Samstag, 13. Juni 2015

Pyörän selässä

Tapasimme Baijerissa asuvan ystäväparimme Saumurin kaupungissa Ibis-hotellissa, jonka huoneet oli niin pieniä, että meillä oli vaikeuksia mahtua sinne matkalaukkuinemme ja pyörälaukkuinemme, mutta muuten se oli ihan siisti paikka. Ensimmäisenä pyöräpäivänä oli välillä vähän tihkusadetta, mutta ei sentään sadeviittaa tarvittu, goretex-anorakit hoitivat hyvin tehtävänsä.
Etenkin toisena päivänä saimme kamppailla karmean vastatuulen kanssa ja silloin saavutin kyllä limittini enkä olisi millään enää jaksanut polkea ja kiroilin, että en ollut ottanut e-bikea ja hotelliin saavuttaessa oli oikein paha olo ja palelin, varmaan ihan vain liikarasituksesta. Minähän olen aika laiska ihminen eikä ole minkäänlaista kunnianhimoa saavuttaa jotain urheilutulosta. Ekaluokan hiihtokilpailussakin palasin luokkakaverini kanssa hakemaan hänen pudottamaansa sauvaa enkä hiihtänyt yksin maaliin. Hotellin kuuma suihku ja kylmä Cocis auttoivat onneksi nopeasti taas hyvään kuntoon ja pystyin nauttimaan illalla hyvästä ruoasta ja viinistä.  Mutkia oli matkassa kaikenlaisia, tässä kohtaa piti kääntyä 180 astetta ja vähemmän pyörällä ajava kaverimme kaatui kääntyessään, mutta ei onneksi käynyt pahemmin..
Tässä oli vain 90 asteen kulma, mutta siinä olisi voinut käydä köpelösti, jos olisi katsellut maisemia eikä huomannut kurvia eli piti kääntyä tuon sillan alle vasemmalle aika kapealle kaistalle.


Tässä kohtaa tuli vastaan lautta, joka vei meidät joen yli, muuten olisi pitänyt ajaa  aika pitkä lenkki muuta kautta. Kyseessä ei ole Loire vaan joku pienempi joki, en muista nimeä. Ketjujen avulla piti vetää lautta toiselta rannalta ja sitten vetää neljä henkeä ja neljä pyörää toiselle rannalle. Tapasimme illalla kaksi saksalaistyttöä, jotka olivat ajaneet samaa reittiä. Heitä ennen lauttaa oli käyttänyt joku tomppeli, joka oli sitonut ketjun kiinni vastarannan laituriin eikä tytöt saaneet vedettyä lauttaa. Onneksi rannalla oli ollut kalastaja, joka tuli avuksi.


Tuolta se lauttaa tulee.Tämä lautta oli kyllä yksi matkan hauskimpia kokemuksia.


Loire löytyi sitten taas uudelleen ja sääkin parani.


Lähes koko reitti ajettiin pyöräteillä, vain muutaman kerran pieni matka maantiellä.


Poikkesimme pieneen kylään, joka on Loiren ainoalla asutulla saarella. Siellä on silloin tällöin sattuvien tulvien aikaan vesi niin korkealla, että posteljooni ei pääse tuomaan postia ja pormestari kuulemma kuljettaa henkilökohtaisesti postin.9 Kommentare:

 1. Antworten
  1. Virallisesti tällä matkalla 50-70 km, mutta tuleehan siinä aina lisäkilometrejä, kun poiketaan jonnekin, arvioidaan itse , että tulee aina ehkä 10% enemmän kilsoja kuin ajo-ohjeen mukaan.

   Löschen
 2. Siis huh huh. MInä lähtisin EHKÄ pyöräretkelle, jolla sää olisi takuulla tuuleton ja aurinkoinen, muttei liian kuuma. Maaston pitäisi olla kaunis ja jatkuvaa loivaa alamäkeä. Ja jonkun muun pitäisi kuljettaa ne varusteet. Niin, ja matkaa saisi olla max 10-20km/päivä. Monella tauolla. Tässä syy miksi en ole IKINÄ matkustanut pyörällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Matkalaukut kuljetti kyllä se agentti, meillä oli mukana vain sadevarusteet ja fleecet ja kypärät ja piknikkiä varten punkkupullo, patonkia, pateeta, juustoja, oliiveja ja paljon vettä ja nekin kyllä painaa.

   Löschen
 3. Hauska tuo lauttamatka:-) Tulimme juuri mökkimatkalta enkä osaa edes laskea kuinka monta pyöräilijää näimme ajavan pitkin maanteitä, kun pikkutiet tai hienot pyörätiet eivät näytä kelpaavan. Liikenteen sekaan vaan!
  Reilut 20 km yhteen menoon on meikäläiselle maksimi, millaisiin osuuksiin te "ammattipyöräilijät" tuon 50-60 km:n päivämatkan jaatte.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä sä enempäänkin pystyt kun kerran minäkin, ennen luulin, että 20km on maksimi. Ammattipyöräilijöitä me ei todellakaan ole, baijerilaiset taitaa ajaa vain kerran vuodessa pyörällä. Ainoa, jolla on hyvä kunto, on Allumies, joka ajais vaikka Mont Ventoux'lle pysähtymättä. On yrittänyt lyödä monen kanssa 1000 eurosta vetoa, että pystyy siihen, mutta kukaan ei uskalla lyödä vetoa.

   Löschen
 4. Ranskan ympäriajo vois sopia hänelle! Vaan tuolle vuorelle nousua olis kiva seurata.

  AntwortenLöschen
 5. Onneksi saitte lautan;D Teillä on varmaan rautainen kunto tuollaisen pyöräilyn jälkeen.

  AntwortenLöschen
 6. Huikeita maisemia, jos kohta piti kärsiäkin niiden eteen. Kauhea päivämatka, huh, on teillä kuntoa. Muistan nuorena polkeneeni vaihteettomalla 40 km ja se oli jo lähes kuolemaks, tosin tiet ja pyörät ei yhtä hyviä olleet. Nykyisin maksimissa menisi parikymmentä, hissuksiin maisemia katsellen, kilpaviettiä en omista minäkään.

  AntwortenLöschen