Samstag, 4. März 2017

Värikästä ruokaa

Tänään meillä on aperitiivin kanssa tarjolla tummanvihreää purjosta ja viinirypäleöljystä tehtyä "öljyä", johon kastetaan leipä. Toimme sitä viime viikonlopun hotellista mukanamme. Kysyimme tarjoilijalta, miten sitä tehdään ja saimme kuulla, että siihen käytetään purjosta se tummempi osa, joka normaalisti menee roskiin ja sitä keitetään tuntikausia jos ei päiväkausia +60C Thermomixissä viinirypäleöljyn kanssa. Googlasin suomalaisilta sivuilta rypäleöljyä ja huomasin, että sitä käytetään Suomessa enemmän kosmetiikassa kuin keittiössä, mutta se on oikein hyvä salaatinkastikkeeseen ja myös tähän vihreään herkkuun. Meistä tuo on todella taivaallisen makuista tuoreen leivän kanssa, katsotaan maistuuko illan vieraille.


Punainen ruoka on tänään papaijasalaatti, johon tulee papaijaa, punaista chilipalkoa, punasipulia, tuoretta inkivääriä, oliiviöljyä, fariinisokeria ja limetinmehua.


Luonto alkaa myöskin tuoda värejä esiin ja täällä näkyy jo paljon erivärisiä krookuksia ja narsisseja ja tulppaanitkin pukkaavat päätään ylös. Ajattelin tänään ulkona kävellessäni, että on oikeastaan suuri virhe lähteä keväällä matkalla, kun jää näkemättä näiden kaikkien kukkien aukeaminen kotipihassa, mutta minkäs teet, nyt on sitten katseltava leguaaneja ja kilpikonnia, kun ollaan leikkiin lähdetty.

9 Kommentare:

 1. Papaija on herkkua<3 Ja se on mielettömän terveellistä eli sillä on parantavia vaikutuksia. En nyt vain muista mihin, mutta Piipon jossain kirjassa siitä oli kerrottu.

  Sain just Itävallasta ohjetta 'kiserschmarren' valmistukseen:)

  Lähdemmehän mekin melkein aina syksyllä, joka on minusta Suomen ihanin vuodenaika. Pitäisin kevätmatkoista Itävaltaan ja Saksaan, mutta kun olemme niin paljon siellä ulkona, viimeksi kävelimme Salzburgissa kuudessä päivässä jotain 40-50 kilsaa, saisin liikaa aurinkoa. Katselin kevään 2013 matkakuvia ja vaikka silloin olimme vain kaksi viikkoa, olin jo saanut liikaa aurinkoa, kun en halua sitä enää yhtään. Kaksi melanoomaa riitti kiitti!

  Oikein mukavaa matkaa ja paljon uusia elämyksiä!<3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun ystävällä on kanssa iho-ongelmia ja hänelle ihotautilääkäri suositteli käyttämään TÄTÄ ja ostin sitä meidän matkaa varten. Hmm, Kaiserschmarrn, herkkua. Mun pitää nyt vaan laihduttaa kilo, että mahtuu housut jalkaan.

   Löschen
 2. Vau onko teillä Thermomix`? Se on minulla ollut pitkään haaveena,mutta en ehkä oikeastaan tarvitse sitä. Minä teen myös vihreää öljyä,mutta välillä ruohosipulista,ja välillä persiljasta.Persiljaöljystä tulee vieläkin parempaa ja kestävämpää kun persiljan ensin friteeraa kuumassa öljyssä,jauhetaan ja siivilöidään se.Papaija ...no pidän siitä smoothieissa ja salaateissakin ok,mutta sellaisenaan en tykkää siitä erityisemmin,vaikka täällä kasvavat papaijat ovat tosi hyviä. Niiden siemenistähän voi tehdä ihanaa kastikettakin. Mukavaa matkaa teille:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole Thermomixiä, ostin öljyn hotellista. Kolmella ystävälläni on Thermomix, yksi käyttää ahkerasti, toiset vähemmän. Sitä pitäisi käyttää paljon tai siis harjoitella, muuten se jää nurkkaan seisomaan. Meidän keittiö on liian pieni, en voi ostaa ihan kaikkia koneita. Thermomix on kyllä tullut viime vuoden aikana muotiin ja siitä oli tehty jopa laulu Kölnin karnevaaliin.

   Löschen
 3. Tuota rypäleöljyä voisi kokeilla. Ostin tänään yrttiöljyä (rypsistä), mutta ei sen maku ollut kovin kummoinen.
  On se niin kamalaa, että minne te taas joudutte nyt keväällä! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kokeilepa sitä öljyä, se on ihan hyvää salaatissa.

   Löschen
 4. Restaurant de Allu on taas auki. :-)

  AntwortenLöschen
 5. Kuulosti hyvältä öljyltä. Minä pidän noista öljyistä joihin voi kastella leipää. Leipä saa mukavasti makua ilman paksua rasvakerrosta.
  Matkakertomusta odotellessa Turussa vietetään vielä lähes talvea. Pakkasta aamulla - 8 astetta ja viikolle on luvattu useammalle päivälle lumisadetta. Voi ei!

  AntwortenLöschen
 6. Onneksi kevään puhkeamista saa seurata ja siitä nauttia joka vuosi, tuo mieletön Galapagos-reissu ja muut kohteet - se on ainutlaatuista! Ihanaa matkaa teille!!

  AntwortenLöschen