Sonntag, 12. Juni 2016

Kesäkuussa Suomessa

Lainasin Iltasanomista tuon kuvan. Onneksi meillä oli viikon aikana sentään 2,5 päivää oikein kaunis ja lämmin sää, sitten sellaista niin ja noin ilmaa ja vain lopuksi kaksi jäätävän tuulista päivää, joten emme valita, varsinkin kun selvisimme ilman sateensuojaa ja kun sitten kuulimme, että täällä kotona oli ollut kuuma ja kostea kasvihuoneilma, olimme hyvin tyytyväisiä.
Ensimmäiset päivät menivät kotiseudulla Pirkanmaalla. Tässä muistona vähän lapsuuden maisemia.
Sääksmäen kaunis keskiaikainen kirkkoSääksmäen silta, jonka kautta monetkaan ei nyt enää niin usein aja, kun moottoritie ei kulje sitä kautta.


Tampereella käytiin kummipojan luona, tässä söpöliinit 6v ja 1v. Pikkuinen oli kovin kiinnostunut isän saksalaisesta kummisedästä ja 6v lauloi meille isänsä säestyksellä englanniksi Frozen.


Palvelu toimi hyvin kuten aina ennenkin ja pöytään tuotiin mitä herkullisempaa kalaa ja grillattua lammasta, kyllä kelpasi. Kiitos A ja S! ♥
Lauantaina ylioppilasjuhlissa totesin, että kenkien korot ovat kovasti kasvaneet vuosikymmenien aikana eikä enää käytetä Chanel-jakkupukuja. Oli kiva kuulla, että oppilaiden joukossa oli muutama migraatiotaustainen hyvin menestynyt abikin.


Saimme olla yötä lapsuuden ystäväni mökillä Vanajan rannalla, suomalaista mökkimaisemaa parhaimmillaan. Onneksi silloin oli vielä kesäinen ilma ja järvivesi oli jopa +23C.


Siellä meitä odotti iloinen yllätys. Viime käynnillä Allumies pääsi isännän mukana järvelle rapumertoja kokemaan ja nyt meille tarjottiin aivan mahtavan herkullisia rapuja viinin, snapsin ja juomalaulujen kera. Kiitos Purnukkaan!♥


Matka jatkui Espooseen tapaamaan kahta söpöä poikaa, 3v ja 1v, sukuni nuorimmat ja siinä olikin ratkaistava, kumpi saa leikkiä duploilla, kun molemmat halusivat tietenkin aina sen saman lelun. Kiitos sinnekin, oli kiva nähdä nyt nuorimmainenkin, ihanat pojat.
Espoosta matka jatkui Helsinkiin, jossa majoituimme Kalastajatorpalle. Meille oli kertynyt Australian matkalla bonuksia, joita saimme käyttää yöpymiseen. Olimme oikein tyytyväisiä Torppaan, siellä jopa korjataan aamiaisella käytetyt lautaset heti pois, mitä ei voinut sanoa Tampereen Tornista, jossa me itse raivasimme itsellemme pöydän.
Olimme Helsingissä ystäväparin synttäreillä Villa Kivessä Linnunlaulussa. Minkähän takia en ole koskaan ennen eksynyt Linnunlauluun, sehän on aivan upea paikka. Tuuli oli aika raaka, mutta suomalaiset istuivat kyllä vielä osittain t-paidassa ulkoilmakahviloissa nauttimassa hienosta maisemasta. Nyt kyllä taatusti käydään joka Helsingin reissulla Linnunlaulussa. Juhlissa oli sen verran julkkiksia mukana, että en kehtaa leikkiä Yellow press-toimittajaa ja laittaa kuvia blogiin. Aivan ihania puheita kuultiin, runoja lausuttiin ja musiikkia oli omasta takaa vaikka kuinka, tenorivävy lauloi komeasti mm. Mamma , sukulaiset lauloivat Topeliuksen runon Under rönn och syten (Blommande sköna dagar) Mozartin musiikkiin Don Giovannista. ja sain itsekin laulaa sen lauantaisen Suvivirren jälkeen koko porukan mukana Mä oksalla ylimmällä. Olipa hienot juhlat, ei voi muuta sanoa, kiitos, että saimme olla mukana.

