Sonntag, 14. Dezember 2014

Kolmas adventtisunnuntai 2014

Mitä ihmettä teen tälle marketalle, joka edelleenkin kukkii pihassamme! Ei se mielestäni sovi yhtään jouluun, mutta enhän sitä raaski poiskaan laittaa.

Jouluun sopii paljon paremmin amaryllis

ja tulppaanit, jotka ostin taas lähistöllä olevalta hollantilaiselta kukkakauppiaalta, jolta saan aina todella tuoreita kukkia. Nytkin hän näytti, miten tulppaanin varret narskuivat kuten tuore parsa.


Meidät on kutsuttu tänään brunssille ja vien tuliaisina kukkivia mokkapalakuusia. Idea on Silläsipuli-blogista, jossa kuuset näyttävät tietenkin ammattilaisen tekemiltä ja seisovat oikein pystyssä. Minun kuusissa on vielä se vika, että nuo valkoiset tähdet on varastettuja. En ole vielä ehtinyt maksamaan niitä.


Kaunista adventtisunnuntaita kaikille!

19 Kommentare:

 1. Antaa vain Marketan kukkia. Kaunis se on joulunakin. Hyvää kolmatta adventtia sinullekin!

  AntwortenLöschen
 2. Markettasi on paremmassa kunnossa kuin minulla kesällä.Tosin nyt jouluruusu on kukassa ja toivottavasti ehdin nähdä sen kukkivan ennen kuin lähden Lappiin! Toivottavasti brunssi oli hyvä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli ihan kiva brunssi ja mun leivonnaiset kelpasi hyvin kansalle.

   Löschen
 3. Mikä siinä muu auttaa kuin vain ihailla markettaa. Otin hiljattain kukkapenkistä sisälle, tai siis ensin autotalliin, kaksi jouluruusua. Saa nähdä kukkivatko ne jouluna, kuten aikaisempina vuosina. Nyt tämä lähtee tutkimaan suklaisten kuusien ohjetta.
  Miksihän muuten tämä sinun postauksesi ei ole päivittynyt minulle?

  AntwortenLöschen
 4. Anna kaikkien kukkien kukkia. Ja varastettujen tähtien loistaa:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hihi, ne varastetut tähdet oli tänään hyvä keskustelun avaus seurassa, jossa hyvin monet ei tunteneet toisiaan, siitä syntyi heti mukava jutustelu, suosittelen. :-)

   Löschen
 5. Marketta on ainoa kesäkukka, jonka minä olen pystynyt pitämään elossa :D Sittemmin olen luvannut ystävälleni olla laittamatta mitään kukkia kesäisin, kun ne raukat kuolevat aina niin nopeasti, milloin kuivaan ne, milloin hukutan.

  Amaryllis on lempparini, nyt on kyllä Suomessa nimi ritarinkukka tullut tämän joulun alla pintaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehdinkin jo ihmetellä, kun jossain luki ritarinkukka.

   Löschen
 6. Onhan se Marketta selkeästi kesäkukka, mutta antaa kukkia vaan. Kiva sitten jälkeenpäin muistella, että jouluna kukkivat vielä kesäkukatkin. Kyllä meilläkin vielä nurmikot vihertää, mutta kukkia ei ole näkynyt.
  Mukavaa viikkoa ja joulunodotusta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On meidän pelargonioissakin vielä vähän kukkia.

   Löschen
 7. Minäkin tykkään amarylliksestä, mutta toisaalta se on vähän hankala kukka, kun tuppaa kaatuilemaan sinne sun tänne. Eivätkö ne voisi jalostaa lyhytvartisempia amarylliksia...

  AntwortenLöschen
 8. Kaunis amaryllis ja hieno taulu sen takana. Olisikohan Nikolai Lehdon maalaus?

  Leppoisia jouluvalmisteluja ja hyvää viikkoa!

  AntwortenLöschen
 9. Oletpas tarkkasilmäinen, Nikolaihan siinä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tarkkasilmäisyys johtunee siitä, että pidän Nikolai Lehdon töistä ja kotonakin on niitä on.

   Löschen
 10. Minä tykkään kaikista kukista, oli ulkona tai sisällä. Viime Äimälän reissun aikana oli phalenopsis rupsahtanut, mutta se olikin kukkinut jo 8 kk. Saas nähdä saanko se Suomessa yhtä hyvin kukkimaan uudestaan kuin aikoinaan Saksassa. Ulkona ei kuki mitään meillä, kun on niin ihanan lumista.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai oli vielä hengissä, meillä ne kuolee hyvin nopeasti.

   Löschen