Sonntag, 28. Februar 2016

Lasaretin kuulumisia ja perheväkivaltaa

Röhinä jatkuu, mutta ei ole keuhkokuumetta eikä hinkuyskää, ilmeisesti vain sitkeä bronkiitti. Jaksoin silti eilen kestitä ruokavieraita, kaksi serkkutyttöä kävi meillä kertomassa horrorjuttuja lapsuudestaan. Appiukon veljellä oli viisi tytärtä, mutta avioliitto oli aika pielessä ja lasten äiti oli alkanut orientoitua toisen miehen suuntaan. Kun aviomies pääsi asiasta selville, hän kostoksi RAISKASI oman vaimonsa ja mikä kamalinta, yksi noista eilen meillä olleista serkuista (silloin 10v) näki sen raiskauksen. Raiskauksen tuloksena syntyi perheen ainoa poika, joka on aikuisena saanut selville olevansa raiskauksen tulos eikä ymmärrettävistä syistä ole lainkaan amused. Perheen isä oli todella väkivaltainen lapsia kohtaan, kaikesta pienestäkin, mitä he tekivät väärin, seurasi selkäsauna. Äiti oli seissyt siinä vieressä ja rukoillut, ettei mies murskaisi lasten munuaisia, pure horror. Perhe oli hyvinkin katolinen ja isä kävi ripittäytymässä, sain synnit anteeksi ja siitä oli hyvä jatkaa. Jotkut tarinat olivat meille ennestään tuttuja, anoppi oli meille kertonut, mutta paljon kuultiin uusia hurjia juttuja ja meni melkein yöunet, kun mietin perheen lasten kohtaloa. Muistan, että lapsuudessani Suomessa joillakin perheillä oli Koivuniemen herra eli koivuvitsa oven päällä, mutta itse en ole kokenut onneksi koskaan väkivaltaa. Allumiehen kotona sellaista ei myöskään tavattu, mutta hän oli alaluokilla koulussa saanut karttakepistä sormilleen.

Tarjosimme tytöille alkupalana punajuurivuohenjuustoa, jonka reseptin olen jo aikaisemmin laittanut
blogiin [KLIK], aina yhtä hyvää. Muut ruoat jäi kuvaamatta.


Ulkona kukkii lumikellot ja krookukset


ja sisällä tyttöjen tuomat tulppaanit ja pajunkissat


Kommentare:

 1. Aivan hirveetä! Kyllä sitä Suomessakin osattiin: Luokallani oli poika, joka ei tuntunut ollenkaan kasvavan. Hän oli aina hyvin pieni ja huonoissa vaatteissa. Muistan kn hän haki muiden seuraa, kuin turvaa. En tajunnut mitään. Myöheemin eräs aikuinen, joka oli nähnyt pojan kotiolot, kertoi pojan olleen usein rangistuksena navetassa kiinni lehmäkytkyessä. Joka aamu hänen piti lypsää lehmät ennen kouluun lähtöä ja aamiaista ei saanut, vaikka oli vauraassa talossa. Isäntä pahoinpietli vain vaimoaan ja tätä heikointa poikaansa. Kylä tiesi, siis aikuiset, mutta kylä vaikeni. Taas eräs Jante...Kun isäntä täytti pyöreitä, sinne meni kylän johto viemään viirejä ja maljakoita, sillä isäntä tunnettiin kovana ja ahkerana miehenä. Kuinka kehtasivat!

  Nyt samalla kun käyn isän haudalla käyn joka kerta myös entisen kooulukaverini haudalla. Hän teki lopulta itsemurhan. Äiti pakeni kuopuksen kanssa sen jälkeen kun ukko oli...Tapsin viimeksi kuopuksen eli P:n veljen haudoilla. Teki mieli sanoa, että 'jätä väliin', kun hän kasteli ukon hautaa. Mutta hän hoitaa myös samalla hautuumalla olevaa veljensä hautaa, tietysti.

  Maailma on niin vääryyttä täynnä, että joskus tuntuu, että ei jaksa.

  Katson nyt kitenkin ulos lumivalkeaan ja mietin,että lähden ottaman lumia kukkapenkin päältä talon päädystä, niin saan minäkin kukkani eislle.

  Tuo vuohenjuustojuttu olisikin kiva alkupala. Kiitos <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi sitäkin poikaparkaa,ihmiset osaa olla julmia.

   Löschen
 2. Elämä on välillä niin rujoa laiffii ettei ole tosikaan. Mutta ihana että serkkutytöt pystyvät teille puhumaan myös elämän karusta puolesta. Olette heille varmasti tärkeitä. Halaus!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huomattiin, että heillä oli aivan valtava tarve kertoa kokemuksistaan. Itse ihan sattumalta kysyin, oliko isä väkivaltainen ja sieltähän alkoikin pulputa puhetta.

   Löschen
 3. On teillä kevät taas niin pitkällä! Täällä kaupungissakin ihmiset hiihtivät tänään... Järkyttäviä uutisia historiasta, mutta onneksi tuo on mennyttä aikaa näiden entisten lasten osalta. Uskonto tekee paljon hyvää, mutta kyllä sitä kuulee ja lukee niin kamalia asioita "uskovaisten" tehneen ja tekevän. Erityisesti noissa, jossa saadaan synnit anteeksi joko rippituolissa tai maallikkosaarnaajalta (lesta).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on ollut kaunista, mutta tänäänkin oli vain +8C.
   Moni sota olisi jäänyt sotimatta, jos ei olisi noita uskontoriitoja.

   Löschen
 4. Meillä on ollut lähipiirissä kanssa sellaista horroria, että kalpenee Alibit siinä rinnalla. Äidin äiti myrkytti äidin isän ja lapset joutui lastenkotiin. Sieltä äiti adoptoitiin sellaiseen kotiin, jossa häntä käytettiin hyväkseen. Täytyy vain ihmetellä ja ihailla äitiäni, joka kaikesta tästä huolimatta perusti perheen ja oli meille lapsille hyvä äiti. Jotkut ne taipuu ja taipuu, eikä katkea.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi kauhistus! JOskus tosiaan ihmettelee, miten joku jaksaa ja toiset sitten syyttää kaikesta pienestä lapsuuttaan.

   Löschen
 5. Huh,olipa kammottavia lapsuudenkokemuksia serkkutytöillä. Yritin miettiä onko meillä ollut horroria suvussa,mutta ei tuon tapaista horroria,vaan kesympää,eli jo vanhan isoisän lehtolapsi nuoren flikan kanssa....
  Hyvä että parempaan suuntaan menee yskä,ja hienoa että jo jaksoit kokatakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niitä lehtolapsia taisi olla vähän siellä sun täällä.

   Löschen
 6. Ei ole ollut hurraamista tuossa perheessä! Ikäviä tällaiset tarinat. - Kevät on täälläkin tullut; krookukset ja lumikellot kukkivat pientareella ja puistoissa. Odotamme vain auringonpaistetta hartaasti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voisin lähettää vähän aurinkoa, sitä on meillä riittänyt ja nytkin niin pilvetön taivas.

   Löschen
  2. Kiitos! Odotan lähetystäsi hartaasti! :)

   Löschen
  3. No nyt se on tullut perille ja meillä sataa räntää eikä auringosta tietoakaan.

   Löschen
 7. Huh, mitä horroria, ihan ihokarvat nousivat pystyyn. Sitä on varmasti paljon enemmän mitä tiedetäänkään.
  Ihana kokkaus!
  Meillä täällä vielä täys talvi:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On sitä paljon ja perheissä, joista ei koskaan uskoisi.

   Löschen