Donnerstag, 20. November 2014

Tänään ja huomenna

Tänään sain aikaiseksi ostaa

1) hyvälle ystävälle Katja Ketun Kätilön synttärilahjaksi
ja 2) itselleni 3m pitkän liinan joulupöytää vartenja 3) söpöjä huopasieniäja 4) uuden untuvaisen talvitakinkin ostin, kun pesin keväällä entisen piloille.


Ja sitten tänään, juhuu, jippii, postityttö toi paksun kirjekuoren, jossa oli Kotiblogi-lehti ja ihanaa Fazerin suklaata, jonka laitoin heti piiloon, sillä tässä huushollissa on yksi toinenkin sen fani ja minä kun haluan syödä sitä itsekin nam nam♥ Kiitos ihanalle blogiystävärunoilija Unalle tästä lähetyksestä♥ Voitte muuten seurata Unan kauniita runoja ja kuvia Facebookissa.Huomenna on ohjelmassa myös kivaa, sillä lähdemme Frankfurtiin katsomaan lempimaalarini Helene Schjerfbeckin näyttelyä Schirnin taidehallissa.  Lauantaina on Frankfurtin kupeessa Wiesbadenissa serkun synttärijuhlat ja päätimme yhdistää matkaan tämän näyttelyn ja sen jälkeen on lisää mukavaa ohjelmaa, kun tapaamme kummipoika C:n ja hänen morsmaikkunsa illallisen merkeissä "Mainhattanissa".


Kommentare:

 1. Teillähän on taas kaikkea kivaa tiedossa,ja ihanan paketin sait:) Olen tosin erittäin vihainen tuolle Kotiblogi-lehdelle,mutta se on pitkä juttu....
  Ihanat huopasienet:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ja mut. Ikinä en ole tuollaisesta lehdestä kuullutkaan o_O. Mutta sitähän läksin sanomaan, että ihana kangas :)


   Ja pahoitteluni, meni tämä viesti ensin tuohon alempaan vastaukseen ja poistin sen :)

   Löschen
  2. En tuntenut minäkään sitä lehteä. Liina on Straussilta, jos muistat sellaista kauppaa Saksan ajalta, on oikea koko ja edullinen hinta.

   Löschen
  3. En vailitettavasti muista tuollaista kauppaa. Kangaskaupassa kävin Kölnissä Arcadenilla, siinä alakerrassa oli joku kauppa, nimi on hävinnyt päästä. Näin siinä käy. Nekin vähäiset saksantaidot mitä oli, tuulessa jo. Paikkojen nimiä saa hakea, joskus tulee eteen asioita mitä oli jo unohtanut. Mutta sehän tässä on iloista, että ne huonommat muistot ja kulttuurishokin aiheuttamat traumat häviävät päästä ja :D. Jälelle jäävät vain ihanuudet sieltä. Ja se on hyvä se :)

   Löschen
 2. Katoitko, oliko Agneta tehnyt hyvän käännöksen tästä?

  Siellä Saksanmaalla on monessa paikkaa ollut HS:n näyttely ja tiedän aika monta, jotka tykkäävät hänestä ja hyvä hän onkin (ollut). Pitäkää hauskaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En viitsinyt avata kirjaa kelmun sisältä. Varmaan W saa sen myöhemmin lainaksi, tutkin sitten käännöstä, se todella kiinnostaa.

   Löschen
  2. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

   Löschen
 3. Oi ihanaa, Schjerfbeckin näyttely♡. Hän on minunkin suosikkini, maalaukset ja hänestä kertovat elämänkerrat on tullut tutkittua tarkkaan. Unan herkät runot eivät ole myöskään vieraita minulle. Ja noita huovutettuja sieniä olen katsellut sillä silmällä, että tekisinkö:-)
  Kotiblogi-lehti ei oikein uponnut minuun, kaksi numeroa tosin ostin, mutta uusimman jätin selailtuani kaupan lehtihyllyyn. Kivan paketin sait kuitenkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oltiin kerran S:n näyttelyssä jossain BeNeLux-maista, taisi olla Brysselissä, en ole varma. En koskaan kyllästy niihin kuviin. Kotiblogiin en ole vielä katsonut, säästän sitä illemmaksi.

   Löschen
 4. Katsottiin tuon näyttelyn mainoksia jo keväällä, että tuopa olisi kiva nähdä. Ikävä kyllä nyt ei kerkiä Saksaan :( Mutta hyvää näyttelyreissua teille! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mäkin ole odottanut sitä näyttelyä, se avattiin kirjamessujen aikaan, kun Suomi oli messujen teemamaa.

   Löschen
 5. Muuten hyvä, että ostin untuvatakin: viikonlopuksi on luvattu +16C.

  AntwortenLöschen
 6. Mukavia ostoksia, sienet ovat tosi suloisia.
  Näyttely kuulostaa aivan mahtavalta, joten hyvää toiminnantäyteistä viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 7. Teillähän on tiedossa kivaa ohjelmaa. Minäkin huomasin kirjakaupassa Kätilö-kirjan, en kuitenkaan ostanut. Ajattelin lukea sen suomeksi. Huopasienet ovat ihanan näköisiä, voisi ajatella kuten Clarissa, mutta nyt ei ole aikaa mukamas. Kotiblogilehti on minulle tuntematon. Unnan runot ovat ihanan herkkiä

  AntwortenLöschen
 8. Mäkin oon tässä suunnitellut, että pitäisi kyllä saada aikaiseksi käydä tuolla näyttelyssä, kun se olisi ihan nurkan takana. Katsotaan, käykö näin vai jääkö kuitenkin perinteisesti käymättä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli ihan kiva käydä taas Frankfurtissa, löydettiin meille uusi seutu = Berger Strasse, kiva katu.

   Löschen
 9. Jopa on suomalaista kulttuuria tarjolla maailmalla. Juuri kävin tutustumassa Aallon tuotantoa esittelevään näyttelyyn Weil am Rheinissa. Aaltohan on tuttu kaikkinensa, mutta erit. kiinnosti näyttelyn "ulosanti" eli näyttelytekniikka. Paljon oli kävijöitä ja varsinkin sveitsiläisiä näyttää Aalto kiinnostavan.
  Jokin aika sitten oli Pentti Sammallahden kuvia Innsbruckissa ja näyttely oli jopa ilmainen. Ei ole paha lipun hinta Schjerfbeckinkään näyttelyssä, joten sinne siis. Tykkään niin niistä kuvista.
  terv. Baselista paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä sitä Aaltoa näkyy täälläkin, KaDeWe:ssä Berliinissä oli viimeksi jakkaranäyttely. Sammallahden kuvat oli varmaan hienoja.

   Löschen
 10. Ihana HS, varmasti upea näyttely. Joululiinat, ne ovat salarakkaitani. Ennen sanottiin kai paheita. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joulujutut on kaikki mun salarakkaita.

   Löschen