Mittwoch, 6. Januar 2016

Kengurusaarelle

Siirrytään remontista takaisin Australiaan ja matkustetaan edelleen Great Ocean Roadia. Yksi klassikkonähtävyyksiä on Twelve apostles-kivimuodostelmat. Aika monta apostolia on kyllä jo mennyt rikki ja meillä oli vähän tihkusadetta ja huono näkyvyys, joten kuvat ovat surkeat, mutta laitan tässä kaikesta huolimatta muistiin. Netistä löytyy komeita auringonpaisteessa otettuja ammattilaiskuvia [KLIK]

"Kivettyneitä puitakin" näimme, matkaopaskirjan mukaan nämä ovat sellaisia, mutta paikalla oli infotaulu, joka sanoi niiden olevan kivimuodostelmia eikä mitään vanhoja puita. Lähistöllä oli tuulivoimala ja yritin saada kuvan ilman siipiä, mutta ei onnistunut eli tuolla pilkottaa osa siipeä taustalla.Lauttamatka Kangaroo Islandille kesti noin kolme varttia ja oli meidän mielestä hirveän kallis, mutta halusimme nyt kuitenkin saarelle, joka lupasi paljon eläimiä. Kenguruita siellä näkyi paljon, mutta esim. koalakarhuja emme nähneet, mutta sen istuvan, kävelevän ja kiipeävän koalanhan me olimme jo ehtineet nähdä, sen kanssa ei mikään muu koala pääse varmaan koskaan kilpailemaan. Lautan edessä uiskentelivat veden alla iloiset delfiinit, niitä en muista koskaan ennen luonnossa nähneeni.


Olimme valinneet kämpän Emu Bay-nimisestä kylästä saaren pohjoisrannalta. Infrastruktuuri saarella on huono, kauppoja ei juuri löydy, mutta olimme osanneet ostaa jo maista aamiaistarpeet mökkiämme varten. Meillä oli vaikeuksia löytää kämppämme, sillä auton navigaattori ei tuntenut kadun nimeä ja Allumies oli tyhmyyksissään unohtanut panna muistiin omistajan lähettämät ajo-ohjeet eikä meillä ollut nettiyhteyttä, mutta löytyihän se sitten vihdoin ja mitä sieltä löytyikin! Jostain syystä olimme siinä luulossa, että olimme vuokranneet yhden kahden hengen huoneen, mutta me saimmekin kokonaisen talon. Se oli aivan uusi ekotalo, sähkö tulee aurinkopaneeleista ja vesi on sadevettä. Sisustus oli todella kiva, kauniita lakanoita, hienoja astiapyyhkeitä ja suihkupyyhkeitä, keittiöstä ei puuttunut mitään. Talon ympärillä pomppi iltaisin vallabit.


Kun kiipesi terassilta muutaman metrin ylös dyynin päälle, siellä oli kaksi lepotuolia


ja tällaiset näkymät alas Emu beachille.


Näitä portaita pääsi alas rannalle, jossa ei ollut turhaa tungosta.


Meressäkään ei ollut tungosta, siellä porskutteli vain iloinen pelikaani.


Seuraavana päivänä kiersimme sitten autolla saarta, joka on 145km pitkä, asukkaita on vain vähän yli 4000.

Hylkeitä taitaa löytyä saarelta enemmän kuin ihmisiä, haisivat aika pahalle, joten ei kovin pitkään viitsitty niitä katsella.

Erikoisia kalliomuodostelmia löytyy myös.

Flindersin luonnonpuistossa teimme myös pienen bushwalkin ja ihailimme kauniita kasveja.Nämä jukkapalmun sukulaiset tarvitsevat elääkseen metsäpaloja eli niilläkin on tehtävänsä.Melkein saaren keskellä viljellään marron-nimistä rapua ja poikkesimme sitä kokeilemaan. In the middle of nowhere, kun luulimme jo olevamme eksyksissä, oli Marron Café, jossa söimme tällaisen lautasellisen herkkuja ja joimme saaren omaa viiniä, kannattaa poiketa.
Tässä odotellaankin sitten jo Sealinkin lauttaa, joka veisi meidät taas mantereelle.


Samaa laivaa odottivat nämä sadat päkätkin.


Toivotaan, että niitä viedään vain UGGin tehtaalle kerittäväksi, vaikka taitaa olla turha luulo.


