Mittwoch, 20. August 2014

Aprikoosirosmariinipiirakka


Me lähdemme pariksi päiväksi Mosel-joelle törsäämään Allumiehen viime vuonna saamaa lahjakorttia ja jos sää sallii (ja nyt näyttää siltä että sallisi) , myös vähän pyöräilemään kauniissa maisemissa joen varrella. Mukaan lähtee miehensä kanssa ystäväni Gina, joka reppana on tänään vielä askitespunktiossa, toivottavasti kaikki onnistuu ja hän saa luvan lähteä. Asumme viinitilalla ja illan suussa on tarkoitus osallistua wine tastingiin. Täältä voi tilata niitä viinejä.

Jätän teille siksi aikaa maisteltavaksi voitaikinapohjalle paistettua aprikoosipiirakkaa. Aprikoosin alle tulee mantelitäyte, jossa on
150 g mantelimassaa
2 rkl mantelilikööriä
3 rkl kermaa
2 tl hienonnettua rosmariinia
Hyvää oli, vaikka laittaisin ensi kerralla ehkä vielä reilummin rosmariinia, mutta kaikkihan ei tykkää siitä.

6 Kommentare:

  1. NAM! -------> "Allun ruokaohjeet"-mappiin.
    Mukavia törsäily- ja pyöräilypäiviä koko porukalle!

    AntwortenLöschen
  2. Makeeta! Tähän vuodenaikaan tuoreet persikat ja nektariinit tavallisempia täällä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. kilon persikoita saa eurolla, tuoreet aprikoosi tupla, näin tänään.

      Löschen
  3. Oikein hyvää matkaa teille! Minulla on vielä Saksasta saamiani viinejä, joten en vielä tilaa... Tuo piirakka olisi sopiva minulle, tykkään mantelimassassa ja aprikooseista. Jos tekis synttäreiksi.

    AntwortenLöschen
  4. Leipomiset on ollut vähissä. Pitäisköhän viikonlopun kunniaksi yrittää edes jotakin.

    AntwortenLöschen