Dienstag, 7. Juli 2015

Rikkaruohoja

Rikkaruohotkin voi olla kauniita. Sunnuntain pyörälenkillä tuoksui yhtäkkiä kamomilla ja poimin muutaman kukan tienvarresta mukaan. En tosin ihan kamalasti pidä sen tuoksusta ja päinvastoin kuin muilla saksalaisilla, joilla kamomillatee auttaa huonoon oloon, minulle sen juominen varmaan huonontaisi vointia, mutta silmäniloa niistä saan.


7 Kommentare:

 1. Kamomillateen maku ei ole niin kovasti minunkaan mieleeni. Jos unettomuus olisi vaivanani, voisin ehkä kokeilla auttaisiko tuo siihen, kuten monet väittävät. Kuvassasi on niin rauhallinen tunnelma, kamomillan ansiostako:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samoin ihmettelen muuten, että joku huonovointinen alkaa haistella Eau de Colognea, esim. appiukolla oli aina pieni pullo sitä mukana ja jos tuli huono olo, haisteli sitä. Mun tulis siitä Kölnin vedestä huono olo.

   Löschen
 2. Silmäniloa on kamomillasta maljakossa tai ojan pientareella. Senhän pitäisi auttaa hauteena myös silmien ärtyisyyteen. Muistaakseni olen sitä itsekin käyttänyt. Kuului vanhan ajan kotiapteekkiin. Olisikohan tuo Eau de Cologne ollut appiukolla kamferitippojen korvike.
  Edelleen on niin tukalan kuumaa, että voisin kokeilla tippoja, jos olisi saatavilla. Eikä edes sada.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen minäkin joskus kokeillut kamomillateepussia silmätulehdukseen, mutta en muista auttoiko.
   Täällä viilenee, huomenna vain +20C, mutta lauantaiksi lupasivat taas +36C, ei hyvä.

   Löschen
 3. Hienot on rikkaruohot. Turkissakin käskivät juoda kamomillateetä, mutta en enää muista, että mihin vaivaan. En juonut, kun en tykännyt.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vatsakipuihin sitä täällä juodaan, minä varmaan saisin siitä vatsakipuja.

   Löschen