Dienstag, 28. Februar 2017

Karnevaalipakolaisten ulkoilua ja mässäilyä

Pakomatkamme sujui taas kivasti, säätiedotuskaan ei pitänyt paikkaansa eli tuuli, sade ja lumi eivät näyttäytyneet sittenkään.
Paikkakunta oli tuttu, kävimme siellä ensimmäistä kertaa toissavuonna syntymäpäivänäni, oikein söpö pikkukaupunki Pohjois-Hessenissä.

Hotelli on todella luksuspaikka, mutta varasimme sen jo paljon ennen joulua secretescapes-sivun kautta todella edulliseen hintaan. Vasemmasta ikkunastamme näkyi kaupungin ihana vanha raatihuone


ja oikeasta ikkunasta näkyy vastapäätä oleva hotellin Spa, jonne pääsee maanalaisen käytävän kautta.


Kymmenisen kilometriä hotellista on Ederseen luonnonpuisto ja patikoimme siellä nauttien keväisestä päivästä. Myrsky oli jyllännyt sielläkin ja kerran jouduimme palaamaan toiselle polulle, kun emme kerta kaikkiaan päässeet kiipeämään kaatuneiden puiden yli. Myrskyn aikana siellä olisi ollut hengenvaarassa.

Lähistöllä on kivoja pikkukaupunkeja, joista löytää paljon vanhoja puuristikkotaloja. Kävimme mm. Korbachissa ja Bad Wildungenissa. Bad Wildungenin kirkossa oli sattumalta urkukonserttikin ihan meitä varten. Kirkon alttaritaulu on ehdottomasti näkemisen arvoinen.
Tykkään aina lueskella näiden vanhojen talojen seinällä olevia tekstejä, joissa on usein vähän vinoilua kateellisille naapureille. Ylemmän talon seinällä lukee suunnilleen näin:
Kadehtijoita on minulla paljon, jotka eivät minulle kuitenkaan mitää anna, täytyyhän heidän nähdä omin silmineen, että elän. Jumala meidän kaikkien kanssa
Alemman talon oven yläpuolella lukee: Jumala lahjoittakoon kaikille, jotka meidät tuntevat, vielä paljon enemmän kuin he suovat meille.


Älkää te nyt sitten kadehdiko meitä sunnuntai-illan ateriastamme hotellimme yhden Michelin-tähden ravintolassa, joka oli mielestäni parempi kuin joulukuinen kolmen tähden rafla. Söimme viiden ruokalajin menun, ylemmät kaksi ovat amuse gueule.


Kommentare:

 1. Ihana retkipaikka taas:) Nuo sakslaiset talot ovat nättejä kuin karamelli,olin ihan ooh ja aah kun ajoimme eksän kanssa Rotterdamista Saksan kautta Ruotsiin ,sieltä Suomeen ja matkan aikana Saksan puolella näkyi usein tuollaisia taloja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On ne vaan niin nättejä, onneksi on säilytetty. Olen tässä viime aikoina nähnyt aika monta vanhaa valokuvaa kotipaikkakunnastani Suomessa ja voi hitsi miten kauniita puutaloja siellä oli ennen ja sitten ne purettiin ja rakennettiin laatikoita tilalle.

   Löschen
 2. Vai on niitä kateellisia naapureita sielläkin. Vaikka kaikilla on noin nätit talot. Onneksi vatsani on tupaten täynnä, niin ei tule kade noita ruokia. En jaksaisi syödä yhtään mitään.

  AntwortenLöschen
 3. Antworten
  1. On se vaan niin kiva, voidaan mennä, jos (toivottavasti) eksyt taas joskus Saksanmaalle.

   Löschen
 4. Tuollaiselle pakomatkalle minäkin voisin lähteä. Vieläkö ehtis mukaan? :-)

  AntwortenLöschen
 5. Pakomatka ei olisi voinut onnistua paremmin! Ei, en kadehdi, vaan nautin näkemästäni:-)

  AntwortenLöschen
 6. Aivan ihana pakomatka! Kiitos ihanista kuvista maisemista ja aterioista!

  AntwortenLöschen
 7. Tuo paikka on paljon parempi kuin kaikenmaailman karnevaalihömpötykset. En kahdehdi lainkaan, vaan nautin tällä tavalla matkastasi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Karnevaalia ei juuri ehditty näkemään, kun pysyimme tiistain visusti kotona.

   Löschen