Dienstag, 10. März 2015

Vaarallinen maaliskuu

Vaikka tämä maaliskuu onkin vaarallista aikaa niinkuin Jokamiehen viikkolehti viime vuosisadan alussa ilmoitti


pidän siitä kovasti

Muistakaahan olla ryvettämättä lattioitanne!

Kommentare:

 1. Kauniita kevän kukkasia.Sinulle olisi haaste blogissani....

  AntwortenLöschen
 2. Täällä nyt levinneen ifluentsan tarttuvaisuuteen nähden olemme vältelleet sitä sairastavia.
  Oi onneksi saan ihailla täällä noita helmililjoja, kaupassakin ihailin, mutta en ostanut :-(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täälläkin on muuten ollut tänä vuonna kovasti flunssaa, en ole koskaan ennen sellaista määrää täällä nähnyt. Sairaalat on täynnä.

   Löschen
 3. Täälläkin maaliskuu näytti hetken kovin lupaavalle. Tänään on sitten taas tuullut ja ollut harmaata eilisenkin valoiloittelun edestä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä se täälläkin vaihtelee, aamulla en päässyt sauvakävelylle, kun satoi ja iltapäivällä oli taas mitä kaunein kevätpäivä.

   Löschen
 4. Äidin perheessä tuberkuloosi teki pahaa jälkeä 50-luvulla, pitääkin kysyä oliko juuri maaliskuu heillekin kohtalokas. Äiti sentään parani <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä,sitä tuberkuloosia taisi olla aika paljon.

   Löschen
 5. Influenssa, tuberkuloosi ja tuhkarokko epidemiat ovat vallanneet Berliinin. Pakolaisten yhteisasunnot ja terveydentarkastukset vievät aikaa ja näin ollen tubi leviää heidän keskuudessaan, kaikkia el ole rokotettu. Influenssavirus on muuttanut muotoaan agressiivisemmaksi kuin on ajateltu ja niinpä myös rokotetut voivat sairastua. Ja monet äidit ovat sitä mieltä, ettei lasta pidä rokottaa tuhkarokkoa vastaan, vaan se on sairastettava. Jotkut koulut ja päiväkodit sulkivat ovensa ja sisään pääsi vain ne jotka pystyivät todistamaan, että on tuhkarokkorokutus. Näin Berliinissä. Mutta kevät ilahduttaa meitä kuitenkin maaliskuun uusilla värikkäillä kukillaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin olen kuullut uutisissa, että Berliini on vaarallinen paikka. Huh, ja me kun ollaan taas toukokuussa siellä. Tuhkarokon olen kyllä lapsena sairastanut, virusflunssaa en ikinä. Pitääköhän mun ottaa sellainen suusuoja kuin japseilla on.

   Löschen
 6. Spotta ej på golvet, oliko se näin.
  Kauniin sininen ja kevättä tuova on muscarin kukinto, minulla vaaleampi sininen tuossa pöydällä.
  Taispa tulla kirjutosvihreitä kaikkiin, hih.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän ystävät on Kiinassa kokeneet sen lattialle syljeskelyn, kun menivät junalla paikallisten kanssa samassa (oikeastaan turisteilta kielletyssä) vaunussa ja kiinalaiset pureskelivat auringonkukansiemeniä ja sylkivät kuoret lattialle. Ja tosiaan Suomessakin syljettiin kanssa ennen junissa.

   Löschen
 7. Onneksi täällä ei enää syljeskellä lattioille. Kadut ovatkin sitten sylkyjen ryvettämät. YÖK, näin keväisin. Mikä kumma siinä on, että nuorten pitää jatkuvasti olla syljeskelemässä. En ymmärrä. Kyllähän täälläkin tosiaan on aiemmin syljeskelty varmasti myös asunnoissa ja ainakin lääkärin odotustiloissa on ollut erikseen oikein sylkyastiat, kuten täälläpäin tarina kertoo. Vanha mies oli syljeskellyt pitkin lattioita ja vastaaottoapulainen kävi siirtämässä astiaa aina lähemmäs, kunnes pappa lopulta tokaisin, että ellet nyt lopeta sitä astian siirtelyä niin syljen siihen. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Isä kertoi, että Suomen junissa oli ennen kyltti Älä sylje lattialle, spotta ej på golvet. Ja Kiinassa olen nähnyt sylkykupin yhden ravintolan edessä.

   Löschen
 8. Yäks. Täällä niitä lentelee autojen ikkunoistakin..

  AntwortenLöschen
 9. Suomessa syljeskely vaan lisääntyy...

  Meillä paistaa aurinko, vaikka on tosi tuulista ja hiekkapöly vaan lentää (yök).

  AntwortenLöschen