Dienstag, 25. August 2015

Paikallisuutiset

Ylipormestarin vaalit tulossa ja siellä kaksi kandidaattia, joilla on ylipäätänsä mahdollisuudet saada tarpeeksi ääniä enkä oikein tiennyt kumpaa äänestäisi, kun ei kumpikaan ole ihan oikea. Nyt sitten ratkaisi sukupuoli, äänestän naista. Kokeilen ensimmäistä kertaa ennakkoäänestystä postitse.Bundesligan kesäloma loppui toista viikkoa sitten. Täkäläinen FC on todella ihmeellinen ilmiö, vaikka kuinka huonosti pelaisivat, niin faneja riittää ja stadion on aina loppuunmyyty ja nyt haaveilevat sen laajentamisesta 75000 katsojapaikkaan. Viime lauantaina oli iltapäivällä Domissa ekumeeninen jumalanpalvelus, jossa soitettiin uruilla FC:n hymni, ei sekään ihan joka Saksan kaupungissa olisi itsestäänselvyys. Ilmeisesti se auttoi, sillä joukkue pelasi tasapelin viime kauden kakkosen eli Wolfsburgin kanssa. Radion orkesteri on nauhoittanut yhdessä fanien kanssa sen samaisen hymnin.Aamun lehdessä luki, että kaupunki on (häpeällisessä) johtoasemassa autoruuhkien suhteen. Missään muussa eurooppalaisessa kaupungissa ei taida autoilijat istua niin pitkään liikenneruuhkissa. Onneksi me asumme joen oikealla puolella emmekä joudu joka päivä ajamaan siltojen yli, sillä ne ovat neulansilmiä. Kartta näyttää tämänhetkisen tilanteen, vihreillä teillä voi ajaa normaalisti, oranssi ja punainen ovat tukossa.


5 Kommentare:

 1. Tervetuloa vaan Tel Aviviin tutustumaan meidan ruuhkiin. Sen jalkeen Kolnin kadut tuntuvat varmaan ihan puolityhjilta. Nyt taalla aletaan rakentamaan cityjunaa jonka piti olla jo valmis yli 10 vuotta sitten. Eli seuraavat 6 (veikkaan 16) vuotta kaivetaan, suljetaan katuja joka puolella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tämä oli sellainen Inrix'in tekemä tutkimus. Kölnissä autoilija menettää vuodessa 65 tuntia jumissa olevassa liikenteessä.

   Löschen
  2. Taalla tuo 65 tuntia menee takuulla rikki kuukaudessa parissa, autoilijasta riippuen.

   Löschen
 2. Kyllä ne sillat taitavat olla usein tukossa; kohtahan se nähdään!

  AntwortenLöschen