Donnerstag, 9. Juli 2015

Kylmää keittoa kuumalla ilmalla

Löysin netistä kivan reseptin, joka sopii hyvin kuumalle kesäpäivälle.

Basilikaviilikeitto, resepti on kahdelle hengelle:

liemi:
3 kevätsipulia
1 rkl sitruunamehua
nippu basilikaa
5 dl "Dickmilch", Suomessa voisi varmaan käyttää viiliä
suolaa, pippuria, tabascoa

tomaattitartar:
3 tomaattia (n. 200g)
20g kapriksia
40g vihreitä kivettömiä oliiveja
1 sardelli- tai anjovisfile
1 rkl oliiviöljyä

Pilko kaksi kevätsipulia ja laita ne sitruunamehun ja basilikan ja viilin ja mausteiden kanssa blenderiin ja sen jälkeen tunniksi jääkaappiin.

Poista tomaateista siemenet ja pilko liha pieneksi.
Leikkaa kolmas kevätsipuli hienoiksi renkaiksi.
Pilko kaprikset ja oliivit, samoin sardelli.
Lisää 1 rkl oliiviöljyä ja sekoita kaikki ainekset.

Laita kahdelle syvälle lautaselle jälkiruokarenkaan avulla kasa "tomaattitartaria" ja kaada sen viereen varovasti kylmää keittoa ja koristele basilikalla. Meillä resepti pääsi suosikkien kansioon.



Kommentare:

  1. Antworten
    1. meistä se oli tosi hyvää, ihmettelin, että toi kaverikin tykkäsi, kun se ei ole mikään Dickmilchin tai viilin ystävä, oli pikkupoikana ollut jossain leirillä ja pakotettu juomaan piimää ja oksentanut, eikä tarvinnut sitten toista kertaa juoda :-)

      Löschen
  2. Ei ole vieläkään tarvetta... Lämmitän saunaa, josko sitten lämpiäis. Tänään ei ole satanut.

    AntwortenLöschen
  3. Ei ole joo ollut tarvetta miettiä viilentäviä ruokia:).

    AntwortenLöschen
  4. Selailen tässä loman jäljiltä pikkuhiljaa lukematta jääneitä blogipostauksia. Tätä lukiessani mietin, että kutsun kohta itseni teille syömään, niin hyvän näköisiä juttuja kokkaatte aina! Tämmönenkään ei ois tullut itselle kyllä missään nimessä mieleen. Jos tänään ei ois taas niin pirun kuuma, ettei viitsi mennä edes kauppaan, voisin heti kokeilla tätä. Nyt elän pelkällä vesimelonilla ja muilla jääkaappikylmillä hedelmillä.

    AntwortenLöschen