Dienstag, 17. Februar 2015

Pakolaiset palasivat

Uskalsimme takaisin kotiin, sillä pahin karnevaalihässäkkä on nyt ohi, illalla poltetaan Nubbel ja huomenna ihmiset käyvät hakemassa tuhkaristin otsaan ja sitten alkaa paastoaika.
Nubbel on ihmisen kokoinen olkinukke, se on syntipukki, joka istuu koko karnevaaliajan kapakoiden oven yläpuolella ja joka poltetaan katukarnevaalien päättyessä laskiaistiistaina.


image source. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nubbel_2011-1.jpg

Kun kotiseudulla oli kaikkea muuta kuin rauhallista, me kävelimme sillä aikaa kauniissa maisemissa Mainin rannallaja Spessartin kukkuloilla
ja söimme söpöissä ravintoloissamm. cassisparfait mangosuklaan kanssa ja joimme kahvia


omenakakun kanssa


 ja ihailimme linnunpönttöjä ja hyönteismökkejä


Ja minä en voinut muuta kuin ihmetellä mukana ollutta ystävääni Ginaa, joka tietää, että hänen päivänsä ovat lasketut ja puhuu asiasta kuin meikäläinen kahvin keitosta eikä koskaan valita ja nauttii elämästä.

Kuvat ovat uudella kännykällä otettuja, sen käyttöä pitää vielä kovasti harjoitella . Sen verran olen jo oppinut käyttämään, että sain sen suostumaan kirjoittamaan sekä saksaa että suomea, kun alussa tekstiviesteistä tuli vähän outoja.

23 Kommentare:

 1. Hyvät kuvathan tuolla uudella vekottimella sait otettua, tai johtuiko onnistuminen kuvauksellisista kohteista;-)

  AntwortenLöschen
 2. Voi Nubbelia,sympaattisen näköinen kaveri,ja sääli että joutuu poltettavaksi..Mm,herkkuja olet taas syönyt.

  AntwortenLöschen
 3. Onko se laskiaisen tai talven symboli?

  Miten mukavaa, että Ginalla oli mukava laskiainen siellä paossa. Ja ruoka ym. oli hyvää

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se taitaa symbolisoida karnevaaliviikon syntejä.

   Löschen
 4. Mulle tuo laskiaismaanantain juhlinta tuli ihan puun takaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mikä onni, että ette osuneet silloin Kölniin, siinä olisi riittänyt ihmettelemistä.Me oltiin maanpaossa Hessenin ja Baijerin rajalla, siellä Fasching on ihan harmitonta, jossain kylissä näkyi muutama ihminen pukeutuneena, se "oikea" karnevaali on Kölnissä, Mainzissa ja Düsseldorfissa, kaikki muu on feikkiä, Meillä on täällä Rosenmontag vapaapäivä.

   Löschen
 5. Ihania kuvia, mutta kylläpä oli kuvauksellisia herkkuja. Vielä Täällä ruokaparatiisissa, HK

  AntwortenLöschen
 6. Sattumalta mietinkin just eilen, että olittekohan tänäkin vuonna maanpaossa, kun työkaveri kertoi olleensa maanantaina Mainzissa. Mä olen käynyt siellä yhtenä vuonna, tai oikeastaan kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mentiin Odenwaldiin, mutta sellaiseen paikkaan, missä ei ollut narreja.

   Löschen
 7. Taas näitä söpöjä linnunpönttöjä. Jahka keväällä ryhdymme taas pönttöjen tekoon, niin tulen täältä kurkkimaan mallia ja ideoita. Viimeksi tehtiin vähän turhan simppeli, ei siitä maalillakaan kovin kivaa tullut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tässä linkissä näkyy kaikenlaisia linnunpönttöjä (Vogelhäuser) ja hyönteishotelleita (Insektenhotels).
   KLIK

   Löschen
  2. Voi söpöys sentään!! Noin ihania pönttöjä en ole koskaan nähnyt. Kiitos linkistä, laitoin ihan kirjanmerkkeihin.

