Sonntag, 8. März 2015

Puro sanoi puli-puli

Foto: dwd dot de

Tällaisena päivänä ei voi muuta kuin laittaa vaelluskengät jalkaan ja lähteä Eifel-vuoristoon patikoimaan. Parkkeerasimme auton Kallin kylään ja sieltä lähtee noin 10 km pituinen Pingenwanderweg.Jopa siellä korkealla oli +20C lämmintä. Kasvillisuus ei tosin ollut vielä vihreää, mutta matkan varrella oli vaikka kuinka monta puroa, jotka sanoivat puli-puli.


Oli rauhottavaa kuunnella puron ääntä ja yhtä rauhottavaa on mielestäni aina katsella lampaita. Harmi, että tuo kännykuva on niin huono, ei ollut kameraa mukana.


Välillä oli auringossa todella kuuma ja oli kiva päästä varjoisaan metsään. Kuka olisi uskonut, että maaliskuussa etsitään varjoisaa paikkaa.


Kun palasimme kotiin, pihan krookukset olivat auenneet nyt kokonaan. Tämä saisi puolestani jatkua.


14 Kommentare:

 1. Ei ole pitkä matka luonnon helmaan teilläkään. Nuo lampaat ovat sitten aina yhtä söpöjä!
  Mittarissa +10°C ja aurinkoista täälläkin, ei valittamista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillähän on sitten lämpimämpää kuin viime kesäkuussa meidän loman aikaan.

   Löschen
 2. Täälläkin oli vuoden lämpimin päivä ja vähän aurinkoakin saatiin. Ei sentään vielä krookuksia, mutta lumikelloja ja ekat leskenlehdet. Mulla puutarhassa tinjamia ja persiljaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täälläkin kukkii muuten leskenlehdet, juuri aamulla huomasin naapureiden etupihalla.

   Löschen
 3. Täällä oli reilu 10 astetta ja kaunista. Ylempää metsästä löytyy vielä lunta mutta alempana krookukset ja muut kevätkukat kukkivat kauniisti. Mäkin tykkään lampaista... ja vuohista ja alpakoista ja lehmistä ja kanoista ja ...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipä ole Baijerissakaan niin lämmintä kuin Reininmaalla. Alpakat taitaa joskus syljeskellä eli ei kannata mennä turhan lähelle.

   Löschen
 4. Oikein mukavan näköistä vaellusmaastoa. Meidän lähimetsissä mekin Ekan kanssa vaelsimme viikonlopun aikana. Lämpöä Turussa oli eilen + 9,5 ja katselin pihatöitä tehdessäni, että krookukset olivat jo nousseet pintaan. Toivottavasti tulee edes jokunen kukkakin.

  AntwortenLöschen
 5. Todella kutsuvan näköistä. Berliinissäkin mittari nousi +17,9 asteeseen. Tänäänkin näyttää tulevan lämmin päivä. Hyviä vaellusilmoja!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on tänään kamala sumu eikä niin lämmintä kuin eilen.

   Löschen
 6. Meillä oli ja kuulemma eilen lämmin päivä. Itsehän vietin sen oksutaudissa ja kuumeessa :/ Mutta kiva että te pääsitte nauttimaan vaeltelusta ja auringosta :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No voi hyvä yrjö! Toivottavasti voit tänään paremmin.

   Löschen
 7. Mitäh! Meillä +12 ja puli-puli on lähinnä lits lots! Maailmankirjat on sekaisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. tasan ei käy onnen lahjat vai miten se sanonta menee

   Löschen