Hyvästi Kangaroo Island, matka jatkuu kohta Adelaideen. Kiva, että olitti matkassa mukana.


22 Kommentare:

 1. Vau, nayttaa upealta paikalta tuo saari.
  Takuulla vaivan ja hintansa arvoinen.
  Noita punaisia pulloharjan nakoisia kukkia on taalla puistoissa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meitä vaan vähän hirvitte se lautan hinta niin lyhyestä matkasta.

   Löschen
 2. Nuo muistot ja upeat kuvat taitavat viedä mielestä kaikki pölyt ja melut siinä ympärillänne.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Melua ja pölyä oltiin taas paossa, tänään elokuvissa.

   Löschen
 3. Tämäpä oli mielenkiintoinen ja kiva matka. Jätti varmasti upeita muistoja jälkeensä!

  AntwortenLöschen
 4. Upeita kuvia ja mielenkiintoinen kertomus. Ja tuo majapaikka... siellä olisi varmaan viihtynyt kauemminkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo oli kyllä ehdottomasti kaikista hyvistä majapaikoista paras ja isäntäväki oli todella herttainen.

   Löschen
 5. Aah, nautin kuviesi lämmöstä ja valosta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli meillä joskus vähän viileämpääkin siellä mutta parempi niin kuin tappava helle.

   Löschen
 6. Huh, lampaat kyllä käyvät sääliksi. Samalla kyllä tulee mieleen, etten tiedä eläinten kuljetuksesta Euroopassa yhtään mitään - onkohan ne täälläkin noin kamalan ahtaasti kyydissä?

  Hienoja kuvia kyllä! Nämä matkakertomukset on aina kivoja luettavia. Ja hei nyt kun olen jo täällä huutelemassa, niin kerronpa että me ollaan puuhastelemassa Aacheniin suomalaisten bloggaajien tapaamista helmikuun lopulle. Kiinnostaiskos sua tulla mukaan? Ja tiedätkö täältä seudulta muita suomalaisia bloggaajia? Mä en yhtäkkiä keksinyt juuri ketään. Tapahtuman sivu on Facebookissa täällä: https://www.facebook.com/events/1518475535111745/

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En kyllä tunne varmaan yhtään ainoata suomalaisbloggaajaa näillä seuduilla. Aachen on ihana kaupunki, sinne kannattaa mennä, jos et ole käynyt, se tuomiokirkko on niin hieno. Pitääpä kurkata sinne FB-ryhmään.

   Löschen
 7. Mietipä miten kalliiksi lauttamatka tulisi, jos vain sitä varten tulisi sinne! :) Mutta hienoja kuvia ja maisemia sieltä saarelta! Melkein kateeksi käy... Täällä on muuten jo hämärää, ja pakkasta taas se reilusti alle -30. Vili lähettää terveisiä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos Vili ja hyvää jatkoa, paljon herkullisia poronkorvia ja sen sellaista.

   Löschen
 8. Mahtavia näkymiä ja onpa kiva talo:) Tuo punainen "tiskiharjakukkapuu" on sama mikä kasvaa tässä kodin viereisessä puistossa,kukkii keväällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olenkin varmaan nähnyt sen kasvin joskus blogissasi. Keväthän se oli nytkin siellä Australiassa.

   Löschen
 9. Oikea paratiisisaari. Kun talvi nyt lopulta tuli, otan sen ilolla vastaan, enkä haikaile lämpimään. Mutta jos joskus tie vie noille seuduille, tahdon ehdottomasti Kengurusaarelle!

  AntwortenLöschen
 10. Olikohan nuo sellaisia kuin tuolla Arizonassa, petrified forest? Ne ovat kuin ovatkin olleet puita, mutta muuttuneet kiveksi. Olin ihan ihmeissäni tuolla paikassa, kun en ymmärtänyt, että onko tämä nyt puuta vai onko tämä kiveä.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Petrified_Forestin_kansallispuisto

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Puuksi mekin ensin luultiin, nimenkin takia, mutta tuolla oli kyllä kyltti, jossa luki, että ei ne ole puuta olleet, mutta tiedä häntä, ehkä on eri mielipiteitä synnystä.

   Löschen
 11. WAU mika paikka! Tuonne olis tosi hienoa paasta!

  AntwortenLöschen