Sonntag, 12. Juli 2015

Tankatkaa aurinkoa


Tänne on ilmestynyt useiden supermarkettien tai discountereiden parkkipaikoille "polttoainepumpppuja". Sähköauton tai -pyörän omistajat voivat ladata ilmaiseksi akkunsa ja kai siinä voisi kännykänkin ladata. Kun marketin aurinkopaneelit tuottavat enemmän sähköä kuin he itse tarvitsevat, ylimääräinen sähkö annetaan ilmaiseksi eteenpäin.

8 Kommentare:

 1. Hieno homma. Just luin jostain etta Norjassa joka kolmas uusi ostettu auto on sanhoauto kun taasen taalla USAssa sen yksi 100 autosta. En oikein usko tuohon jalkimmaiseen..... epailen etta 1 auto 300 tai jopa isommastakin luvusta autoja.

  AntwortenLöschen
 2. Sähköautoista kirjoitetaan nyt joka paikassa, mutta en ole lukenut mitä. Hienosti toimittu noilta marketeilta, kun jakavat ylimääräiset ilmaiseksi, joku ahneempi voisi pyytää maksun:-) Miten on, heittävätkö marketit siellä ylijäämäruoat roskikseen, tai jakavatko "kansalle"? Varmaan kuten täälläkin, eli toimii paikkakuntakohtaisesti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuulin muuten mielenkiintoisen kommentin, kun radiossa oli puhe sähkäautoista. Sinne soitti sokea nainen ja sanoi pelkäävänsä, jos siirrytääm sähköautoihin, kun hän ei sitten enää kuule auton lähestyvän ja sellaista me itse huomattiin Shanghaissa, ei niitä sähkömopoja helposti huomannut, kun olivat äänettömiä.
   Täällä ainakin www.tafel.de tietääkseni saa supermarketeilta ym ruokaa.

   Löschen
 3. Taisi olla Saksan radiossa ohjelma sähköauton käytön hankaluuksista. Varsinkin pitkillä matkoilla on vaikea löytää tankkauspaikkaa. Maksuvälineenä on erilaisia kortteja eikä tankkaajalla ole välttämättä sitä oikeaa. Kun tankkauspaikka löytyy saattaa lataaminen (vai mitä se nyt on) kestää tuntikausia. Siinä kuluu odotellessa toinenkin kahvikupillinen. Todettiin noin yleisesti, että toistaiseksi sähköauto sopii lyhyille matkoille vaikkapa "ostoskassiksi" perheen kakkosautoksi. Toisaalta kakkosautoidea on kai vähenemään päin. Varsinkin nuorempi aikuissukupolvi jättää auton jo täysin hankkimatta. Sähköauton suosion lisäämiseksi täytyisi ensin puitteet laittaa kuntoon.
  Ranskassahan tuli laki, jolla velvoitetaan kauppoja vähentämään jätteisiin joutuvien ruokien määrää. HYVÄ juttu. Taisi Sveitsikin seurata esimerkkiä. Näin muistan kuulleeni.
  Nyt jatkuu Lyonissa tukala yli kolmenkympin helle, ei kiva.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sitä minäkin pelkäisin, että virta loppuu kesken matkan. Allumies oli yliopiston luennolla kyllä tavannut jonkun asiantuntijan, joka oli ajanut sähköautolla Pariisista Berliiniin ja käyttänyt siihen läppärin akkuja. Allu unplugged

   Löschen
 4. Aivan mahtava idea! Saiskohan siinä tankattua aurinkoa myös itseensä? Sitä kun ei täällä Turun suunnalla ole vielä kovin paljon luonnossa näkynyt. Tosin lomani alkaa vasta kahden viikon kuluttua ja silloinhan on tunnetusti hyvät lomakelit.

  AntwortenLöschen
 5. Täällä ei ole Aldia ja aurinkoakaan kunnolla. Tosin Etelä-Suomessa on vielä kylmempää!

  AntwortenLöschen