Donnerstag, 25. Februar 2016

Asumalähiössä tapahtuu


Eilen näin keittiön ikkunasta kypäräpäisiä miehiä naapuritalon edessä ja kadulla kaksikin isoa paloautoa ja uteliaisuus vei minut tietenkin heti tapahtumapaikalle. Naapurin rouva oli mennyt sattumalta kellariin ja ensimmäisessä isossa kellarihuoneessa oli ollut kamala sumu ja kun hän avasi pannuhuoneen oven, siellä oli vielä enemmän "sumua" ja koko huoneen seinät ja katto pikimustia. Palokunta tuli nopeasti paikalle ja tutki syyn: lämmityksen "pakoputki" oli mennyt rikki, materiaalikuluma. Kauhulla ajattelimme, mitä olisi voinut tapahtua, jos asukkaat eivät olisi menneet kellariin, olisivat vaikka olleet nukkumassa ja häkä olisi noussut kellarista yläkertaan.

Kommentare:

 1. Sattuu sitä muuallakin, tosin omaa tyhmyyttä. Tulin puoli tuntia sitten kotiin ja kämooäkaveri oli laittanut saunan lämpiämään. Sattumalta menin saunan eteiseen ja siellä oli savua ja käryä. Kaveri oli unohtanut avata pellin. Nyt tässä kaikki ovet auki tuulletellaan taloa, onneksi on sauna lämpiämässä. Palokuntaa ei tarvittu.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho! Täällä palokunta mittasi jatkuvasti, oliko naapuri saanut liikaa hiilimonoksidia ja tuulettivat koko talon ennenkuin asukkaat pääsivät takaisin.

   Löschen
  2. Kellari on ehkä eri asia ja materiaalikin, mistä käry on tullut. Meillä saadan helposti läpiveto ovien kautta ja ei se pelti kovin kauan ehtinyt kiinni olla, eikä ollut eka kertakaan.

   Löschen
 2. Huh,no onneksi kävi noin.Minulla on palokunta ihan vieressä; sireenit kuuluvat mutta tuo läheisyys on aika hyvä juttu jos jotain sattuisi. Olen ollut kaksi kertaa tulipalossa joten se rauhoittaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on myös paloasema ihan lähellä, mutta ei ole vielä ennen tässä kadulla tarvittu paitsi kerran pelastamaan naapurin 3 veen, joka oli lukinnut itsensä vessaan eikä osannut avata ovea.

   Löschen
 3. Meillakin on paloasema ihan vieressa. En tieda kylla miten pitkia tikapuita niilla on jos pitaisi taalta 16.kerroksesta ulkokautta pelastautua. Talossa on kylla automaattinen palohalytys ja kahdetkin porraskaytavat alas.

  AntwortenLöschen
 4. Onneksi kaikki kääntyi lopussa paremmaksi ja palokunta tuli paikalle. Aikamoinen juttu! Olisiko se häkä levinnyt naapureihin? Kaikkea näköjään voi sattua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt aikovat kai ostaa häkähälyttimen, tähän asti ovat luulleet, että palovaroitin toimisi tuossakin tilanteessa. En tiedä, miten sieltä se häkä tulisi, ehkä terassin puolelta kellarin ikkunan kautta ja sitten meidänkin puolelle.

   Löschen
  2. Ei toimi tavallinen palovaroitin häkään. Meilläkin on Lompolassa nyt muutama vuosi sitten ostettu sellainen, mikä varottaa häästä (siis häkä tuo perusmuoto, en osaa taivuttaa!). Ei se varmaan noin olis teille yltänyt, mutta sehän nousee ylös.

   Löschen
 5. Jokaisella taitaa olla omat hysteriansa, minulla se on tulipalon pelko, siis lähes hysteerinen pelko. Pitikö minun nyt vielä ennen nukkumaan menoa tulla katsomaan uudelleen tätä uutista! Nyt varmaan haistelen savun hajua pitkin yötä;-)) Siinä ei palo/häkävaroittimet auta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä olen hysteerinen joulukuusen kynttilöiden takia, en juuri uskalla sytyttää niitä, kun olen niin hajamielinen, että saatan unohtaa ne sitten palamaan.

   Löschen
 6. Täällä sama juttu kuin Clarissalla. Ja kyllä on monta kertaa sydän kurkussa ollut, kun lähellä on palanut. Hasenheidella asuessamme oli tuhopolttaja liikkeella ja niinpä meidän autopaikallakin oli sytytetty autoja - onneksi mieheni kerkesi meidän auton ajaa ulos ennen palokunnan tuloa - oli kellaripaloja ja naapuritalossa laitettiin uutta kattoa, joka jostain syysty syttyi palamaan ja kaikkea tällaista. Ja sitten lapsuudessa salaman sytyttämiä paloja, josta minun ukkosenpelkonikin johtuu. Ei mukavaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noi tuthopoltot on kyllä kamalia, onneksi tässä meidän kaupunginosassa ei ole mitään sellaista tapahtunut.

   Löschen
 7. Huh huh. Uskomattoman keväistä teillä. HK

  AntwortenLöschen
 8. Luntakin tuli yhtenä päivänä. Sain nuhan. HKmies asioi tänään vakuutusyhtiön kanssa. Hän tapasi erityisen taitavan silmänkääntäjän, joka teki ammattilaisen työn. Muuten kaupunki oli kerrassaan mahtava, vieläkin parempi kuin etukäteisoletukset.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toivottavasti nuhasi on jo parempi eikä kestä niin kauan kuin nää mun vaivat.

   Löschen
 9. Kaikenlaista. Usein se taitaa olla pienestä kiinni? Onneksi oli nyt varjelus matkassa.

  AntwortenLöschen