Freitag, 22. Mai 2015

Friday Favourite PhotoTänään sauvakävelyllä niityt täynnä leinikkejä ja jossain kohtaa oli siellä välissä vaikka kuinka paljon sinisiä nurmitädykkeitä, miten kaunista kevät voi olla!
Eilen oli vähän vähemmän kivaa, kun postissa näyttäessäni henkkaria täti sanoi, että tätä en voi valitettavasti hyväksyä, tämä on mennyt umpeen 2.5.  eli olen nyt siis jo 10v ollut Saksan kansalainen ja unohtanut, että kortti on vain 10v voimassa. Suomen henkkari meni umpeen jo maaliskuussa eli olen nyt sitten ilman kahtakin identiteettiä. Tai onhan mulla passikin, mutta se on niin hankala kuljettaa mukana. Eipä siis muuta kuin passikuvaan, täällä Saksassa sai ihan pikkuisen hymyilläkin kuvassa, Suomessa se taitaa olla kiellettyä, ja tänä aamuna poljin seitsemältä 8km raatihuoneelle anomaan uutta henkilökorttia ja kotiin taas ne samat 8km ja täällä hyppäsin autoon ja ajoin stadionille ja sauvakävelin ne perinteiset 9km Stadtwaldin puistossa ja nyt olen ansainnut pienen lepotauon.

16 Kommentare:

 1. Kaikki on niin suhteellista, kuten nyt tuo kaunis kuva leinikeistä esimerkiksi. Tulin juuri pienestä puutarhastamme niin vihaisena, kun leinikit luulevat, että kukkapenkit ja kasvimaat ovat vain niitä varten. Toinen esimerkki on tuo passikuva, kun siellä saa käyttää "nur Bilder mit möglichst neutralem Gesichtsausdruck", eli neutraali ilme tarkoittaakin siellä pientä hymyilyä. Ja kuitenkin kiellettiin hymyilemästä. Vaikeaa, miten siinä nyt sitten suu pannaan? :-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enhän mäkään niistä kukkapenkissäni tykkää, mutta tuo näky luonnossa oli kyllä henkeäsalpaava. Täällä on pieni hymy normaalia, hampaita ei vaan saa näyttää. :-)

   Löschen
 2. Oletpa ollut ponteva kuntoilija jo aamusta alkaen! Kadehdin liikunnallista aktiivisuuttasi... Minua houkuttaa sänky päiväunille..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. OIkeastaan luulin, että siellä raatihuoneella on loma-aikojen takia niin kamala ruuhka, etten ehdi enää kymmeneksi sauvakävelemään tyttöjen kanssa ja lähdin siksi pyörällä saadakseni samalla liikuntaa, mutta sitten ehdinkin kävelemään ja ihan kiva, kun ilma on niin hieno. Nyt mäkin lähden nokosille, kun heräsin aamulla jo puoli kuudelta.

   Löschen
 3. Minä pidän tuosta kuvasta. Leinikit ja pienet siniset kukat ja kaikki muutkin kukat vihreän nurmen keskellä - ihania! Aikoinaan kävin täällä Saksassa passikuvassa ja kun menin anomaan passia Suomen lähetystöön, niin meinasivat hylätä pienen hymykareen vuoksi - hyväksyivät kuitenkin. Pitääkö kuvassa katsoa vihaisesti, niin että kaikki olisi oikein? - Eilen tuli ajeltua 29 km pyörällä - hyötyliikuntaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ilmeisesti liika hymy estää tunnistamisen biometrisessä kuvassa. Mulle tuli ihan vahingossa aika hyvä kuva, en ole ihan rikollisen näköinen ja melkein jopa hymyilen. Minä en ole tänä vuonna ajanut kerralla enempää kuin 30km, pitäisi jossain välissä treenata, sillä reilun viikon päästä ajetaan yli 300km. Eniten pelkään sopimatonta satulaa.

   Löschen
  2. Sira, muista, että nykyään sielläkin on ohjeena tuo "nur Bilder mit möglichst neutralem Gesichtsausdruck", eli ei saa näyttää vihaiseltakaan ☺

   Löschen
  3. Mutta kun katsotaan ihmisten passikuvia, niin kyllä joissakin monilla on aika vihainen katse tai sitten kuvat ovat muuten aivan hassuja.

   Löschen
 4. Sirahan haki Suomen passia eli ilmeen on oltava suomalaisittain neutraali eli ei saa hymyillä. :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maa kuin maa, sillä valokuvaohje perustuu EU-asetuksen mukaisesti kansainvälisiin standardeihin ja kun nyt ollaan samassa EU-veneessä, ovat säännötkin samat, ei siinä rajoja ja kansallisuuksia enää tunneta, tai?
   Palataan kuitenkin vielä postauksesi aiheeseen, Friday Favourite Photosi on kyllä uskomaton!!

   Löschen
 5. Täällä Lapissa ei ole hiirenkorviakaan vielä, vaikka keskiyön aurinko jo näkyy. Viime yö oli tosi valoisa. Ja jossain lähikylässä sataa nyt lunta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi ei, vai oikein lunta. Ovat kyllä etelämmässäkin asuvat valittaneet koleaa säätä, mutta tänään taisi olla jo vähän lämpimämpi. Meillä on sentään +24C.

   Löschen
 6. Meillä ihanat vihreänsävyt tällä hetkellä, pitäisikin ihan kuvata. Niittyleinikeistä yritin toissapäivänä kuvaa, mutta oli kai liian valoisaa kun ylivaloittuivat kaikki. Suloista sunnuntaita Allulaan Irlannista (ihan liian pitkästä aikaa)!
  ps. tosi liian pitkä aika: piti miettiä onko hyväksyä Veröffentlicht vai Abmelden ..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä munkin oli vaikea saada niitystä kuvaa liiassa valossa. Uskon, että teillä on ihanan vihreää niinkuin Irlannissa kuuluukin olla. Tosi kiva kuulla sinusta, olen usein ajatellut. Ai tää bloggerkaveri puhuu sulle saksaa? :D

   Löschen