Mittwoch, 30. September 2015

Viime viikonlopun vieras

Meillä oli vähän erilainen viikonloppu, kun ystävien 4v poika oli yökylässä ja siinäpä oli aikamoinen vieras. Vanhemmat toivat hänet tänne ja tuskin olivat tulleet sisälle, kun poika roikkui isänsä jaloissa ja ajattelin, että  jaahas, nyt ei haluakaan jäädä tänne, mutta hän halusikin työntää vanhempia ulko-ovelle lähtemään, kun halusi ehdottomasti jäädä tänne yksin. Katsastettiin sitten ensin vierashuoneen sänky, talon kaikki pehmolelut,  juotiin omenamehua ja sitten lähdettiin 10km päässä olevalle maatilalle.


Foto: http://erlebnisbauernhof-gertrudenhof.de/

Sieltä löytyi vaikka mitä kivaa lapsille, poika pomppi varmaan puoli tuntia trampoliinilla, silitteli kaikenlaisia eläimiä, leikki hiekan, veden ja mudan kanssa, ajeli karusellissa ja juoksi muutaman kerran kurpitsalabyrintin läpi ja halusi ratsastaa jokaisella elukalla, kunnes meidän eurot (mukama) loppuivat.

Kotona syötiin sitten illemmalla kiltisti ja leikittiin vähän leluilla ja pompittiin Allumies-raukan päällä sohvalla ja rauhoittamistarkoituksessa katsottiin yksi pätkä muumivideota ja sitten olikin nukkumaanmenon aika. Siis yläkertaan hammaspyykille, poika komensi Allumiehen ottamaan kellolla aikaa, hampaita pestään kuulemma kolme minuuttia. Sitten puuhapetepyjamainen poika sänkyyn, valot pois ja kun Allumies sanoi jättävänsä oven auki, poika ihmetteli MIKSI ihmeessä ovi auki ja niin pantiin vierashuoneen ovi kiinni ja poika nukkua 11 tuntia ja aamukahvia keittäessäni kuului  askeleet rapuissa tip tip tap ja iloinen poika tuli aamiaiselle. Enpä ole noin kilttiä ja mutkatonta kaveria ennen nähnyt ja uskomatonta, että hän tuli tänne yksin, vaikka ei mielestäni ole niin kovin usein meitä nähnyt ja silloinkin usein jonkun isomman juhlan merkeissä. Lastentarhassa hän on päässyt jo nelivuotiaana kummiksi, kun yhden 2 veen kummi ei ollut hoitanut hommiaan. Nyt poika pitää huolta, että Selina 2v saa puettua päälleen, muuten ainoa tyttö, josta hän pitää. Minäkin soittelin täällä toista viulua, kun ipana halusi istua aina Allumiehen vieressä ja käydä miesten keskusteluja. Ensi kerralla tehdään kuulemma sitten sitä ja sitä eli poika on varma, että tulee toisenkin kerran ja tervetullut onkin.

Tässä kaverukset Pekka ja Pätkä♥16 Kommentare:

 1. Tutulta kuulostaa, meilläkin nuo pikkumiehet ovat niin tämän isomman miehen perään. Samaistuvat kai jotenkin, vaikka saan kyllä minäkin osani suosiosta. Teillä oli kivaa ohjelmaa ja niin kiva poika <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole kyllä tuollaista helppoa nukkumaan menoa vielä kokenut, mutta varmaan se usein riippuu myös vanhemmista eikä vain lapsesta. Kuinka usein ne istuu lasten vieressä nukuttamassa tai pitää laittaa valoja ja pitää olla ovi auki ja lapset tulee sata kertaa alakertaan eivätkä nuku, vaikka vanhemmatkin on paikalla. Tässä pantiin valot pois, ovi kiinni ja nukuttiin.

   Löschen
 2. Voi miten ihanalta kuulostaa! Mutkaton ja mainio pikkumies :) Teillä on selvästi lämmin ja turvallinen tunnelma, lapsethan aistivat nämä hommat heti <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne lapset kaikki tänne jostain syystä aina haluavat eli ei me kai kamalan ilkeitä olla.

   Löschen
 3. Olipa hauska pikkumies! Täytyy kai sitten lokakuun vieraskin toimia samoin, mutta hän ei kyllä sitten ratsasta milläään eläimillä. ;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vai ei ratsasta ja minä kun suunnittelin, että mentäis tuonne.

   Löschen
  2. Saakohan lokakuun vieraan yhtä vaivattomasti yöpuulle ja mahtaako kiehnata W:n kyljessä päällä hyppimisestä puhumattakaan - näen jo silmissäni ja mielessäni.
   Tuossa pojassahan on teille passeli varalapsenlapsi kun varalapsi jo on.
   Aurinkoista on ollut Lyonissakin.
   paskeriville

   Löschen
  3. Tuskin se lokakuun vieras noin kiltti on eikä ole niin kaikkiruokainenkaan enkä sitä päästä Allumiehen sänkyyn toteamaan, että sullahan ei ole ollenkaan pyjamaa päällä. Tuo pikkupoika oli muuten varalapsen siskon poika, kulki setänsä jalanjälkiä.

   Löschen
 4. Mahtava pikkumies! Kyllähän tuollaisen vieraan ottaa mielellään kylään, vaikka kyllä se kaikki touhu väsyttääkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olin vähän jännittynyt sen nukkumisen takia, mutta se onnistui melkein helpommin kuin aikuisvieraiden sänkyyn saaminen. :-)

   Löschen
 5. Ihana vieras teillä,kivaa taisi olla puolin ja toisin.:) Ja tuo kurpitsapelto on upean näköinen;olen nähnyt samantapaista tähän aikaan vuodesta USAssa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siellä oli toinen isompi pelto, mutta tämä oli tehty lapsille labysintiksi.

   Löschen
 6. Pienet miehet on kivoja. Ja ottavat tietysti aikuismiehistä mallia:).

  AntwortenLöschen
 7. Kylläpä teillä oli reipas pieni mies yökylässä. Tuollaisia vieraita ottaa vastaan toistekin. Ja eiköhän se niin ole, että kun lapsille vähän ohjelmaa tehdään, niin lapsetkin viihtyvät. Ilmeisesti tämä pikkupoika on ennenkin vieraillut yökylissä. Näin ei sitten ikävä pääse kesken yötä valtaamaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On ollut Oman luona tässä naapurissa yötä pari kertaa. Ihan meidän vieressä asuu hänen setä ja kaksi serkkua, mutta poika sanoi, että sinne hän ei halua mennä yöksi. Olen tarkkaillut, että setä ja täti eivät kovasti ole olleet pojan perään ja ilmeisesti lapsi sen huomaa.

   Löschen