   Löschen
 8. Kivoja keväisentuntuisia kuvia! Hauska tuo olkiukkeli :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei siellä tosin kamalan lämmin ollut, onneksi oli käsineet mukana.

   Löschen
 9. Tuolla tavalla vietetään parhaiten tämä karnevaaliaika. Minä olen sitä mieltä että karnevaalitohinan voi elää kerran mukana ja se riittääkin sitten koko loppuiäksi. Itse elin karnevaalit Freiburgissa ollessani. Olihan se elämys, kun ei ennen ollut sitä kokenut mutta se riittikin. En halua edes telkkarista katsella niitten viettoa enää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä näin nuorena ylioppilaana Heidelbergissa Faschingin, mutta se oli kyllä aika harmitonta verrattuna täkäläiseen. Kun tulin Kölniin ja menin töihin, ihmettelin, miten yhtäkkiä kaikki firmassakin sinuttelivat toisiaan, kun muuten aina teititeltiin.

   Löschen
 10. No totta maar on Faschingilla (Fastnacht, Fasnacht) monta ilmenemismuotoa. Pitkä historia ja kirjava tapakulttuuri, jossa yhdistyy pakanalliset ja kirkolliset perinteet nimenomaa tässä järjestyksessä. Varsinkin Alppiseudulla, ja miksei muuallakin (esim. Suomessa) kovan talven alueilla näytteli kevät merkittävää osaa vuoden kulussa. Talvi karkotettiin kylästä polttamalla tuollainen vertauskuvallinen olki- tai jokin muu nukke. Naamioilla karkotettiin pahoja henkiä jo keskiajalla. Kirkko sekotti sitten aikanaan kansantavat ja kirkolliset rituaalit paastoon laskeutumisineen ja tuhkakeskiviikkoineen.
  Nun treiben wir den Winter aus,
  durch unsre Stadt zum Tor hinaus
  und jagen ihn zuschanden,
  hinweg aus unsern Landen.
  Wir stürzen ihn von Berg zu Tal,
  damit er sich zu Tode fall´.
  jne.
  Kölnin seudun kulkueet poliittissävyisine satiirikulkueineen ovat vasta myöhempää perua. Näiden väliin mahtuu lukematon määrä eri versioita historian ajankohdasta ja paikkakunnasta riippuen.
  Kannattaa käydä jossain Faschingia esittelevässä museossa ihmettelemässä vaikka pelkästään asuja ja naamareita ja mitä olioita niillä kuvataan. Tuli vähän pitkästi...mutta ei voi luonnolle mitään.
  etnologi paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No problem, mulla on etnologiystävä (vilkutukset Helenalle). Minä kuljen kuntosalille aina karnevaalimuseon ohi, mutta ei ole tullut tarvetta poiketa. Minä tykkään siitä Fastnachtista, jossa on hienoja puisia naamareita, niihin törmäsimme kerran pakomatkalla Schwarzwaldissa, aivan mahtavia olivat.

   Löschen
 11. Mua, kuten Jaeliakin, rupesi säälittämään Nubbeli, kun joutuu roviolle ..

  Täälläkin on ollut karnevaali-aika jo viikon päivät, pientä paperisilppua, confetia, on jokapuolella. Itse ei osallistuttu paraatehin, mutat kaikennäköistä karnevaaliasua on bongattu katukuvasta :)

  Se on uskomatonta, miten usein sairas ihminen on itse paljon positiivisempi ja rauhallinen kohtalostaan, verrattuna läheisiinsä. Kunnioitettavaa, myös vähän hämmentävää, mutta niin opettavaista. Ja ihan ymmärrettävää, että jos aikaa on vain vähän jäljellä, niin silloin haluaa nauttia hyvistä asioista eikä enää tuhlata aikaa murehtimiseen...sekun ei auta mitään. Ginalle <3 ja sulle myös ihana Allu <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä varmaan säälisin vaan itseäni enkä osaisi nauttia, kun ajattelisin vaan, että tätä ihanuutta en enää tule pitkään kokemaan.

   Löschen