Mittwoch, 26. August 2015

Fritzin synttärit

Toivottelen tässä aurinkoista syntymäpäivää kämppäkaverilleni ja ainakin Wetteronline lupaa aurinkoa ja +28C.
Tämä kuva päivänsankarista pikkukilin kanssa on vähän huonolaatuinen, mutta niin söpö, että laitan sen kuitenkin tänne, on vähän niinkuin pikku-Heidistä.


PVÄ eli pätkisvarkaan äiti oli luvannut tulla eilen siivoamaan, mutta ei häntä kuulunut enkä saanut puhelimitsekaan kiinni. Tänä aamuna kävi ilmi, että hän oli sekoittanut päivät ja sai niin huonon omantunnon, että toi Allumiehelle leipomosta ison omenakakun, harmi vaan, että ainoa kahville tulija on allerginen munalle eikä voi sitä syödä. Muuten me juhlimme vasta illalla italialaisessa ravintolassa vain ihan lähimpien ystävien kanssa.


Tässä taas muistin virkistämiseksi Junnu Vainion laulu saksalaisturisteissa Suomessa. Yksi sellaisista turisteista vei kaiken muun lisäksi vielä minutkin Suomesta, sellaisia ne nahkahousufritzit ovat.


Kommentare:

 1. Onnittelut kamppikselle!!!

  Hauska tuo Junnun laulu. Mitahan saksalaiset se sanoista pitaisivat?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, annan eteenpäin. On se tosiaan aika härskiä tekstiä, mutta on siinä paljon perääkin, olen kuullut tositarinoita mm. seisovan pöydän väärinkäytöstä laivalla. En tiedä, olisko tänään edelleen niin, suomalaiset on kyllä rehellisempiä. Joskus suomalaiset on vähän liiankin varovaisia. Kerran ystäväni unohti kultaisen kaulaketjun meille ja kun pyysin seuraavia suomalaisia viemään sen Suomeen, he olivat ihan kauhuissaan ajatuksesta, KUN MITÄHÄN SE SUOMEN TULLI SITTEN SANOO, KUN HEILLÄ ON KULTAKETJU, JOKA EI KUULU HEILLE.

   Löschen
 2. Paljon onnea Allumiehelle! Voidaan juoda onnittelumaljat sitten kun olen paikan päällä!

  Olen varmaan kertonutkin sen, miten yöpyessäni eräässä Dresdenin hotellissa 2012 toukokuussa, viereisen pöydät harmaapäiset saksalaisrouvat tekivät evässämpylät tai voileivät ja laittoivat ne käsilaukkuun. Tarjoilija katsoi ihan vieressä eikä sanonut mitään. Kyseessä oli ****tähden hotelli... Hieman ihmettelin tuota tapaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näin olin kirjoittanut tapahtumasta blogissani: "Parempi havainto, joka liittyy saksalaisstereotypioihin ainakin Suomessa, on se, että näin kesäkuussa erään arvokkaan vanhemman saksalaisrouvan tekevän dresdeniläisessä hotellissa (tähtiä oli ainakin ****) aamiaispöydästä eväsleipiä ja laittavan ne ihan tyynen rauhallisesti sitten käsilaukkuun. Hotellissa ei kehotettu tekemään eväitä aamiaispöydästä, mutta ei siellä kieltotauluakaan ollut. Tarjoilijoita pyöri aamiaisravintolassa koko ajan, mutta ei heistä kukaan kieltänytkään sitä. Ehkä syynä oli se, että ich bin nicht zuständig hier...."

   Löschen
  2. Täällä on kyllä usein lupa ottaa doggybag mukaan ja esim. Schwarzwaldin hotellissa antoivat huomaavaisena juomista mukaan, kun huomasivat, että me lähdetään pyöräilemään.

   Löschen
  3. Ei tuolla ollut mitään lupia eikä missään lukenut mitään. Minusta se oli todella outoa! Mutta ehkä täti oli kysynyt luvan. Senkö takia ne Suomessakin ottavat hotelleista oman eväät?

   Löschen
  4. Tänään kuulin radiosta, että saksalaiset turistit on kaikkein pidetyimpiä esim. Espanjassa, kun ne on niin anteliaita ja se kyllä pitää paikkansa, että ne antaa hyvät juomarahat, siinä suomalaiset pelaa taas eri liigassa, mutta ehkä siksi, että ne ei ole tottuneet antaan tippiä.

   Löschen
 3. Onnittelut päivänankarille! Kuinkahan moni täällä on vieläkin harmissaan, kun nahkahousunuorukainen onnistui viemään mukanaan tuollaisen aarteen?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niinpä, Suomi köyhtyy, mutta jäähän sinne ainakin ne persut huolehtimaan asioista.

   Löschen
  2. No oletpa sä epäromanttinen, kun sait tylsää politiikkaa tuohon sotkettua. Ajattele aarretta Leinon hengessä, ei rahana vaan rakkautena:-))
   Kell’ onni on, se onnen kätkeköön,
   kell’ aarre on, se aarteen peittäköön,
   ja olkoon onnellinen onnestaan
   ja rikas riemustansa yksin vaan.

   Löschen
 4. Onnea Allumiehelle! On hän kyllä pysynyt ihan samannäköisenä kautta vuosien!
  Enpä tuntenut tuona Junnun laulua. Kuvien perusteella kyse ei kyllä ole saksalaisista vaan baijerilaisista :)

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. juu, iso ero baijerilaisen ja saksalaisen välillä :-)

   Löschen
  2. Hauska huomio! Ainakin Baijerilaisten mielestä on iso ero.
   Munkin serkkupojilla oli aikoinaan nahkahousut ja pitivät niitä mielellään.
   Niin ja, onnea nahkahousu"peterille". Pituutta on tainnut tulla vähän lisää.
   paskeriville

   Löschen
  3. Niinkuin että "It's nice to be a Preiß but it's higher to be a Bayer."

   Löschen
  4. Juu, ja jatkuu ..." But the most important Rank is to be a Middle-Frank" tai "and it´s top to be a Schwob".
   se sama kuin edellä

   Löschen
 5. Onnea, onnea! Ja kuvassa ihanat nahkahousut, samanlaiset prinssipuoliso toi matkatuliaisena joskus 60-luvulla, esikoinen niitä vähän käytti ja jäivät sitten seuraavalle. No, poika ei kehdannut niillä mennä tarhaan vaan istui vadelmapensaassa koko päivän ja kun arveli, että kello on riittävästi että kehtaa kotiin tulla kuin tarhasta ikään, tuli nälkäisenä äidin helmoihin. Nahkahousuja en sen jälkeen pakottanut häntä laittamaan jalkaan.
  Kiva tuo Junnun laulu. Hih.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi sitä poikaraukkaa. Lapset haluaa olla samanlaisia kuin muut eli Suomessa ilman nahkahousuja. Saksassa ne oli aikanaan ihan standardi, ne kesti pissat ja kaikki.

   Löschen
 6. Onnittelut meiltä kaikilta! HK

  AntwortenLöschen