sillä minun loman aikana on aina mahtisää! Ich bin eine richtige Wetterhexe -näin mulle sanottiin Sveitsissä!

  Ja onnea neljännestä tähdestä! Lipuilla oli voimaa. Aika jännä ottelu ja jos olis tullu rangaistuslaukaukset, en olisi uskaltanut katsoa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuli aina vaan error eikä kommentti ilmestynyt. Kateellisena katselin Lapin lämpötiloja, kun itse istuin takkatulen ääressä lämmittelemässä.
   Sinuun voi luottaa, hyvä, että toin kaksi lippua, toinen Brasiliaa vastaan, toinen Argentiinaa.

   Löschen
  2. Blogger tosiaan reistailee. Ärsyttää niin, kun julkaisee kommentin ja tulee vain tyhjä ruutu. Onneksi olen oppinut kopioimaan aina niin "tärkeän" sanottavani, liitän sen sitten siihen tyhjään ruutuun ja perille tulee.

   Löschen
 10. Tänä vuonna sää on ollut kyllä poikkeuksellisen kylmä - tai kuuma - . Varsinkin kesäkuu olli kaikkea muuta kuin kesäinen. Mutta olihan siinä väliin jännitystäkin, kun katseli jalkapalloa. Eritoten Saksa-Brasilia jäi mieleen ja tietenkin finaali.

  AntwortenLöschen