Samstag, 16. April 2016

Taidemessut ja hautajaiset

Eilen kävimme Art Cologne-taidemessuilla, mutta jostain syystä nykytaide ei tänä vuonna oikein miellyttänyt. Tässä kuitenkin muutamia kuvia:Biologitaiteilija Klaus Fritzen teos, jossa oli puuta, ikkunaa, kasveja, laseja ja sitä sun tätä, oikeastaan ihan hauska.Näin värityskirja-aikaan tämä oli hyvin ajankohtainen.


Suomikin oli päässyt mukaan, ei ainoastaan Anhavan gallerian osastolla vaan myös sitruunassa.Mielestäni tämä kenkäkuva on nimenomaan sen takia hieno, että satuin saamaan yhden naisen keltaiset housut ja kengät siihen mukaan. Olispa taiteilija kysynyt minulta neuvoa.


Tykkäsin enemmän klassikko-osastosta, jossa ei kyllä kannata katsoa taulujen hintoja, niissä on niin paljon nollia. Tässä Kurt Lohsen taulu:


Tänään olimme intialaisen naapurimme hautajaisissa ja sielläpä olikin kaunis surujuhla. Hänen on tuhkattu, joten arkkua ei ollut paikalla, vain kynttilöitä ja kauniita kukkia. Olin laittanut kännyn pois päältä enkä kehdannut laittaa sitä siellä päälle joten ei ole kuvia. Leski ja tytär olivat pukeutuneet kauniisiin sareihin ja muutama muukin (intialainen) vieras. Tytär kertoi isän tulosta Saksaan 18 vuotiaana opiskelijana, vieraaseen kylmään maahan, jossa syötiin sellaisia ruokia kuin perunoita ja sipulia, jotka olivat Intian Jain-perheessä kiellettyjä ruokia. Kylmyys oli ollut miehelle elämän loppuun asti ongelma ja vaimo ja tytär kärsivät olohuoneen trooppisesta lämpötilasta. Leski kertoi myös pitkän tarinan tutustumisestaan mieheensä ja pitkästä avioliitosta. Lopuksi vaimo ja tytär lukivat intialaisen Jain-rukouksen ja sytyttivät suitsutuspuikkoja ja jokainen meni eteen sytyttämään valkoisen kynttilän hiekka-astiaan. Me kaikki naapurit sanoimme kuorossa, miten persoonallinen tilaisuus se oli ja miten tylsiä on normaalit hautajaiset, joissa pappi, joka tuskin tunsi vainajaa, puhuu jotain run of the mill tekstiä.


Kommentare:

 1. kiva kun kallistakin taidetta löytyy julisteina

  AntwortenLöschen
 2. Onneksi sait tehtyä tuosta kenkäkuvasta taidetta:) Lohsen maalaus on ihana, mitkä ilmeet!

  AntwortenLöschen
 3. Ensimmäisen kuvan nude-patsas näyttää ihan elävältä;D

  Tuollaiset hautajaiset kuulostavatkin mukavemmalta,vaikka eivät hautajaiset ole mikään mukava juttu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihan elävältä näytti, piti oikein mennä lähelle toteamaan, ettei ollut elävä.

   Löschen
 4. No ei minuakaan tuommoinen taide olisi välttämättä miellyttänyt.

  Hautajaiset kuulostivat oikein tunnelmallisilta, jos hautajaisista nyt näin voi sanoa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli kyllä tunnelmalliset, kaikki oli samaa mieltä. Täälläkin kun useimmat on tottuneet kirkollisiin hautajaisiin ja nyt olivat ihan yllättyneitä, minkälaiset voi olla ei-kristityt hautajaiset ihan vaan hautaustoimiston hallissa, tosin oikein kauniissa tiloissa.

   Löschen
 5. Tuollaiset hautajaiset ovat mielenkiintoiset. Mihin ei-kristityt voidaan haudata, onko heille erillinen hautausmaa tai osa siitä?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tiedä, minne naapurin tuhka vietiin, tännekö hautausmaalle vai Gangesiin vai Itämereen, en kehdannut kysyä. Tässä lähimmällä hautausmaalla on kyllä eri uskontojen hautoja eli ei tarvitse alkaa etsimään oman uskonnon hautausmaata.

   Löschen
 6. Tuo Kurt Lohsen taulu on mukava. Mielenkiintoista varmaan seurata eri uskontojen - ei-uskontojen hautajaisia. Surua kaikki tietää, olipa kristitty tai jokin muu.

  AntwortenLöschen