Dienstag, 5. April 2016

Loman loput

Etsimme Burgundissa kivaa piknikpaikkaa ja sehän löytyikin Canal du Centrelta, sinne olivat laittaneet meitä varten pöydän ja penkit ja patonki maistui.


Lähellä oli vanhaa teollisuusaluetta ja ihailimme kauniita rakennuksia, joille eivät nykyajan tehtaat kyllä pärjää.

Kiipesimme kukkulalle ja siellä sattui olemaan varjoliitäjiä harjoittelemassa. Näyttivät olevan aloittelijoita, sillä usein putosivat ensimmäisen pusikkoon.


Rinne oli täynnä pulsatilla-vuokkoja.


Yllätyksekseni paikalta löytyi myös apinoita, jotka kiipeilivät vaaralliselta näyttävälle kallionkielekkeelle, tuo kuva ei oikein anna oikeutta sille vaaralle.


Burgund jäi sitten taakse ja jatkoimme matkaa Elsassin/Alsacin suuntaan. Olemme jo muutaman kerran ajaneet Doubs-joen laaksossa ja se on niin kaunista seutua, että kannattaa käydä. Tämä pikkuinen kylä oli Doubsin rannalla. Vasemmalla olevassa roosan värisessä talossa oli vielä vanha vessa tallella (ei tosin käytössä), siis tuo pinkki koppi, se oli helppohoitoinen, kun kaikki jätteet putosivat suoraan Doubsiin.


Viimeinen etappi Ranskan puolella oli Eguisheim ja siellä kävimme perinteisesti Crémant-ostoksilla.


Eguisheimin keskustan kaivo oli pääsiäisasussaan, hotellimme oli aivan sen vieressä.


Haikarat olivat jo töissä, mm. hotellin viereisen kirkon tornissa.Nämä kaksi haikaraa olivat joko kosintahommissa tai tappelivat, en saanut asiasta selvää.


Illalla, kun palasimme syömästä, oli näköjään satanut ja näkymä hotellimme ikkunasta oli näin kaunis.


Kommentare:

 1. Niin, miksi nykyajan teollisuusrakennukset ovat niin rumia, saisivat rakentajat ottaa mallia vaikkapa tuosta leipomosta, joka on oikea ilo silmälle. Samoin ovat nuo Eguisheimin värikkäät talot. Oli teillä taas matka! Ja tuo apina kallionkielekkeellä, huimaa, kun vain katsoo kuvaa:-))

  AntwortenLöschen
 2. Elsassissa on joka kylässä ainakin yksi haikaranpesintä. Nuo kaksi ovat kyllä ihan selvästi parittelemassa, hienon kuvan olet saanut tilanteesta!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva tietää, että se oli parittelua, en ollut varma.

   Löschen
 3. Oi miten kaunis tuo Eguisheim olikaan! Ja tietysti muut sen kylän ja myös tuo Bretagne. Haikaranpesiä en kyllä sieltä muista, mutta Unkarista ja Virosta ne ovat tuttuja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. TArkoitit kai Burgundia?

   Löschen
  2. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

   Löschen
  3. Joo, molemmat alkoivat B:llä. ja meillä on just vireillä vaihtosuhde Bretagneen ja yksi jatkari lähdössä sinne. Sen takia tämä oli nyt niin mielessä!

   Löschen
 4. Kaunista, ei tässä muuta osaa sanoa.

  AntwortenLöschen
 5. Kaunista. Mutta tuo vessa suoraan veteen oli kyllä varsinainen älynväläys!!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ollut siihen aikaan näitä nykyajan kemiallisia vessoja sun muuta. Parempi tuo systeemi oli kuin se, että kotipaikkakunnan tapettitehdas päästi kaikki likavedet suoraan vieressä olevaan järveen.

   Löschen
 6. Kaunista seutua! Kiva pääsiäiskaivo. Ja haikarat...Yksi haikaranpesä on tuttaviemme naapurissa Polßenissa, jossa olen seurannut haikaroiden elämää, kosintamenoja ja pienokaistenhoitoa!

  AntwortenLöschen
 7. Kiitos! Kaunis kuvasetti Keski-Euroopan keväästä. Jospa kura, loska ja pöly vaihtuisivat vihreyteen täälläkin joskus.

  AntwortenLöschen