Donnerstag, 14. Mai 2015

Syrjäkaupungin idylliä

Toiseksi viimeisen tulppaanipostauksen puiston lähellä eli siis Britzin kaupunginosassa on mielenkiintoinen asuma-alue nimeltään Hufeisensiedlung eli hevosenkengän asuma-alue, joka on sekin Unescon suojelun alla. Kun ensimmäisen maailmansodan jälkeen sotavaurioiden ja työttömyyden takia syntyi kova tarve asunnoista ja muuttoliike kaupunkiin, tarvittiin nopeasti edullisia asuntoja. Alue on saanut nimensä isoimman asuntokompleksinsa muodosta. Lainaan tähän Wikipedian kuvaa, kun ei sattumalta ollut helikopteria mukana.


image source


 Alue on rakennettu siis 1920/30-luvulla, söpöjä katuja ja värikkäitä taloja, kuin jostain sadusta.
Tässä näkyy talojen alkuperäisiä ovia, niitähän ei saa vaihtaa.


Etupihat ovat kerta kaikkiaan idyllisiä.Lauantaina oli asukkaiden järjestämä kirpputori, jokainen myi talonsa edessä romua kaikenlaista tavaraa ja myös kahvia, kakkuja, bratwurstia jne, todella kiva tunnelma, tuntui siltä, että he asuvat siellä mielellään.


12 Kommentare:

 1. Kivannäköistä! Hammerfestissäkin on iso Hevosenkenkä-niminen talo. Olisko saanut tuolta mallia?

  AntwortenLöschen
 2. Kun on nähnyt niitä Bulgarian "asutusmuotoja", joissa on pitänyt saada mahdollisimman nopeasti iso määrä porukkaa asutettua pienelle alueelle, on tämä suurenmoisen kaunis versio!

  AntwortenLöschen
 3. Voi miten nätin värisiä taloja:) Kyllä vaan maalilla saa paljon aikaiseksi.Ja jännä tuo hevosenkengän muoto:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maali tekee paljon, entisen DDR:n alueelta löytyy silloin tällöin vielä taloja, jotka ovat kipeästi maalin tarpeessa.

   Löschen
 4. No kyllähän löysit kivoja paikkoja jälleen. Etkä niin hirveän kaukana kulmiltammekaan kulkenut - syrjäkaupungilla!!!! En kyllä itse ole koskaan ajatellut, että asuisin syrjäkaupungilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oi anteeksi jos loukkasin. En tarkoittanut mitään pahaa, enemmänkin sitä, että tuo ei ole sitä seutua, missä normaali suomalaisturisti Berliinissä liikkuu. Pidän omaakin asuinpaikkaani syrjäkaupunkina, vaikka se on vain 10km Domilta.

   Löschen