Sonntag, 25. September 2016

Onko tämä syksyä?

On se ainakin kalenterin mukaan ja onhan nuo omenatkin syksyn merkki. Pussissa Elstar-omenaa, joka on Ingrid Marien ja Golden Deliciouksen risteytys, aromikas ja sopivan hapan omena. Näin syksyllä tulee usein mieleen, että meillä oli kotipihassa Valkeaa kuulasta ja Punaista kanelia, joita en olekaan saanut aikoihin.


Hortensiat kukkivat täällä, ovat vaihtaneet väriänsä vaikka minkälaiseksi ja yksi violetti kärhökin on alkanut taas kukkia.


Meidän ja naapurien rajalla olevaan ruusukaareen ilmestyi tänä vuonna kiipeilevä kasvi, jota epäilimme rikkaruohoksi, mutta se oli sen verran kaunis, että annoimme sen kasvaa. Joku aika sitten saimme selville, että se on villi kärhö.


On tämä vuosi ollut ihmeellinen ja helle jatkuu edelleen. Meillä on nytkin +28C. Taidan ottaa ihanan Williams Stonerin kainaloon ja lähteä terassille lukemaan.

Hyvää sunnuntain jatkoa!

Kommentare:

 1. Kyllä teillä on upea sää siellä. SE on nyt ostettu ja pitää kiireisenä. Onneksi sää on riittävän hyvä vielä täälläkin, kun ei sada. HK

  AntwortenLöschen
 2. Allu, me löysimme takametsästämme oman kärhömme poiaksen eli sain kuulla, että ne voivat levitä, mikä on vain kiva juttu.

  Meillä myrsky kaatoi jo vuosia sitten valkeakuulaan, joka oli Merin suosikkiomena. Nyt on kelta- ja punakanelia sekä talviomenapuu, jonka sato menee pääosin issikkatallille. Emme ole viime mainittua itse istuttaneet, mutta siinä on jo vanhan omenapuun sulokkuutta ja kokoa, joten ihana sekin on.

  Stoneria parmepaa kumppania saakin hakea!

  <3

  AntwortenLöschen
 3. Upea väri tuossa hortensiassa. Tänään tuntui ensimmäistä kertaa että syksy on tulossa,nyt illalla tuuli ihanasti ulkona.Harmi vain että eri suuntaan kuin mihin ikkunani aukeavat,joten tuuletin edelleenkin käytössä.
  Omenat:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihailen sua miten jaksat siellä sitä kuumuutta. Täällä on sentään aina läpiveto ja hätätilassa kellari, jossa on viileää.

   Löschen
 4. Minun kesähortensia ei taaskaan kukkinut vaikka tein kuten neuvottiin. Piitää kai hankkia syyshortensia. Äsken hain kypsyneitä viinirypäleitä takapihalta; ei niistä vähistä saa edelleenkään viiniä, on niin vähän... :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joskus hortensiat pottuilee, mutta tänä vuonna oli valtavasti kukkia.

   Löschen
 5. Käsittämättömän lämmintä siellä! Pitkään se kesä jatkui Suomessakin, vaan ei sentään noin pitkään. Talvi tulee varmasti taas yllättäen. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei täälläkään syyskuun lopussa normaalisti ole helteitä.

   Löschen
 6. Lämmin syksy on täällä meilläkin, mutta on teillä todellakin helteistä! Olen kai outo, kun en tykkää erikoisemmin kesähortensioista, syyshortensiat sen sijaan ovat kauniita. Juuri nyt kukkii pensas oven pielessä ja värit siinä ovat kauneimmillaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mulle kelpaa kaikki hortensiat. Meidän vanhempi naapuri on sun kanssa samaa mieltä, hänkään ei tykkää, hänen mielestään (kesä)hortensiat on "Kommunionblumen" eli ilmeisesti niitä on aikanaan annettu ensimmäisellä ehtoollisella käyneille lapsille.

   Löschen