Dienstag, 14. Februar 2017

Ystävänpäivänä♥

Aamulehdessämme oli tänään kirjoitus Valentinin päivän vietosta ja siinä kerrottiin mm. Suomessa vietettävän ystävänpäivää. Täällä Saksassahan tämä on enemmänkin rakastuneitten päivä. Itse tutustuin päivään varmaan jo alle kouluikäisenä, kun kummitäti New Yorkista lähetti paketin, jossa oli paperiarkkeja täynnä sydämiä ja teksti You are my Valentine, mitä en tietenkään ymmärtänyt eivät varmaan vanhempanikaan.


On hienoa omistaa ystäviä ja minulla on vielä monta ystävää lapsuusajoilta. Näistäkin yhden kanssa juttelin juuri eilen puoli tuntia puhelimessa. Vasemmalla keskellä olevassa kuvassa on naapurin lapsia pukeutuneena isoäidin varastoita löytämiinsä vaatteisiin ja näin pukeutuneena he marssivat meille ja isä otti heistä tietenkin valokuvan. Kaikkiin tyttöihin olen edelleen yhteydessä. Viime joulun vietin ystäväni kanssa, johon tutustuin 10v oppikoulun ekalla luokalla. On ihana omistaa ystäviä, joiden kanssa on yhteinen historia.


Blogin myötä on löytynyt uusia ystäviä, joista joihinkin olen tutustunut myös nenäkkäin ja jotkut heistä ovat jopa löytäneet tien tänne meille. Tuttavuus on todella rikastanut elämäämme. Blogiystävä Leenalta sain synttärilahjaksi kirjan, jota tuskin olisin ilman hänen blogiaan löytänyt. Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa Avojaloin on minulle karjalaiset juuret omistavalle paljon mielenkiintoista luettavaa. Sieltä löytyy kertomus punaisten vankien tuomisesta Viipuriin, siitä on isä kertonut, hän on pikkupoikana kävellyt siitä ohi ja nähnyt siellä aidan takana tuttuja kasvoja. Kirjassa mainitaan myös Viipurin musiikkiopisto ja siellä isäni viulunsoitonopettaja Onni Suhonen. Jossain tarinassa on maininta Metsäpirtin Tapparin tullivartiossa, jossa äitini isä oli tullivartijana. Kiitos Leena, osuit nappiin tuon kirjan kanssa♥


Onko teilläkin paljon lapsuudenystäviä?
Hyvää ystävänpäivää♥♥♥

17 Kommentare:

 1. Hyvää ystävänpäivää Allu-ystävälleni, jonka toivottavasti näen Irlannissa tänä vuonna!

  AntwortenLöschen
 2. Hyvän ystävän tuntee siitä, että ystävyyttä ei tarvitse kannatella, vaan se kantaa. Hyvää Ystävänpäivää.

  AntwortenLöschen
 3. Ach, ihanaa kuulla, miten kirja löysi niin oikean omistajan♥

  Hyvää ystävänpäivää Allu♥♥♥

  AntwortenLöschen
 4. PS. Minulla on paljon lapsuudenystäviä, joista toistakymmentä saapui länsirannikolta viettämään pyöreitäni. Olemme tunteneet toisemme noin 10 -vuotiaista! Tälläkin iällä löytää uusia jännittäviä ystäviä kuten minulle on tapahtunut vähän aikaa sitten. Me olemme tavallaan niin erilaisia, että täydennämme toisiamme:) Paras ystäväni on kuitenkin täältä Keski-Suomesta. Bessu on 47 vee, mutta meillä ei ole mitään ikiä, vaan kummallakin menee yhdessä lujaa tai sitten on se hyvä keskustelu ja hyvä hiljaisuus. Kun Bessu saapuu, ei tarvitse alkaa siivota ja soittaa, että tuotko croissantit tullessasi. Hän vie minut lounaalle joka kerta syntymäpäivänäni! Ja me menemm ulos taas syömään elokuussa, kun on hänen synttärinsä. "Yksikin ystävä pitää pimeyden loitolla." - tuntematon -

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Musta on kanssa kiva tavata koulukavereita luokkakokouksessa.

   Löschen
 5. Lapsuuden ystäviä ei ole montaa, mutta sitäkin rakkaampia. Ensimmäinen asui kanssani samassa talossa ja syntyi päivän ennen minua. Tänä vuonna siis molemmilla 50-kymppiset. Seuraava löytyi yläasteelta rinnakkaisluokalta ja hänen kanssaan olemme edelleen eniten tekemisissä. Ristiin lasten kummeja jne. Ja siinä ne edelleen mukana kulkevat melkein ovatkin. Mutta riittävät kyllä!
  Hyvää ystävänpäivää!

  AntwortenLöschen
 6. Me muutimme niin ahkeraan, että ihan lapsesta asti ei ystäviä jäänyt, vasta oppikoulun eka luokalta lähtien on ystäviä säilynyt mukana läpi elämän. Yhteinen menneisyys luo ehdottomasti parasta ja pysyvintä ystävyyttä, ja mitä enemmän vanhenee sitä tärkeämmäksi se tulee.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Musta on just jännää, että ulkosuomalaisena pystyy pitämään kontaktit yllä, joskus paremmin jopa kuin lähempänä toisiaan asuvat.

   Löschen
 7. Hyvää ystävänpäivää. On hienoa kun on vielä lapsuudenystävät tallella,eri maassa asumisesta huolimatta. Minulla on muutama sellainen,mutta entiset lähimmät liian kaukana eli Amerikoissa,olen kuitenkin käynyt kerran tapaamassa. Täällä vietetään rakastavaisten päivää eikä ystävänpäivää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rakastavaisten päivää ne täälläkin viettävät eikä täällä kukaan mitään toivottele.

   Löschen
 8. Ystävät matkan varrelta ovat tärkeitä. On mukavaa, kun he pysyvät ystävinä, vaikka välimatkat ovat pitkät ja vaikkei heitä monestikaan tapaa kasvot vastakkain.

  AntwortenLöschen