Dienstag, 14. Juni 2016

Savoy♥

Rakastan Alvan Aallon tuotantoa ja meillä on monta Savoy-maljakkoa ja olen niitä antanut saksalaisille ystäville usein lahjaksi. Nyt vihdoinkin saimme aikaiseksi mennä Savoy-ravintolaan syömään ja sepä kannatti. Hieno ympäristö, hyvää ruokaa, hyvä palvelu ja voi mitkä näkymät terrassilta, jossa istuimme. Hinta ei ollut kovin halpa, mikä tietenkin johtuu myös viinien hinnoista Suomessa, mutta emme katuneet menoamme.

Keittiön tervehdyksessä oli mm. lohta.


Älkää kysykö, mitä tämä oli, kun me kumpikin muistetaan vain, että se on todella hyvää.


Kalaruokana oli herkullista ahventa.


Menun pääruoka oli oikeastaan rakuunalla maustettua viiriäistä, mutta Allumiehelle rakuuna on todellinen NO GO, sitä hän ei voi syödä missään tapauksessa. Hän tosin pahoitteli asiaa, sillä hän tykkää kovasti viiriäisestä. Saimme vaihtaa liharuoan ibericopossun poskeksi ja se oli tavattoman mureaa ja hyvin maustettua. Posket on jotenkin muotia, sillä olemme saaneet viimeisen parin kuukauden aikana jo naudan ja vasikan poskea.


Ja se jälkiruoka♥Savoy käyttää paljon tuoreita yrttejä ja heidän terassillaan on iso yrttitarha. Heillä on myös omia mehiläisiä.


Maisemat Helsingin kattojen yli tuomiokirkolle ovat kyllä näkemisen arvoiset. Me emme istuneet tässä avoimella terassilla, koska oli niin kylmä vaan lasitetulla puolella vastapäätä Kämpiä, hienot näkymät sielläkin.


Olimme ensin harkinneet mennä johonkin uuteen ravintolaan, mutta jostain syystä päädyimme Savoyhin ja kyllä kannatti. Michelin on maininnut Savoyn attribuutilla "very good standard", mutta ei ole jostain syystä antanut heille tähteä. Olimme molemmat samaa mieltä siitä, että olemme syöneet esim. Ranskassa paljon huonommin kahden ja jopa kolmen tähden ravintoloissa. ✩

10 Kommentare:

 1. Olisiko noilla eri maiden M:n tähdillä hieman erilaiset kriteerit? Suomessahan eka Helsingin ulkopuolinen ravintola, joka on saanut edes maininnan nyt viimeksi on Turun Kaskis. Sinne on noin kolmen kuukauden jono!

  Hienoa, että Hesan kokemukset ovat noin hyviä! Tuo ravintoloiden oma yritti- ja mehiläisjuttu on nykyään niin muodikasta. Yksi saksalainen piti meillä noista mehiläisjutuista esitelmän.

  AntwortenLöschen
 2. Ne testaajat pidetään salassa, en tiedä, onko ne Suomessa pelkästään suomalaisia.

  AntwortenLöschen
 3. Olipas kaunista ruokaa. En tiennyt tuosta ravintolasta mitään. Johtuu ehkä siitä, että meidän ravintolat on sitä hieman huokeampaa sorttia:).

  AntwortenLöschen
 4. Kauniita annoksia ja mukava kuulla että saitte rahalle vastinetta. Minua ilahduttaa omien yrttien käyttö ja tuosta mehiläisjutusta olen lukenutkin- kuulostaa hyvältä. Pitäisköhän munkin tuohon parvekkeelle yrttien lisäksi mehiläisiä :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meille riittää täällä ne lukemattomat ampiaiset, joita näkyy eniten luumupiirakka-aikaan elokuussa ja jotka tunkeutuu jokaiseen olutlasiin, jos ei ole kantta päällä.

   Löschen
  2. Ah muistoja 😄
   Mehiläiset onkin hyödykkäämpiä. Luumupiirakka... En ole koskaan tehnyt. Luumujen aikaan olisi kiva saada ohje. Jos teet niin jaathan täälläkin! Jos nyt etsin jonkun ohjeen niin en kyllä takuulla muista tehdä sitä myöhemmin 😄

   Löschen
  3. Luumupiirakkaa en juuri tee itse, kun me saadaan sitä aina lahjaksi tai ostetaan leipomosta, mutta tätä kakkua olen joskus tehnyt ja se oli hyvää. Siinä ei ole lainkaan leivinjauhetta, http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/englantilainen-luumukakku

   Löschen
 5. Hienoja taideteoksia nuo kaikki, tuon herkullisen näköisen jälkiruoan olisin mielelläni pistänyt poskeeni.
  Älä nyt mene liian lähelle Reinin rantoja, ettet huku! Täällä oli tänään 26 astetta, vähintään, vaikka ennustajat lupasivat viileämpää, toivottavasti erehtyvät huomisten sateidenkin suhteen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä tuli eilen rajuilma juuri kun olin valmistellut terassin pöydän vieraita odottaessa ja sitten jyrisi, salamoi ja satoi kaatamalla ehkä varttitunnin. Onneksi sade loppui ennenkuin vieraat tulivat, olisivat muuten joutuneet istumaan autossa, sillä vettä tuli niin, ettei olis kannattanut tulla autosta ulos.

   Löschen