Freitag, 19. Juni 2015

Juhannusta

Täällä ei nyt heilutella mitään keinuja


vaan syödään kirsikoitaja toivotetaan kaikille suomalaisille oikein hyvää juhannusta!

Kommentare:

 1. Kirsikoita ja aprikooseja - die Marillen - syön tääälläkin. Tosin kaupassa oli eilen vielä valkoista parsaa. Hyvää juhannusta sinne naapurimaahan! Itse aion mennä museoihin viikonloppuna.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai niin, en muistanutkaan, että parsa-aika loppuu. Sain pienen trauman, kun sain Ranskassa kaksi kertaa aivan kamalan pehmeäksi keitettyä parsaa. Päätin, että EN IKINÄ enää tilaa parsaa Ranskassa, en ainakaan valkoista.

   Löschen
  2. Opin siellä, että die Kirschen rot, Spargel tot. Ranskalaisista puheen ollen, yksi sikäläinen kertoi, että siellä syödään nykyään värin saanutta violettia parsaa.

   Löschen
 2. Hyvää Juhannusta! Ei ole kirsikoita, mutta syödään sitten mansikoita!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mansikoita ostin äsken minäkin. Katsotaan, onko ne yhtä hyviä kuin suomalaiset, jotka kypsyy hitaammin ja kehittää enemmän sokeria.

   Löschen
 3. Kirsikoita vaan täälläkin, eikä ole tuommoista vauhdin hurmaakaan. Hyvää juhannusta silti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun oli naapurin Eeva antamassa vauhtia, niin kelpasi keinua. Hyvää juhannusta sinnekin, etkö ole vielä lähtenyt Suomeen?

   Löschen
 4. Minäkin söin aamulla kirsikoita:) Ja kiva keinusmiskuva pikku Allusta:) Hyvää juhannusta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hyvää juhannusta sullekin ja hyvää matkaa Suomeen, taidat lähiaikoina lähteä. Olispa ollut kiva taas käydä yhdessä kahvilla.

   Löschen
 5. Hauskaa juhannusta sinnekin!
  Oi, kaipaa kirsikoita. Täällä kotona on näkynyt vain tosi huonon näköisiä espanjalaisia. Samoin parsakautemmekin loppui jo kuun alussa kotimatkalla Saksassa. Ei suoraan pellosta tulevien jälkeen ole kyennyt ostamaan massatuotantoa... Olen nirso, joka odottaa tuttujen viljelijöiden uusia pottuja ja mansikoita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sen minä uskon, että kun tutustuu ihan tuoreeseen parsaan, ei enää muusta välitä. Olin muuten todella yllättynyt, minkälaiseksi muusiksi ne sen Ranskassa keittivät, me kun syödään se al dente. Vihreä parsa on tosin ollut Ranskassakin ihan syötävää.

   Löschen
 6. Kyllä lapsuudessa oli keinuminen niin ihanaa! Hyvää juhannusta suomalaiselle pellavapäälle.

  AntwortenLöschen