18 Kommentare:

 1. Kauniita Suomi-kuvia, söpöjä lapsia ja kivaa ohjelmaa, on teitä hemmoteltu!
  Iltasanomien sensaatiouutiset minulla on tapana jättää lukematta – oli täälläkin muutama myrskyinen päivä, mutta muutenhan oli jopa helteistä, huomaan että ilman haltijat taisivat tietää, missä te kuljitte:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli kyllä onnistunut matka, vaikka ei kaikkia tärkeitä ihmisiä ehdittykään tavata. Ipanat oli todella söpöjä, heitä on nyt jo ikävä. Kyllä ne tiesi, missä me oltiin ja ekana päivänä satoi aivan mielettömästi, mutta onneksi vain viitisen minuuttia ja olimme silloin autossa.

   Löschen
 2. No jassoo, olitte sitten tuossa muutaman sadan metrin päässä Torpalla. Olisitte tulleet käymään!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No voi kun olis tiennyt!

   Löschen
  2. Ensi kerralla anna vinkki aikaisemmin, niin olen passissa! Meidän parvekkeen ohi kulkee Torpan turistit lenkillään. Saksaakin olen kuullut viime viikkoina...

   Löschen
  3. Wow missä asut, parasta stadia.

   Löschen
 3. Onpa teillä ollut upea loma! Ja melkoisen lämpimästä järvivedestäkin olette saaneet nauttia.

  Kyllä ovat abit kauniita ja komeita...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se vesi ihmeen lämmintä, varsinkin niin isossa järvessä.

   Löschen
 4. Hienoa, että ette joutuneet lumipyryyn, kuten Lapissa! Vai oli Tampereen Tornissakin henkilöpula, ;-)

  Miten tuo järvivesi voi olla noin lämmintä? Meillä ei mökillä taida kohota noihin lukemiin juuri koskaan. Tervetuloa sinne seuraavalla kerralla - edellyttäen että olen paikalla...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli siellä henkilökuntaa, mutta monet kulki tyhjin käsin.

   Löschen
 5. Hieno loma teilla. Vaihtelevaa kelia niin kuin Suomen kesaan kuuluukin. Kalastajatorpalla yovyimme pari vuotta sitten eika ollut edes kallista Israelin hotelleihin verrattuna ainakaan, en tieda miten nyt siella. Ja aamiainen ja palvelu oli mahtavaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mekin ollaan oltu siellä joskus hyvinkin eduliseen hintaan, nyt ei ollut niin halpa, mutta kun meillä oli kaksi ilmaista bonusyötä, loppuhinta oli o.k.

   Löschen
 6. Tänä alkukesänä ei taida Suomen säät päästä lähellekään kehnoudessaan Saksan (ja Ranskankin) sateita, tuulia, tulvia ja tulvavahinkoja. Sääliksi käy noiden vahinkoalueiden asukkaita.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Etelä-Saksassa on tänäkin vuonna ollut kehnommat ilmat, meillä ei ole tulvia. Suomen viikon aikana oli ollut kamalan kuumaa ja kosteaa ja yhtenä päivänä kaatosade, sekin enemmän keskikaupungilla kuin meillä.

   Löschen
 7. Mukavaa alkaa lukemaan näitä ulkosuomalaisten bloggareitten Suomi-kesälomareissu-juttuja. Omalta kohdalta taitaa tänä kesänä jäädä Suomen reissu tekemättä jalkaleikkauksen takia. Onneksi en ollut hötkyillyt lentolippujen ja suunnitelmien kanssa. Ihana tuo keskiaikainen kirkko!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näinkin blogissasi ne kyynärsauvat, harmi harmi.

   Löschen
 8. Olipa teillä mukava Suomi-loma. Täällä tosiaan onnistui jo olemaan tuo yksi helleviikko ja alkava viikko näyttää taas ihan hyvältä. Oma lomani alkaa ensi viikolla, joten seuraavat neljä viikkoa ovat ihan hyvää aikaa....(ainakin yleensä ovat olleet)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistankin, että sulla on ollut onnea ilmojen kanssa ja ensi kerralla pitää varmaan kysyä, milloin sulla on loma. Nyt ei vaan ollut valinnanvaraa, kun oli kahdet juhlat.

   Löschen