Montag, 13. Februar 2017

Kukkapalkalla


Kannattaa kutsua kavereita syömään, kun saa aina niin kauniita kukkia.

Eilen meillä oli brainstorming ystäväparin kanssa, joiden kanssa lähdemme muutaman viikon päästä hyvinkin korkealle ja keskustelimme mm. vuoristotaudista ja Diamox-lääkkeestä.

Tarjosin taivaallista linssikeittoani, jonka resepti löytyy tästä: KLIK.  Pakastimesta löytyi onneksi vielä kaffirlimetin lehtiäkin ja keitto meni hyvin kaupaksi.
Jälkiruokaa en aikonut laittaa lainkaan, mutta tuo sokerihiirikämppäkaveri halusi välttämättä jotain makeaa ja keksimme laittaa serkun keksimällä ohjeella mascarponejälkiruoan, johon tuli

mascarponea
puuterisokeria
kermaa
jauhettuja espressopapuja
loraus whiskyä

Mascarponea vaahdotettiin puuterisokerin kanssa, lisättiin kermavaahto ja mausteeksi jauhettua espressoa ja whiskyä. Meillä ei ollut muuta kuin Nespresson espressokapseli ja leikkasin sen auki ja laitoin siitä teelusikallisen kreemin mausteeksi ja hyvältä maistui tämä viiden minuutin jälkiruoka. En oikeastaan pidä whiskystä, mutta noin mausteena se on ihan kiva. Onneksi kellarin hyllyltä löytyi pieni pullo. Päälle raastoimme vähän suklaata.



14 Kommentare:

  1. Ihania etenkin nuo oranssit neilikat<3

    Meillä ei käykään muita kuin ruokavieraita:)

    Meri parantui flunssasta anoppikokelaan valmistamalla linssikeitolla!

    <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä syödään yleensä kanakeittoa flunssaan.

      Löschen
  2. Saksassa tehdään maailman kauneimmat kukkakimput. Viel Spass bei den Reisevorbereitungen!

    Maikki

    AntwortenLöschen
  3. Miten keväinen kimppu. Ja jälkkärikin näytti hyvältä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tuli aurinkoinen ja keväinen päivä heti kun sain kukat.

      Löschen
  4. Ihanat kukat:) Ja ihana ateriakin. Minua harmittaa kun täällä saa kaffirlimen lehtiä vain kuivattuna,jolloin maku on aika lailla haihtunut. Niissä kun voi olla joku tauti joka tuhoaa sitruspuuistutuksia. Mutta eräässä thai- ravintoloissa täällä kokki näytti minulle vakuumipussillisen kaffirlimen lehtiä,eli näköjään ravintolat saavat niitä tuota mutta ei myydä muille,niin väärin!
    Nam,linssikeitto on suosikkini silloin kun on kylmää. Ja varmaan kiva matka teillä edessä;teillä pitäisi olla nyt korkeita paikkoja varten kokateetä,sitä sain Perussa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä saa tosiaan pakastettuja kiinalaisesta supermarketista, ne tuoksuu ihan tuoreelle.

      Löschen
  5. Kauniita kukkasia! Nyt ei tullut nälkä, vaikka juon aivan ihanaa jasmin-vihreää teetä, sen tuoksukin on aivan ihana.

    Kuinka korkealle olette menossa?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mulla alkoi huipata jo Zermatin yläasemalla... en tiedä kuinka paljon alle 4 km se on.

      Löschen
    2. Zermatt, siis kylä, on jotain 1600 m.

      Löschen
  6. Sinulla on aina niin ihania reseptejä. Linssikeiton ohje on jo keittiössä odottamassa kokkaajaa. Mukavaa matkaa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voi tosiaan suositella sitä linssikeittoa, katkaravut, mango ja korianteri tekee siihen kivan aasialaisen vivahteen.

      Löschen