Dienstag, 6. September 2016

Venetsialaisia ja valkoisia illallisia

Sunnuntain lehdessä oli pitkä artikkeli suomalaisesta tavasta viettää venetsialaisia. Itse en kyllä tuntenut Suomessa asuessani tällaista perinnettä, mutta ihan kiva juttu varmaan. Muuten ihan hieno artikkeli, mutta pitikö noiden frankfurtilaisten nyt välttämättä mainita, että Suomessa oli heidän käydessään elokuussa vain +11C kun Frankussa oli samaan aikaan +30C ja taas täällä Saksassa luulevat, että Suomessa on aina kylmä.


Tuttavapiirissämme on nyt tullut muotiin juhlia valkoisia illallisia eli Dîner en Blanc, jossa siis kaikki pukeutuvat valkoisiin ja ruokapöytä on katettu valkoiseksi. Viime viikonloppuna sain kuvia kahdestakin eri tilaisuudesta. Ystävämme J oli jopa vuokrannut puvun vuokraamosta, kun hänellä ei ollut itsellään valkoisia vaatteita. Luin netistä, että idea on jo yli 20v vanha ja peräisin Ranskasta.


kuva: E.S.
kuva: J.L.

Meillä ei juhlita nyt valkoisissa vaan ajelemme pyöräilyvaatteissamme kohti Venetsiaa katsomaan, minkälaiselta ne oikeat venetsialaiset tänä vuonna näyttävät. Kuva on edelliseltä käynniltämme, taitaa olla jo 10v vanha.


Arrivederci!

6 Kommentare:

 1. Hyvää matkaa teille! Venetsialaiset ovat lisääntyneet huimaa vauhtia viime vuosina; ja ehkä kaupallistuneetkin. :) Ne ovat tietääkseni olleet huvilakauden päättäjäiset, joita on juhlittu erityisesti rannikkoseudulla. Nyt ovat levinneet Sisä-Suomeenkin...

  AntwortenLöschen
 2. ihanaa. Venetsia on niin kaunis.Turvallista matkaa. Älkää ajako veteen.

  AntwortenLöschen
 3. Kuten Helena tuossa kertoi, huvilan lopettajaiset liittyivät ainakin minun lapsuudessa saarikauden loppumiseen,kouluthan alkoivat syyskuun alussa ja perheet siirtyivät taas kaupunkiin. Venetsialaiset olivat kokkolalaisten oma juttu. Kaikki muuttuu!
  Toivottavasti Venetsia ottaa teidät kuitenkin vastaan entisellään.

  AntwortenLöschen
 4. Jäin miettimään, että mikähän idea noiden valkoisten illallisten takana on? Mielenkiintoinen ajatus, ja valkoisen sävyjäkin näyttää olevan paljon.

  Hyvää matkaa teille!

  AntwortenLöschen
 5. Vau mikä pyöräreissu! Jään (vähän kateellisena) odottelemaan postauksia matkanne varrelta.
  Iloista matkaa!

  AntwortenLöschen
 6. Hienon kuvan olivat kuitenkin saanet venetsialaisista lehteen. Meillä täällä Suomen Tahitilla on hikoiltu +20 asteessa, joten nuo 'Suomen kylmät' ovat vähän kuin amerikkalaisten entiset luulot, että meillä kävelee kaduilla jääkarhuja.

  Venetsialaiset ovat levinneet rannikolta sisämaahankin ja siis järvialueille. Tavallaan kesäkauden päättäjäiset hienoon aikaan, mutta kesä jatkuu silti vielä, kesä.

  Arvaa olisinko mieluusti tuolla nyt ajamassa kohti Venetsiaa....

  <3

  AntwortenLöschen